RUV nuotr.
Eurovizija 2017 (dalyviai)

Islandijos viltis Ukrainoje – Svala

RUV nuotr.
RUV nuotr.

Jau nebedaug liko iki „Eurovizijos“ nacionalinių atrankų maratono pabaigos. Iš 43-ijų konkurse dalyvaujančių šalių nežinomos beliko tik trys dainos, o viena iš paskutiniųjų paaiškėjusių dalyvių yra Svala Björgvinsdóttir iš Islandijos. Ji pirmojo pusfinalio metu scenoje pasirodys su kūriniu „Paper“.

Finalo metu Islandijoje susirungė septyni atlikėjai, o žiūrovai ir komisija išrinko tik du stipriausius, kurie dar tą patį vakarą susikovė superfinale. Tai – Svala ir Daði Freyr Pétursson su kūriniu „Is this Love?“. Po dar vieno balsavimo raundo, kuriame nuomonę išreiškė tik televizijos žiūrovai, paaiškėjo, jog pergalę gan užtikrintai iškovojo Svala. Nacionalinio finalo metu pasirodymus surengė Greta Salóme, kuri Islandijos garbę gynė konkurse 2016 metais, Måns Zelmerlöw, „Eurovizijoje“ triumfavęs 2015 metais, ir 2009 metų konkurso laimėtojas norvegas Alexander Rybak, kuris laidos žiūrovams ne tik sudainavo savo legendinę dainą „Fairytale“, bet ir uždainavo duetu su Greta.

Svala muzikos pasaulyje nėra naujokė. Pirmąją dainą, kuri pasiekė Islandijos muzikos populiariausių kūrinių sąrašų viršūnes, ji išleido prieš daugiau nei 30 metų. Tiesa, tuo metu būdama 9-erių ji įrašė kalėdinę dainą duetu su savo tėvu, kuris taip pat yra pasirodęs didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje 1995 metais. Prieš daugiau nei dešimtmetį Svala subūrė elektroninės muzikos grupę „Steed Lord“, su kuria koncertuodama apkeliavo beveik visą Europą ir Šiaurės Ameriką. Atlikėjos talentai neapsiriboja vien dainavimu – ji taip pat yra paragavusi dizainerės duonos ir teisėjavo realybės šou „Islandijos Balsas“. Šiuo metu dainininkė gyvena Los Andžele, bet tai jai nekliudo tęsti muzikinės karjeros gimtinėje.

„Paper“ muzikinis klipas:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

2 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Robertas
Robertas
prieš 7 metus

Super daina,manau kad labai stipri daina,gali ir tapti nugaletoja,šaunuoliai islandai!!!

M_J
M_J
prieš 7 metus

Labai nebloga daina.