Eurovizija 2017 (dalyviai)

Lietuvos atstovai 2017 metų „Eurovizijoje“ – grupė „Fusedmarc“

fusedmarcIlgai ir kantriai laukėme, dešimt savaičių balsavome ir pagaliau galime iškilmingai paskelbti, jog 2017 metais Lietuvos atstovais „Eurovizijoje“ tampa grupė „Fusedmarc“!

Šiandien Klaipėdos „Švyturio“ arenoje praūžė didysis nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos finalas. LRT televizija paruošė įspūdingą šou, kurio metu scenoje pasirodė tiek septyni finalininkai, tiek šalies dainininkai ir svečiai iš užsienio.

Paskelbus žiūrovų balsavimo rezultatus paaiškėjo, jog žiūrovų favoritai yra grupė „Fusedmarc“, surinkusi net 15 324 balsus. Antroje vietoje liko Aistė Pilvelytė, kuriai iki publikos numylėtinės titulo pritrūko 886 balsų.

004ziurovu balsai

Netrukus tiek žiūrovų, tiek dalyvių laukė netikėtumas. Kiekvienas dalyvis traukė voką, kuriame buvo vieno iš 12 komisijos narių įvertinimai. Primename, jog balsavime dalyvavo Lietuvos ir užsienio muzikos ekspertai. Tokiu būdu iš viso buvo ištraukti septynių komisijos narių vertinimai. Iki pat galo komisijos kambaryje tvyrojo nežinomybė, nes ekspertų nuomonės išsiskyrė. Vis dėlto komisijos ir žiūrovų nuomonės sutapo.

komisijosbalai

Nors nugalėtojai jau buvo aiškūs, renginio vedėjos ir LRT vyriausiasis prodiuseris Audrius Giržadas stengėsi išlaikyti įtampą iki paskutiniųjų. Galų gale bendrųjų balų lentelės viršūnėje atsidūrė grupė „Fusedmarc“. Sidabras jau trečiąjį kartą atiteko Aistei Pilvelytei. Trečiąją vietą pelnė Kotryna Juodzevičiūtė.

galutiniairezultatai

Iš karto po atrankos finalo pabaigos LRT televizija surengė nugalėtojų spaudos konferenciją, kurios metu „Fusedmarc“ nariai Denisas ir Viktorija atsakinėjo į žurnalistų užduotus klausimus. Muzikantai prisipažino, jog be galo džiaugiasi šia suteikta galimybe ir iš Kijevo yra nusiteikę grįžti tik su pergale.

spaudos konferencija

Audiovizualinės ir elektroninės muzikos grupė „Fusedmarc“ nėra scenos naujokai. Antrąjį kūrybos dešimtį skaičiuojantis „Fusedmarc“ duetas – Denisas (Vakx) ir Viktorija (Cilia) – dar 2005 m. publikai pristatė debiutinį EP albumą „Contraction“ ir tapo tikru lietuviškos alternatyviosios muzikos proveržiu. 2007 m. „Fusedmarc“ buvo pripažinta geriausia eksperimentine grupe Lietuvoje, o dar po metų – geriausia elektroninės muzikos grupe. Koncertuose, festivaliuose „Fusedmarc“ bando muziką derinti su scena, vaizdu, ir, žinoma, žmonėmis joje. Jie pirmieji pradėjo gyvų koncertų tradiciją LRT OPUS ORE.

Nugalėtojų pasirodymas:

Atrankos finalo įrašas:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

22 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Olga
Olga
prieš 6 metus

Gal kas pasidalinsit žiniomis kaip reikės alsuoti už Fusedmarc iš užsienio? http://emigravimas.lt/klausimas/kaip-emigrantams-balsuoti-uz-fusedmarc-eurovizijoje/

Aurimas
Aurimas
prieš 7 metus

Daina be ryšio ir kas už tokias dainas balsuoja . Baisu

Elen
Elen
prieš 7 metus

Super!!! Mano nuomone sutapo!! Liuks!! Lietuva bus pirma!!! Cia tikra muzika. Gaila , kad ne visi supranta)))

Isfeero
Isfeero
prieš 7 metus

Tomai, skirtingai nei tau man visiškai nusispjaut pateksim mes į tą finalą ar ne,.Jau geriau paskutinė vieta su tokiais kaip fusedmarc, negu šešiolikta su kokia nors Zazza ar Paula,. O į tuos youtube topus atsižvelgt visai nederėtų,. Juos sudarinėja tipiniai eurovizijos tuštučiai, kurių nuomonė man nėra svarbi,. Jei kasmet kuo daugiau šalių nebijotų siūsti geros muzikos, tuomet euroviziją imtų žiūrėti ne tik avių banda besilenkianti prieš primityvų, pigų cirką scenoje, o ir tie, kurie vertina kokybę bei talentą,.

rjffj
rjffj
prieš 7 metus

Aš tai už tai, kad jie eitų į finalą ir nušluostytų nosį tiems, kurie kasmet linkę bet ką, ką tik išrenkam, pastoviai nušvilpia. Tebūnie bent jau Fusedmarc truputį susitvarko savo dainos reikalus, kad tik ją kuo geriau pateiktų. Ir bus viskas OK 😉

mo.
mo.
prieš 7 metus

ar bus Fusedmarc, ar Aistė, ar Kotryna, eurovzijijos vistiek nelaimėsim. Jau tada geriau siųst kažką originalaus, negu Aminatos trečią versiją. 🙂

Mo.
Mo.
prieš 7 metus

r tai bus Fusedmarc ar Aistė, ar Kotryna, jokio skirtumo, nes eurovizijos vistiek nelaimėsim. Tuo atveju 100 kartų geriau siųsti originalų ir išsiskiriantį kūrinį, negu Aminatos versiją numeris 3. 🙂

E.O.A.
E.O.A.
prieš 7 metus

O man visai patiko – netiketa, idomu, kazkas kitokio. Su Eurovizija visada loterija – kartais buna labai dideliu siurprizu ir ne visada komentarai ar tai topai atspindi realia situacija. Ziuresiu, palaikysiu, tikrai bus idomu.

Kam patinka kitos dainos – niekas nemire, galite klausyti nors ir kelis menesius.

Jurginas
Jurginas
prieš 7 metus

Nesupratau kas per idiotai sedi komisijoje, ar jiems meška ausį numynus?.. Už beskoni ir bebalsi triukšma prabalsavo! GĖDA. Lt ir vėl bus paskutiniai

Nerijus
Nerijus
prieš 7 metus

Reikes butinai per visus eurovizijos blogus ir puslapius ir youtube kanaluose komentuoti, kad uzsienieciai nepalaikytu sios dainos ir Lietuvos siais metais. Tikiuos, kad tokios pat klaidos, kaip ir Lietuva, uzsienieciai nepadarys, ir si ta rusaite iskris jau pusfinalyje.

euro2017
euro2017
prieš 7 metus

Gana šikt ant nugalėtojo. Tauta davė pirmą vietą ir taškas. Tai prieš finalą tada reikėjo agituot pažįstamus ir draugus. kad po 10 balsų atiduotų už kažką kita, tai ir būtų laimėjęs kažkas kitas. O dabar reikia PALAIKYTI, NES NE JIE PATYS SAVE IŠSIRINKO, O MES KARTU SU KOMISIJA. Balsavau už Fusedmarc, Aistę ir Kotryną.

nu jooo
nu jooo
prieš 7 metus

bet tai kiek reikia neturet smegenu, turint geras dainas visas prapilt

Tomas
Tomas
prieš 7 metus

Insferro , padaryk screen’a mano komentaro, ir po pusfinalio kai musu nebus finale o gal ir net po finalo kai suzinosim apie musu paskutine vieta, pasiziurek i savo komentarus ir paklausk ar dauguma zmoniu patinka si daina? Pasiziurek youtube kiek gausim dislike nuo kitu zmoniu, nie lietuviu o uzsieneciu kurie balsuoja uz dainas o ne uz tai kad cia mano draugas drauge, istikruju esu ziauriai nusivyles nes galejo bet ka isrinkt tik ne juos.. okey sekmes, ne sirgsiu uz savis si karta nors tikiu, kad apsofailinsim 🙂

zigolo
zigolo
prieš 7 metus

lol isfero visikai pasityciojo is skysyo proto atstovu

Isfeero
Isfeero
prieš 7 metus

Tą prasme vyko balsavimas..tau teko apie tai kažką girdėti?,. ir žinai, po to balsavimo, tiek komisijos, tiek žiūrovų nuomonę ši grupė absoliučiai nušluostė nosis viesiems kitiems,.. Tai vat, po to fakto, leidau padaryti sau tokią, manau gana adekvačią išvadą,..

Isfeero
Isfeero
prieš 7 metus

Atsiprašau,. Hmm,…Nežinau , gal čia su manim kažkas negerai, bet tai, kad žiūrovų nuomone Ši grupė buvo išrinkta pirmuoju numeriu, leidžia man nuspręsti, kad tai buvo daugumos nuomonė…………………………………………………………………….

..................
..................
prieš 7 metus

Noriu paklausti, kas Tau dave nuspresti, kad tai daugumos nuomone gera muzika? Nusprendei uz visus? Vieniems patinka chaotiski siukslynai, kitiems ne.

Isfeero
Isfeero
prieš 7 metus

ESU DIDŽIAUSIOJ EUFORIJOJ!!! Tik,…….. Man gaila tų žmonių, kurie nevertina geros muzikos, skoningumo, subtilumo, tikrumo ir neįtikėtino šarmo,. Aš apskritai nelabai turbūt gebu suvokt, kodėl kasmet masės kalba apie kažkokį, (eurovizijai netinkantį kūrinį),…. Po velnių!!! siūst eurovizinį kūrinį, tai tiesiogiai pripažint, kad esam banalūs runkeliai,. Viskam laikas keistis, tobulėt ir turėt savo nuomonę,.Lietuvai irgi atėjo laikas turėt savo nuomonę ir siūst atstovaut tai, kas daugumos nuomone yra gera , vežanti muzika, o ne itikt europos paauglių beskonybei,. Besidraikantys papai muzikėlės fone pigu, netikra ir absoliučiai beprasmiška,.Žinau, kad toks „fenomenas” gyvuos ir formuos žmonėse tuštybės manija dar ilgai,.. Tik laimei Lietuva šiais metais neatstovaus to pigaus cirko kulto,.Asmeniškai man visai nusispjaut pateksim mes į tą finalą ar ne, man daug svarbiau, kad mano šalis šiemet ims ir parodys gerą muzikiinį skonį, kuris veža ir Ačiū visiem Dievam, dauguma tai supranta ir mėgsta,..Esu tikra, kad supras, įvertins ir eurovizijos fanai, jei kasmet bus kuo mažiau šeriami primityviiom dainuškom,. Su revoliucijos lietum!!

Vita
Vita
prieš 7 metus

Analogiskai*

Vita
Vita
prieš 7 metus

Manau analigiskai. Vel V.Mataciutaite nr 2. Kazkoks absurdas isrinktas:(

Saulius
Saulius
prieš 7 metus

Gerai. Padainavot. Pabuvot telike. Kazkas jus pamate. Kazkas tuo metu ejo arbatos pasidaryt po kol dainavot. Bet na gal jus patys suprantat kad jus toliau pusfinalio paskutines vietos toliau nelabai ir nueisit nes paprastam ziurovui reikia melodijos, isimenancio teksto, gero pabreziu gero su tvarkinga dikcija vokalo ir show. O ne kazkokiu tai pseudo neformato literaturiniu, lyriniu ieskojimu ir pan. Kazkur uzdaram rate gal ir gerai ta daina susiklausytu, bet patikekit tikrai netikiu kad statistinis ziurovas bandys atsisedes pries telika bandys suprast ka noreta sia daina pasakyt ar panasiai. Bukit zmones su visu respektu uzleiskit vieta Aistei ar Kotrynai.

Nerijus
Nerijus
prieš 7 metus

Pirma karta po daug metu siemet teks nepalaikyti Lietuvos. Apmaudu, kad isrinkome visiska nesamoninga daina.