Eurovizija 2017 (dalyviai)

Estija į „Euroviziją“ siunčia Koit Toome & Laura

Aurelia Minev nuotr.
Aurelia Minev nuotr.

Ryškiausios Estijos žvaigždės ir scenos naujokai šį vakarą varžėsi Talino „Saku Suurhal“ arenoje tam, kad išsiaiškintų, kieno daina yra verčiausia skambėti „Eurovizijos“ dainų konkurse. Estai nusprendė, kad į Kijevą vyks Koit Toome & Laura su kūriniu „Verona“.

Finalinis „Eesti Laul 2017“ dešimtukas, savo dainas atlikęs po vieną kartą, sulaukė televizijos žiūrovų ir tarptautinės komisijos verdikto – į superfinalą pateko tik trys daugiausia balų surinkę dalyviai. Galutinį sprendimą, kas taps Estijos vėliavnešiu „Eurovizijoje“, priėmė tik žiūrovai. Daugiausia jų simpatijų pelnė Koit Toome & Laura daina „Verona“. Reikia paminėti, kad žiuri favoritė buvo atlikėja Kerli, o nugalėjusiam duetui komisijos nariai skyrė tik 6 vietą, tačiau gausus televizijos žiūrovų palaikymas neleido jiems likti už geriausiųjų trejetuko ribos.

Superfinalo rezultatai:

  1. Koit Toome & Laura – „Verona“
  2. Kerli – Spirit Animal
  3. Rasmus Rändvee – This Love

Tiek Koit, tiek ir Laurai didžioji „Eurovizijos“ scena puikiai pažįstama. Buvęs sėkmingo populiariosios muzikos dueto „Code One“ narys Koit Tomme atstovavo Estijai dar 1998 m. konkurse. Tąkart kūrinys „Mere Lapsed“ jam atnešė 12 vietą. O Laura dalyvavo 2005 m. Kijevo „Eurovizijoje“. Tiesa, ne kaip solistė, bet kaip merginų grupės „Suntribe“ narė. Nors grupės pasirodymas nebuvo sėkmingas, Lauros „eurovizinės“ svajonės neužgesino. Ji keletą kartų dalyvavo nacionalinėje atrankoje, o pernai liko antroje vietoje.

Už renginio vairo šį vakarą stojo laiko patikrintas „Eesti Laul 2016“ finalo vedėjų duetas – aktorius, atlikėjas, rašytojas ir televizijos laidų vedėjas Ott Sepp kartu su aktoriumi, komiku Märt Avandi. Finalą atidarė praėjusių metų estų atstovas Jüri Pootsmann. Svečių teisėmis šį vakarą pasirodė sparčiai populiarėjanti Estijos grupė „Beyond Beyond“ ir 2015 m. „Eurovizijos“ nugalėtojas Måns Zelmerlöw.

Ar pavyks estams po nesėkmingai susiklosčiusių praėjusių metų sugrįžti į „Eurovizijos“ dainų konkurso finalą, sužinosime jau gegužės 11-ąją antrojo „Eurovizijos“ pusfinalio metu.

 Dueto pasirodymas finale:

Oficialus dainos „Verona“ vaizdo klipas:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus