Atrankos

Grupė „Fusedmarc“: „Lietuvoje turime plačią muzikos gurmanų auditoriją“

„Fusedmarc“ asmeninio archyvo nuotr.
„Fusedmarc“ asmeninio archyvo nuotr.

„Fusedmarc“ – vienas įdomiausių elektroninės muzikos projektų Lietuvoje. Nors daugelis konkurso gerbėjų grupės vokalistę Viktoriją „Eurovizijos“ atrankose išvydo pirmą kartą, kolektyvas gyvuoja jau 12 metų.

– Labas, Viktorija! Pirmiausiai, galbūt galėtum trumpai prisistatyti tiems, kas dar Tavęs nepažįsta?

– Esu profesionali vokalistė, šiuolaikinės muzikos kūrėja ir prodiuserė. Taip pat mokau vokalo tuos, kurie svajoja dainuoti. Pati darau tai visą gyvenimą. Dainavau džiazą, soulą, fanką, populiariąją muziką. Buvau pirma grupės „Saulės kliošas“ vokalistė. Vėliau suvokiau, kad noriu kurti pati ir rasti savo skambesį. Pastaruosius 12 metų dainuoju ir kuriu muziką stebuklingoje grupėje „Fusedmarc“.

– Kaip ir kada prasidėjo Tavo muzikinis kelias?

– Pati nepamenu. Tėvai sako, kad dainuoti pradėjau anksčiau nei kalbėti, ir juos tai džiugino visur ir visada. Net mano soliniai pasirodymai viešajame transporte jiems nesukeldavo rūpesčių. Tėvai visada palaikė mano meilę muzikai. Kai bendraamžės leido pinigus „mergaitiškiems“ dalykėliams, taupiau fleitai (šypsosi – red. pastaba). Man visada sekėsi sutikti žmones, kurie be galo mylėjo muziką ir nukreipdavo mane arčiau jos. Prisimenu juos visus, o ypač esu dėkinga savo pirmai vokalo dėstytojai – šviesaus atminimo Ninai Šavrovai, dainininko Sasha Song močiutei.

fusedmarc1– Papasakok šiek tiek apie savo grupę. Kodėl jos nematėme pirmame atrankiniame pasirodyme?

– Sukūrėme grupę drauge su Denisu Zujevu (VAKX). Pamačiau jame be galo talentingą ir atsidavusią muzikai personą. Supratome, kad kartu atrasime ir patirsime kažką ypatingo. Taip ir atsitiko. Muziką, kuri gimsta, kartais sunku apibrėžti patiems. Skaitant straipsnius apie savo kūrybą buvo netikėta ir linksma suskaičiuoti virš 20 įvardintų muzikos žanrų ir stilių, tarp jų electropop, artrock, acid soul, triphop, experimental, industrial, dark jazz, world ir t.t. Galiausiai nusprendėme, kad mūsų stilistika vadinasi „Fusedmarc“ (šypsosi – red. pastaba). Koncertavome įvairiose scenose ir daugelio Europos šalių festivaliuose. Lietuvoje turime plačią muzikos gurmanų auditoriją. Pirmame etape pasirodžiau viena, nes tai buvo savotiška strategija (šypsosi – red. pastaba).

– Kaip nusprendei dalyvauti „Eurovizijos“ atrankoje?

–  Bekuriant muziką gimsta įvairaus žanro kūrinių. „Rain Of Revolution“ pasirodė šiam konkursui tinkamas darbas. Kažkaip viskas sutapo – ir dainos pavadinimas, ir jos nuotaika, ir, kaip pasakė Justė Arlauskaitė-Jazzu, „noras atskleisti savo šviesiąją pusę”!

– Papasakok daugiau apie savo dainą. Ar manai, kad ji turi šansų nugalėti?

– Kurdami dainą „Eurovizijai“ suvokėme, kad dirbsime su neįprastu sau stiliumi, todėl mums buvo svarbu paruošti tikrai gerą dainą, atitinkančią mūsų standartus. Aranžuodami norėjome vengti „plastikinių“ nuotaikų ir išlikti savimi. Mūsų manymu, daina „Rain Of Revolution“ labai gyva ir tikra, todėl norime pasidalinti šia energija! Jeigu Lietuvos klausytojai išgirs ir palaikys mūsų „užtaisą“, tapsime didele jėga!

fusedmarc14– Po pasirodymų sulaukei itin daug komplimentų iš komisijos. Ar tikėjaisi tokios šiltos reakcijos?

– Be galo malonu, kad mūsų konkursinė daina buvo sutikta taip entuziastingai. Labai nudžiugino tokie profesionalų įvertinimai.

– Beje, kuo žadi nustebinti žiūrovus kituose etapuose?

– Puikus klausimas. Jeigu spėčiau išmokti, norėčiau padainuoti antrą priedainį ultragarsu. Deja, mano idėja užsiauginti tikrus ragus tapo neaktuali po pirmo etapo, todėl tikriausiai pasirinksiu kuolo strategiją (juokiasi – red. pastaba).

– Viktorija, koks Tavo gyvenimo kredo?

– Kaip sakė Čingischanas: „Stverk sėkmę už uodegos, tik saugokis kanopų.“

– Dėkojame už mums skirtą laiką. Kokią žinutę norėtum perduoti „Eurodiena.lt“ skaitytojams?

– Muzika yra ypatingas ir stebuklingas reiškinys, kurio klausytis verta ypatingai – širdimi!

Šią savaitę bus filmuojamos dvi nacionalinės atrankos laidos, o vienoje iš jų pasirodys ir grupė „Fusedmarc“. Kviečiame stebėti, sekti „eurovizines“ naujienas ir palaikyti savo favoritus kartu su mumis!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

7 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Vika
Vika
prieš 7 metus

„Fusedmarc” kieta atlikėja, geras vežantis gabalas. Pirmyn!

Daiva
Daiva
prieš 7 metus

Nuostabus gabalas ! Kuo toliau, tuo labiau kaifuoju ir nuo jos, ir nuo atlikimo. Tooooooooks energetinis užtaisas !!! Ir man dzin iškrypusios Europos nuomonė, nes , jei įvyks stebuklas ir ši daina iškeliaus į Kijevą, man nebus gėda nei dėl asmeniškai savo, nei dėl tautiečių muzikinio skonio 🙂

Tomas
Tomas
prieš 7 metus

Man truputi geda, kad tik dabar suzinojau apie TOKIA grupe, sekmes!

aha
aha
prieš 7 metus

tokiems kaip tu tai radzis, bunke ir olialia pupytes daugiausia patirties turincios, su beviltiskais nesusiprateliais kaip tu nera net ka diskutuot

nesamone
nesamone
prieš 7 metus

kurioje vietoje ta patirtis?ne eurovizine daina, o ir scenine isvaizda nesiziuri

"Lolita Zero"
"Lolita Zero"
prieš 7 metus

Labai noriu, kad Fusedmarc laimėtų Eurovizijos atrankas! Jауčiu, Kijeve pagaliau atkreiptume į save dėmasį:)

vardas
vardas
prieš 7 metus

Profesionaliausia ir daugiausia patirties turinti atlikeja siu metu musu atrankoj, tuo viskas ir pasakyta