Giedriaus Bubliausko nuotr.
Atrankos

Valerija Iljinaitė: „Jaučiuosi tarsi magiškos energijos laidininkas“

Giedriaus Bubliausko nuotr.
Giedriaus Bubliausko nuotr.

Kukliu nuoširdumu pasižyminti dainininkė Valerija Iljinaitė sugrįžo į Lietuvos nacionalinę atranką su kūriniu „You made me glow“. Atlikėja tvirtina, jog šių metų konkurse jaučiasi saugi, nes tiki tiek savo šviesia daina, tiek aukščiausiame lygyje dirbančia LRT komanda.

– Sveiki, Valerija! Kas Jus pastūmėjo sugrįžti į konkursą?

– Na, išties jaučiuosi tarsi tik debiutuočiau joje, nes kai dalyvavau pirmąsyk, buvau dar labai jauna ir nesusiformavusi atlikėja. Tai man buvo šiokia tokia avantiūra ir pabandymas, o šiemet pasiruošimas buvo tikrai labai rimtas ir kryptingas. Maža to,  jaučiuosi jau subrendusi asmenybė ir atlikėja. Sprendimą priėmiau po dalyvavimo festivalyje „Slavianskij Bazar“. Tuomet pasižadėjau sau, jog sekančiu mano žingsniu taps „Eurovizijos“ scena.

– Atrankoje atliekate kūrinį „You made me glow“. Kuo ypatinga ši daina? Kodėl žiūrovai turėtų balsuoti būtent už ją?

– Ši daina yra išties ypatinga, nes ji neša viltį ir šviesą. Man atrodo, kad ši daina gydo, joje pasakojama apie gilius išgyvenimus, apie neblėstančia viltį ir tikėjimą į aukštesnę jėgą. Manau būtent dėl to žmonės ir turėtų balsuoti. Aišku, jeigu jie tai pajaus.

– Praėjusią vasarą dalyvavote baltarusių muzikos festivalyje „Slavianskij bazar“. Kaip manote, ar ten įgyta patirtis būtų naudinga dainuojant didžiosios „Eurovizijos“ scenoje?

– Taip, be abejonės. Tai vienas didžiausių festivalių pasaulyje. Tiksliau, vienas iš penkių didžiausių. Ten išgyventos emocijos būtent ir pagimdė manyje svajones apie „Eurovizijos“ sceną. Aš tikiu, jog po atstovavimo Lietuvai tokiame dideliame muzikos renginyje būčiau pasiruošusi viskam.

– Šiandien LRT televizijos žiūrovai išvys Jūsų antrąjį atrankos pasirodymą. Kuo stebinsite?

– Galbūt kažkokių pokyčių ir bus. Aš tiesiog manau, kad viskas taip perdėta mūsų šiuolaikinėje scenoje, o žmonės taip perspaudžia su visa ta pigia butaforija. Aš scenoje bendrauju su žmonėmis, jaučiuosi tarsi magiškos energijos laidininkas, todėl nemanau, kad kokios nors ypatingos šviesos ar suknelės galėtų padėti tai išpildyti geriau. Vienintelis ginklas šioje „eurovizinėje“ kovoje yra mano balsas ir širdis.

Giedriaus Bubliausko nuotr.
Giedriaus Bubliausko nuotr.

– Esate įkūrusi meno studiją „Adore you “, kurios credo yra „Mylėk save tokį koks esi bei visu 100% būk savimi, nes niekad kitas Tavo vaidmens gyvenime geriau nesuvaidins nei Tu pats.” Ar šis šūkis atspindi ir asmeniškai Jūsų gyvenimo vertybes?

– Tikrai taip. Manau, kad labai svarbu turėti savo identitetą ir nuolat kartoju tai savo mokiniams. Visuomet siekiu išsaugoti jų savitumą, mokant, sakykime, to teisingo dainavimo. Mano nuomone, visada svarbu būti sąžiningu, pradedant nuo sąžiningumo pačiam sau. Tik tokiu būdu galime gyventi šviesoje ir tikrume.

– Daugelis atsimena, kad projekte „Lietuvos balsas“ pasirodėte kartu su „Eurovizijos“ nugalėtoju Aleksandru Rybaku. Galbūt atlikėjas atskleidė Jums tam tikrą sėkmės formulę?

– Išties, tai buvo taip seniai. Įsivaizduojate, man tuomet buvo tik šešiolika, nors jaučiausi labai suaugusi. Mano klasiokės tikriausiai svajojo tuo metu būti mano vietoje. Man pasisekė, nes kiti projekto dalyviai neturėjo progos asmeniškai susitikti su pakviestomis įžymybės. O mes su Aleksandru prieš repeticijas turėjome labai jaukų pašnekėsį. Prisipažinsiu, jog visa drebėjau, sukosi galva, kojos nelaikė (šypsosi – red. pastaba). Žodžiu, buvo nerealu. Iš šio atlikėjo išmokau daug. Nors jis kartojo man, jog esu per kukli, būtent ši mano savybė jį labiausiai ir žavėjo. Aleksandras tikino, jog mano labai geros akys ir prognozavo man didžiulę ateitį. Aišku, jeigu ir toliau išliksiu tokia, kokia esu. Tarp kitko, pastoviai palaikome ryšį, susirašome, o praeitą vasarą buvome susitikę „Slavianskij Bazar“ festivalyje.

– Dėkojame už mums skirtą laiką! Kokią žinutę norėtumėte perduoti „Eurodiena.lt“ skaitytojams?

– Noriu paskatinti žmones nebijoti atverti savo širdžių pasauliui. Pasaulis žiaurus, tačiau tiesdami vieni kitiems ranką ir besdalydami tikrumo trupinėliais, galime padaryti jį geresnį. Būkite savimi ir mylėkite!

Jau šįvakar 21.00 val. per LRT televiziją prasidės šeštoji nacionalinės atrankos laida, kurioje pasirodys ir Valerija Iljinaitė. Kviečiame stebėti ir palaikyti savo favoritus.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus