Grupės asmeninio archyvo nuotr.
Atrankos

„Queens of Roses“: ,,Mums galėtų skirti premiją už žuvininkystės skatinimą“

Grupės asmeninio archyvo nuotr.
Grupės asmeninio archyvo nuotr.

Šiemet garsiausios Lietuvos rožės ir vėl bando jėgas „Eurovizijos“ atrankose. Tiesa, merginos prisistato jau kitu sceniniu vardu – „Queens of Roses“. Sėkmingai įveikusios pirmą etapą su itin dviprasmiškų nuomonių sulaukusia daina „Fisherman“, Akvilė, Dileta ir Giedrė šį šeštadienį vėl žengs į nacionalinės atrankos sceną ir stebins visus ne tik dainos atlikimu, bet ir sceniniu įvaizdžiu.

– Sveikos ir vėl sugrįžusios į atranką, merginos! Ar jau tapote priklausomos nuo „Eurovizijos“?

– „Eurovizija“ įtraukia ir nebepaleidžia. Šis konkursas – puiki galimybė tobulėti, įgyvendinti naujas idėjas ir gauti gerą dozę adrenalino. Kiekvienais metais scenoje jaučiamės vis drąsiau, įgauname daug patirties, išmokstame naudingų pamokų. Nesinori praleisti progos papildyti žinių bagažą ir šįkart.

– Pasirinkote itin išskirtinę dainą. Ar iš karto pamėgote „Fisherman“?

– Pirmą kartą išgirdusios siūlomą dainą pagalvojome: „Mes? Apie žuvį? Čia rimtai?“ Kiek vėliau, pasiklausiusios keletą kartų, pradėjome gilintis į dainos tekstą, ieškoti, kur gi paslėpta ta gili prasmė. Ir kiek mes čia visko atradome! Tarkime, tai galėtų būti daina apie auksinę žuvelę, kuri simbolizuoja svajonių išsipildymą, arba apie naktinį gyvenimą, kai vyrai „žvejoja“ naktiniuose klubuose. Iš tiesų dainos autorius tekstą kūrė turėdamas dar vieną mintį. Pasak jo, žvejys anksti ryte keliasi ir eina į žvejybą, nežinodamas, kokį laimikį parsineš namo. Panašiai ir kiekvienas iš mūsų pabunda nežinodamas, ką atneš ši diena ir į kokius plačius vandenis mus išplukdys. Bet galime į šią dainą žiūrėti dar paprasčiau ir ją skirti tiesiog žmonių aistrai žvejoti.

– Ar toks prasminis turinys yra tinkamas „Eurovizijai“? Juk daugelis ten važiuoja su tam tikra svarbia žinute.

– Kas pasakys, koks dainos turinys yra tinkamas „Eurovizijos“ konkursui? Vien kiek puikiai pažįstamų užsienio atlikėjų dainuoja dainas, kurios tikrai neturi labai gilios meninės prasmės – daina apie parašiutą ir maišelį, kiek kainuoja žuvis ir t. t. Bet jas žino ir dainuoja visi. Taigi, genialumas slypi paprastume. Mes mėgstame išlįsti iš savo komforto zonos ir gerai padirbėti dėl įdomaus, netikėto mums ir žiūrovams rezultato, dėl to surizikavome ir įsimylėjome dainą „Fisherman“.

Naglio Bieranco/Fotogenijų nuotr. / „Queens of Roses“
Naglio Bieranco/Fotogenijų nuotr. / „Queens of Roses“

– Ar manote, kad Jūsų daina verčiausia nugalėti?

– Žinoma! Kodėl gi ne? Tai daina, kuri vien dėl savo idėjos ir teksto neliktų nepastebėta Europoje. Mes dažniausiai labai norime visiems patikti ir bijome rizikuoti. Taip liekame niekam neįdomūs ir net nepastebėti. Juk kartais rizika gali labai pasiteisinti! Mūsų daina vertinama pakankamai dviprasmiškai, ji arba labai patinka, arba labai nepatinka, bet tai tik įrodo, kad ji sukelia emocijas.

– Beje, šiemet Jūs prisistatote vėl kitu slapyvardžiu. Kokios aplinkybės tai nulėmė? Ar šis sceninis vardas sėkmingesnis?

– Senasis pavadinimas jau kurį laiką klaidino žmones, taigi teko gerokai pasukti galvas, kad turėtume kuo jį pakeisti. Žinoma, labai nutolti nuo savo pradinio pavadinimo nesinorėjo, taip ir gimė gan drąsus naujasis mūsų sceninis vardas. Na, o sėkmė ateina kartu su dideliu noru, darbu, kantrybe ir meile tam, ką darai.

– Iš komisijos sulaukėte tiek komplimentų, tiek kritikos. Kaip ją vertinate?

– Visuomet stengiamės atsižvelgti į konstruktyvią kritiką. Patarimai ir pastabos iš profesionalų padeda suvokti savo stipriąsias ir silpnąsias vietas, atkreipti dėmesį į tam tikrus pasirodymo elementus. Kitas dalykas yra požiūris ir vizija, koks pasirodymas, kokia daina gali sužavėti Europą. Šiemet mūsų vizija visai kitokia nei prieš metus, ir džiugu, kad tiek dalis komisijos, tiek žiūrovai ją puikiai įvertino. Na ir kas, kad kitiems ji nepatiko… Gal ne visiems gyvenime žuvys kimba?

– Ar atsižvelgsite į pastabas ir kitame etape gerbėjus stebinsite naujais sprendimais?

– Mūsų daina suteikia nemažai erdvės ir pasirodymo vizualiam pateikimui. Tikrai nemėginsime saugiai išlikti tolimesnėje kovoje, toliau ieškosime. Bus nemažai ir dainos atlikimo, ir paties pasirodymo pokyčių.

Grupės asmeninio archyvo nuotr.
Grupės asmeninio archyvo nuotr.

– Ar Jums kada nors teko žuvauti? Kokie įspūdžiai?

Giedrė:

– Teko žvejoti ir ne kartą. Mano tėtis kiekvieną vasarą savaitgaliais veždavosi visą šeimą prie ežero. Taigi, slieką jau tada išmokau ant kabliuko užkabinti ir visiškai to nesibaiminu. Mane supa žvejai – šeimos vyrai, draugas… Visi pasižymi šia aistra. Paskutinį kartą žvejojau šią vasarą.

Dileta:

– Man taip pat teko ne kartą žvejoti, tik, tiesą pasakius, geriausiai sekėsi pagauti šalia augančio medžio šakas, kitą upės krantą, meldus ir dumblius. Buvo labai smagu, bet kai kam reikėjo visą laiką narplioti valą. Žodžiu, žvejyboje iš manęs daugiau juoko nei naudos.

Akvilė:

– Pamenu ir aš dar būdama maža mergaičiukė bėgdavau paskui šeimos vyrus link tvenkinio. Didelis azartas ir laukimas, kas gi užkibs, o tuomet jau su žuveliokais bėgam pas mamą ir ruošiame pietus. Neabejoju, po „Eurovizijos“ atrankų su merginomis ir vyrais suorganizuosime šią pramogą ir su savo daina „Fisherman“ užmesim meškeres. Mums galėtų skirti kokią nors premiją už žuvininkystės skatinimą (juokiasi – red. pastaba).

– Tęsiant vandens tematiką, jeigu pagautumėte auksinę žuvelę, kuri išpildytų tris norus, kokį norą sugalvotų kiekviena iš Jūsų?

Akvilė:

– Norėčiau, kad turėtume galimybę sustabdyti maloniausias ir gražiausias gyvenimo akimirkas ir jomis ilgiau pasidžiaugti.

Giedrė:

– Aš norėčiau, kad visi mylimi žmonės būtų sveiki ir laimingi.

Dileta:

– Mano noras būtų vienas, bet labai didelis – kad visi norai išsipildytų.

– Kokią žinutę norėtumėte perduoti „Eurodiena.lt“ skaitytojams?

– Nepamirškite, kad pozityvumas ir šypsena veide užkrečiama!

Dėkojame „Queens of Roses“ už mums skirtą laiką ir kviečiame palaikyti merginų trio jau šį šeštadienį 21 val. per LRT televiziją!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus