Ameninio atlikėjų archyvo nuotr.
Atrankos

Milda ir Saulenė: „Mūsų daina yra apie jausmus, paliekančius pėdsaką širdy“

Milda ir SaulenėŠiandien per LRT televiziją bus transliuojama penkta nacionalinės atrankos laida, kurioje susikaus pirmąjį etapą įveikę dalyviai. Tarp jų išvysime dvigubu moterišku žavesiu ir įdomiais sceniniais sprendimais išsiskiriantį Mildos Martinkėnaitės ir Saulenės Chlevickaitės duetą. Nusprendėme pakalbinti šias atlikėjas ir sužinoti jų šiųmetinius lūkesčius.

– Laba diena, merginos! Džiugu Jus ir vėl matyti nacionalinėje atrankoje. Kas pasikeitė Jūsų gyvenimuose praėjusiais metais po „eurovizinio“ debiuto?

– Grįžom su didesne patirtimi ir su dviguba jėga, nes esame duetas! Šį kartą ir ryšys su daina yra kitoks, nes dalyvavome jos kūrybos procese. Vykome į Amsterdamą jos įrašyti ir pabaigti aranžuotės, sulaukėme daug užsienio profesionalų patarimų, o tai morališkai stiprina lipant į sceną.

– Pernai konkurse pasirodėte kaip solo atlikėjos, o šįmet dainuojate duetu. Kaip susikūrė Jūsų muzikos tandemas?

– Neabejotinai už mūsų draugystę dėkojame „Eurovizijai“! Palaikėme viena kitą praėjusiais metais, po projekto susibėgdavome kavos ir pokalbiams apie muziką, o susipažinusios su muzikos dainų kūrėju iš Holivudo Alanu Roy Scott supratome, kad būtų smagu kartu imtis šio projekto.

milda ir saulene– Atrankoje dalyvaujate su kūriniu „Paper heart“. Papasakokite plačiau apie jo prasmę. Kaip susipažinote su dainos autoriumi?

– Dainos autorius Alanas Lietuvoje vedė seminarą muzikos kūrėjams. Sudalyvavome jame ir papasakojome, kokios dainos norėtume, o vėliau sulaukėme pasiūlymo atlikti kūrinį „Paper heart“. Ši daina labai šilta, melodinga, alsuojanti meile. Manome, jog po praėjusių metų rimtumo didžiojoje „Eurovizijoje“ dabar pats geriausias metas būtų pristatyti šį tą lengvesnio.


– Sąžiningai prisipažinkite, ar, Jūsų nuomone, šių metų paraiška yra stipresnė už „Strong“ ir „If tomorrow never comes“?

Saulenė:

– Sunku lyginti, nes tai dvi skirtingos emocijos. Man daina „Strong“ buvo labai stipri, prasminga ir įdomi, bet būtų neįdomu visada scenoje skleisti tas pačias muzikos spalvas.

Milda:

– Pritariu Saulenei, jog „Paper heart“ yra kitokia nei mudviejų dainos, su kuriomis debiutavome praėjusiais metais. „If tomorrow never comes“ buvo labai linksma ir praėjusių metų nacionalinės atrankos dainų kontekste išsiskyrė savo pakilia nuotaika. Šiemet besiruošdamos džiaugėmės, kad „Paper heart“ taip pat yra šviesi daina. Tikrai galiu drąsiai sakyti, kad mes pačios esame linksmuolės, tad kūrinyje liūdesio – nė kvapo (šypsosi – red. pastaba). Ar ji stipresnė už mūsų praėjusių metų paraiškas? Ko gero, tai gali atspindėti tik žiūrovų vertinimai.

– Antrame etape nusprendėte stebinti žiūrovus grafičių menu. Kaip apskritai gimė tokia idėja?

– Kūrybiškumo mums tikrai netrūksta, tad grafičių idėja gimė greitai. Mes esame jaunatviškos, mūsų daina taip pat spinduliuoja jaunatviškumą. Grafičiai kaip meno rūšis susilaukia skirtingų nuomonių, bet nepaprastai džiaugiamės, kad mūsų grafitininkas vos per tris minutes scenoje gyvai įgyvendino mūsų idėją. Grafičių piešiniai miesto gatvėse – tai pėdsakai tų žmonių, kurie juos kuria. Mūsų daina yra apie jausmus, apie santykius, kurie neabejotinai palieka pėdsaką širdy, tad galbūt tokios minties vedamos priėmėme sprendimą nustebinti žiūrovus būtent grafičių menu.

ms2– Po antradienio filmavimo tikriausiai ne vieną kamuoja klausimas, kodėl mūvėjote tas įdomias žydras pirštines? Tai būdas atkreipti į save dėmesį? O galbūt tam tikras protestas?

– Mums jas sukūrė stilistė Rūta Čepyte, derindama prie grafičio. Kasmet atlikėjai sudomina kokia nors neįprasta detale – „Inculto“ mūvėjo blizgančius šortus, Donatas pernai susilaukė dėmesio dėl savo žavių garbanų, šiemet Gytis Ivanauskas stebina ragais, o mes – pirštinėmis (šypsosi – red. pastaba).

– Ukrainos nacionalinis transliuotojas jau paskelbė šių metų „Eurovizijos“ šūkį – „Švęskime įvairovę“. Kaip manote, ar tokie renginiai kaip „Eurovizija“ yra svarbūs pasauliui?

– Pastaruoju metu, kai pasaulyje netrūksta įvykių, dėl kurių žmonės susiskaldo į dvi skirtingas idėjas palaikančias puses, tokie renginiai kaip „Eurovizija“ yra labai svarbūs. Pati „Eurovizija“ suartina žmones, nes tai yra didžiulė šventė, suburianti žiūrovus pasidžiaugti muzika ir pamatyti, kokių įvairių veidų pilna pasaulyje, kokie mes visi skirtingi ir savaip gražūs. Šis renginys taip pat skatina keliauti ir atrasti. Pavyzdžiui, „Eurovizijos“ gerbėjai kasmet keliauja vis į kitą šalį gyvai sudalyvauti šiame didžiuliame festivalyje.

– Kokią žinutę perduosite „Eurodiena.lt“ skaitytojams?

Saulenė:

– Nebijokite būti visokie – drąsūs, ryškūs, liūdni, linksmi, kokie jūs tik jaučiatės geriausiai.

Milda:

– Praėjusiais metais sakiau ir šiemet turiu pasikartoti – būkite laimingi!

Dėkojame merginoms už nuoširdžius atsakymus ir kviečiame palaikyti dainą „Paper heart“ jau šiandien 21 val., stebint LRT televiziją ir balsuojant už penktuoju numeriu pasirodysiančias Mildą ir Saulenę.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus