Atrankos

Grupė E.G.O: „Dainos idėjai įtakos turėjo mūsų asmeniniai išgyvenimai“

Miglės Golubickaitės nuotr.
Miglės Golubickaitės nuotr.

Į „Eurovizijos“ atrankos sceną sugrįžusi vaikinų grupė E.G.O ir vėl bando savo jėgas. Tiesa, šį kartą jie trise, tačiau siekti užsibrėžtų tikslų tai netrukdo. Vaikinai pirmąjį dainų konkurso etapą įveikė ganėtinai sėkmingai, sulaukė tiek komisijos, tiek žiūrovų simpatijų, o kitame etape žada visus nustebinti itin patobulintu pasirodymu.

– Sveiki, vyrukai! Praėjo metai nuo mūsų paskutinio pokalbio. Kas pasikeitė Jūsų grupėje per šį laikotarpį?

– Tiesa, tie metai prabėgo taip greit. Viena vertus, niekas lyg ir nepasikeitė – mūsų manymu, išlikome tokie pat paprasti ir siekiantys užsibrėžtų tikslų, tačiau su kiekviena diena tampame vis drąsesni, profesionalesni, norime dar daugiau. Tikime, jog patobulėjome vokaline prasme ir scenoje jaučiamės laisviau, dėl to galime geriau atskleisti savo gerbėjams ir žiūrovams tai, ką norime.

– Pernai atrankoje dainavote keturiese, o šįmet scenoje išvydome trio. Kaip manote, kuo daugiau narių kolektyve, tuo yra lengviau ar sunkiau dirbti?

– Priklauso nuo kolektyvo. Apskritai, kuo daugiau žmonių, tuo didesnė tikimybė, jog kažkada vis vien išsiskirs nuomonės ir kompromisą rasti bus sunkesnė užduotis. Tačiau mums labai pasisekė, tiek karjeros pradžioje, tiek dabar mūsų komanda mąsto vieningai, o principams čia nėra vietos. Esame bendra komanda, glaudžiai bendraujame ir viską sprendžiame kartu.

– Papasakokite plačiau apie savo dainą „My story“. Kuo ji turėtų sudominti „Eurovizijos“ žiūrovą?

– Daina yra energetiškai stipri, tad gali paveikti net ir neįsiklausius į žodžius. Priedainis, atrodo, įsiveržia po lyriško pirmojo stulpelio sukeldamas netikėtumo ir jėgos efektą. Pačiai dainos idėjai įtakos turėjo mūsų asmeniniai išgyvenimai, apie tai joje ir dainuojame. Gyvenimas dažnai mus spaudžia taip stipriai, jog net priverčia jaustis silpnai, pametame tikėjimą savimi, norime slėptis. Tačiau ateina diena, kai supranti, jog metas viską keisti, išsilaisvinti iš baimių ir patikėti savimi. Norime, kad mūsų daina įkvėptų ir padrąsintų klausytoją.

Miglės Golubickaitės nuotr.
Miglės Golubickaitės nuotr.

– Nemažai lietuvių ir užsienio „Eurovizijos“ gerbėjų lygina Jus su garsia britų grupe „One direction“. Ar Jus skaudina panašūs palyginimai? O galbūt priimate tai kaip komplimentą?

– Tikriausiai neužteks mūsų visų rankų pirštų suskaičiuoti, kiek kartų esame tapatinti su grupe „One direction“. Tiesą pasakius, su tokiais žmonių komentarais susiduriame kiekvieną dieną, bet tai mūsų nė kiek nežeidžia. Priešingai – džiaugiamės, jog esame tapatinami su viena populiariausių vaikinų grupių pasaulyje.

– Tarp kitko, kaip Jums pavyksta derinti studijas ir muzikinę veiklą?

– Ir studijas, ir darbus, ir muzikinę veiklą! Išties nelengva derinti savo asmeninius darbus, planus ir pareigybes su grupės veikla. Turi suktis taip, jog nė viena sritis nenukentėtų, o tai padaryti yra tikrai nepaprasta. Kiekvienas individualiai esame ganėtinai užimti žmonės, todėl bemiegės naktys, nuovargis, nuolatinis skubėjimas ir stresas, ypač šiuo metu, kai vyksta „Eurovizija“, darosi jau įprastas reiškinys. Būna dienų, kai norisi tiesiog viską mesti, tačiau po ilgos dienos atsigulęs į lovą nurimsti ir prisimeni, jog mėgaujiesi tuo, ką darai, ir kad niekada nekeistum savo gyvenimo į jokį kitą!

– Pafantazuokime, kokią įsivaizduojate savo grupę po 5–10 metų?

– Nemąstome, kas bus ateityje, ypač tokioje tolimoje. Turime labai daug norų ir tikslų, tikime, kad juos pasieksime. Šiuo metu gyvename „Eurovizija“, visas mūsų laikas ir energija yra skiriamas būtent jai. Norime kiekvieną kartą užlipę ant scenos žiūrovams pateikti dar geresnį ir profesionalesnį pasirodymą, kuris įtikintų kiekvieną, netikintį mūsų sėkme ir pergale.

– Pernai „Eurovizijos“ gerbėjams linkėjote aktyviai domėtis šiuo konkursu ir palaikyti Lietuvos atstovą. Kokią žinutę norėtumėte perduoti šį kartą?

– Norime palinkėti tiesiog gerų emocijų stebint konkursą.

Dėkojame E.G.O. vyrukams už pokalbį ir linkime sėkmingai įveikti antrojo turo, kurį išvysime jau šį šeštadienį, barjerą.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus