Eurovizija 2017 (dalyviai)

Nenuspėjamai Suomijai „Eurovizijoje“ atstovaus duetas „Norma John“

YLE nuotr.
YLE nuotr.

Šįvakar savo atstovą rinko pirmoji Skandinavijos šalis – Suomija. „Uuden Musiikin Kilpailu 2017“ finalo metu pasirodė 10 atlikėjų, kuriuos vertino žiūrovai ir tarptautinė komisija. Abiejų pusių favoritais ir atrankos nugalėtojais tapo duetas „Norma John“, kurie su kūriniu „Blackbird“  savo šaliai atstovaus Kijeve.

Suomių atranką jau galima laikyti išskirtine tuo, jog joje ne pirmą kartą nugali atlikėjas, kuris iki finalo mažai galėjo džiaugtis konkurso gerbėjų dėmesiu ir tikėjimu pergale – šiemet lažybininkai ir „Eurovizijos“ fanai pagrindine kandidate nugalėti laikė Emmą, tačiau atlikėja šį vakarą užėmė trečią vietą.

Šįsyk suomiai šiek tiek pakeitė savo atrankos formatą ir „UMK“ sudarė tik vienas finalinis šou. Laidos vedėja tapo Suomijos atstovė „Eurovizijoje 2013“ Krista Siegfrids, nuo kurios muzikinio pasirodymo ir prasidėjo šou transliacija. Balsavimo metu scenoje taip pat pasirodė jaunosios Norvegijos žvaigždės Marcus & Martinus ir Suomijos atlikėja Jenni Vartiainen.

Šiandien triumfavę „Norma John“ – ilgamečių draugų Leena Tirronen ir Lasse Piirainen duetas. Vokalistė Leena 2010 metais užėmė trečią vietą vieninteliame suomių „X-faktoriaus“ sezone ir tais pačiais metais išleido debiutinį albumą „Leena Ihmemaassa“. Lesse, kuris šiame duete užima klavišininko vaidmenį, yra muzikos prodiuseris, 15 metų dirbantis su garsiais suomių atlikėjais. Anot atlikėjų, kūrinys „Blackbird“ yra apie išsiskyrimą ir apie jausmą, kai visos aplink esančios smulkmenos primena praeitį.

„Uuden Musiikin Kilpailu 2017“ finalo rezultatai:

  1. Norma John – „Blackbird“ (182);
  2. Zühlke – „Perfect Villain“ (145);
  3. Emma – „Circle Of Light“ (106);
  4. „My First Band“ – „Paradise“ (97);
  5. Günther & D’Sanz – „Love Yourself“ (82);
  6. Alva – „Arrows“ (63);
  7. Anni Saikku – „Reach Out For The Sun“ (59);
  8. Lauri Yrjölä – „Helppo elämä“ (58);
  9. „Club La Persé“ – „My Little World“ (50);
  10. Knucklebone Oscar & The Shangri-La Rubies – „Caveman“ (18).

Norma John pasirodymas „UMK 2017“ finale:

Kaip vertinate tokį suomių pasirinkimą? Ar su šiuo duetu Suomija po dvejų metų pertraukos sugebės peržengti „Eurovizijos“ pusfinalio barjerą, sužinosime gegužę.

 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus