Oksanos Točickajos (OKTO) nuotr.
Atrankos

Sasha Song atskleidė, kodėl būtent jis turėtų vykti į Kijevo „Euroviziją“

g6
A.Dzimidavičiaus nuotr.

Vienas iš šių metų atrankos dalyvių Sasha Song gali pasigirti turintis nemažai „eurovizinės“ patirties. Atlikėjas kelis kartus dalyvavo Lietuvos nacionalinėse atrankose, kol pagaliau 2009 metais rado savąją sėkmės formulę ir su daina „Love“ reprezentavo mūsų šalį „Eurovizijoje“. Praėjo daug metų, tačiau Maskvoje patirti įspūdžiai neduoda muzikantui ramybės. Siekdamas dar kartą patirti šlovės akimirką, Sasha sugrįžo į atranką su visiškai naujo skambesio kūriniu „Never felt like this before“.

– Sveiki Sasha, pradėkime nuo Jūsų sugrįžimo. Kodėl nusprendėte ir vėl pasirodyti nacionalinėje atrankoje?

– Aš manau, kad „Eurovizija“ yra vienintelė galimybė Lietuvos atlikėjams atskleisti savo talentą ir kūrybą Europai. Aš jau ten buvau, turiu savo gerbėjų bazę, žinau konkurso sistemą, pažįstu organizatorius ir žurnalistus, kas yra itin svarbu ir naudinga. Manau, Donatas Montvydas pernai sugriovė įsigaliojusį stereotipą, jog neverta antrą kartą leisti to paties atlikėjo į „Euroviziją“. Kaip tik atvirkščiai – reikia! Į naujokus ten žiūrima visai kitaip, jiems teks dirbti ir užsitarnauti Europos dėmesį nuo nulio.

– Nuo Jūsų pasirodymo Maskvos „Eurovizijoje“ praėjo beveik 8 metai. Ką labiausiai įsiminėte šio konkurso metu?

– Visų pirma, aš didžiuojuosi, kad esu vienintelis Lietuvos atstovas, gavęs specialų prizą iš oficialios „Eurovizijos“ gerbėjų organizacijos „OGAE Rest of the world“ už geriausią pasirodymą. Pagal balsavusius internautus būtent Lietuva turėjo laimėti „Euroviziją“. Taip pat 2009 metais Lietuva antrą kartą per visą istoriją pateko į finalą. Su tokiais rezultatais ir mano šių metų „eurovizine“ daina, aš manau, kad turime didelių galimybių užimti gerą vietą „Eurovizijos“ finale. Aš taip pat pamenu, kaip su manimi niekas nenorėjo bendrauti, kol nepadainavau savo dainos „Love“. Tik vėliau prie manęs priėjo žurnalistai ir paklausė: „Primink, iš kur tu?“ Tai dar kartą įrodo, jog panašių dalykų pavyktų išvengti siunčiant į konkursą tą patį atlikėją antrą kartą. Žurnalistai daro didelę įtaką pasirodymo sėkmei, nes jie atsakingi už informacijos apie tave skleidimą. Todėl su žurnalistais reikia draugauti. Jau dabar sulaukiau labai daug dėmesio ir palaikymo iš užsienio žiniasklaidos. Tikiu, jog tai geras ženklas.

Oksanos Točickajos (OKTO) nuotr.
Oksanos Točickajos (OKTA) nuotr.

– Kokį pagrindinį skirtumą įžvelgiate tarp dainos „Love“ ir „Never felt like this before“?

– Daina „Love“ nebuvo skirta „Eurovizijai“, kaip ir daina „Never felt like this before“. „Eurovizijoje“ mane paskatino dalyvauti draugai ir šeima. Aš manau, jog ši daina turi labai didelį potencialą. Ji skleidžia malonias emocijas, yra pozityvi ir šiuolaikinė, ko dažnai trūksta „Eurovizijoje“. Be to, ji greitai įsimenama, o turint scenoje tik 3 minutes, tai yra labai svarbu. Pastebėjau, kad žmonės, kurie pirmą kartą išgirsta šią dainą, labai greitai įsisavina priedainį ir jau netrukus dainuoja kartu su manimi. „Never felt like this before“ yra melodinga ir verčianti šokti. O svarbiausia, joje slypi labai svarbi žinutė.

– Kokią žinutę bandote pranešti pasauliui savo konkursiniu kūriniu?

– Savo daina bandau paaiškinti, jog vaikai, nesvarbu, ar turintys negalią, ar be jos, gyvenime gali pasiekti viską. Svarbiausia yra užsibrėžti tikslą ir niekam neleisti sakyti, jog tu kažko negali. Mūsų vaizdo klipas atskleidžia būtent šią problemą. Daina skatina vaikus siekti savo tikslo, motyvuoja ir skleidžia pozityvumą, kurio, manau, labai trūksta žmonėms.

Oksanos Točickajos (OKTA) nuotr.
Oksanos Točickajos (OKTA) nuotr.

– Ar kito etapo pasirodyme turėtume tikėtis naujų šou elementų ar choreografinių sprendimų?

– Tikrai taip. Mes palaipsniui kiekviename etape tobulinsime mūsų pasirodymą. Bet detalių, deja, kol kas išduoti negaliu (šypsosi – red. pastaba).

– Ar kada nors lankėtės Ukrainoje? Kokį įspūdį esate susidaręs apie šią šalį?

– Ukrainoje lankiausi kelis kartus, kadangi turiu ten giminių. Tarp kitko, kažkada koncertavau Kijeve. Mano manymu, ukrainiečiai yra geri žmonės, o šios šalies virtuvė yra nereali.

– Ko norėtumėte palinkėti „Eurodiena.lt“ portalo skaitytojams?

– Norėčiau palinkėti dainas vertinti objektyviai. Rimtai pagalvokite, kaip į jas reaguotų Europa. Ten žmonėms būdingas visai kitoks muzikos skonis. Dėl to aš ir nusprendžiau dalyvauti su šiuolaikine daina, su medžiaga, kuri yra populiari būtent dabar. Balsuokite, draugai, ne tik diskutuokite. Aš savo ruožtu pažadu Jūsų nenuvilti!

Dėkojame Sashai už  argumentuotus atsakymus. Norime priminti, jog prieš kelias savaites atlikėjas paviešino „Never felt like this before“ vaizdo klipą, kuris „Youtube“ tinkle spėjo surinkti virš 100 tūkst. peržiūrų. Tiesa, visai neseniai dainininkas ištrynė šį įrašą, kadangi sulaukė patrauklaus pasiūlymo iš tarptautinės leidybinės įmonės „BMG“, kurios atstovai pasisiūlė pagerinti kūrinio skambesį ir atlikti naują suvedimą. Kviečiame išgirsti patobulintą Sashos Song konkursinio kūrinio versiją.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus