Sigito Kondrato nuotr.
Atrankos

Benas Malakauskas: „Muziką myliu labiau nei ilgus rytinius gulinėjimus lovoje“

Sigito Kondrato nuotr.
Sigito Kondrato nuotr.

Pirmoje 2017 metų Lietuvos nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos laidoje išvydome Beno Malakausko pasirodymą su daina „Rolling“. Atlikėjas užtikrintai žengė į sceną ir savo dainavimu pavergė tiek komisiją, tiek žiūrovus. Netrukus Benas pasirodys antrajame atrankos etape. Nusprendėme sužinoti, kokiomis nuotaikomis gyvena jaunasis atrankos debiutantas.

– Sveiki, Benai! Visų pirma, trumpai papasakokite apie save.

– Studijuoju audiovizualinę kūrybą. Dirbu garso įrašų studijoje asistentu. Taip pat mokausi dainavimo ir, kai tik ištaikau laisvą minutę, skiriu ją savo, kaip muzikos atlikėjo, veiklai. Dauguma mano veiklų yra susijusios su muzika ir pramogų verslu, noriu tapti visapusišku šios srities profesionalu, todėl dabar to mokausi iš mane supančių žmonių ir pradedu savarankišką veiklą.

– Pirmos laidos metu paaiškėjo, jog seniau norėjote tapti aktoriumi, tačiau vėliau nusprendėte judėti muzikos keliu. Kodėl priėmėte tokį sprendimą?

– Vidurinėje mokykloje vaidinau teatre, rengdavome pasirodymus Klaipėdos miesto šventėse ir įvairiuose renginiuose. Man patiko būti scenoje. Atvažiavęs į Vilnių sutikau daug naujų žmonių, kurių atsidavimas savo darbui mane pastūmėjo irgi domėti naujomis kryptimis. Atradau muziką ne tik kaip laisvalaikio pramogą, bet ir kaip savirealizacijos galimybę. Manau, tai mane ir patraukė.

– Kaip nusprendėte sudalyvauti nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje?

– Tai buvo gana spontaniškas sprendimas. Dirbdamas garso įrašų studijoje dalyvauju kuriant dainas įvairiems Lietuvos atlikėjams. Pačioje žiemos pradžioje mes dirbome su keleto šių metų nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos dalyvių dainomis ir aranžuotėmis. Kažkas iš draugų muzikantų pasakė, kad turėčiau su daina „Rolling“ sudalyvauti LRT rengiamoje „Eurovizijos“ atrankoje. Ta mintis manęs nepaleido porą dienų, todėl nusprendžiau dalyvauti.

benas2– Kokią žinią pasauliui skelbia daina „Rolling“?

– Kiek esu kalbėjęs su žmonėmis, jie skirtingai supranta dainos tekstą. Man asmeniškai jis yra apie tai, kad gyvenime daug dalykų kartojasi. Tik nuo mūsų priklauso, pasimokyti iš jau nutikusių įvykių ar ne, ir kaip pasitiksime naujus gyvenimo nutikimus. Čia slypi ir geri, ir liūdni dalykai. Manau, tai atsispindi ir pačioje muzikoje.

– Pirmai laidai paruošėte gana minimalistinį pasirodymą. Iki paskutiniųjų laikysitės paprastumo ir nuoširdumo ar visgi kitoje laidoje galėtume tikėtis šou elementų?

– Manau, mano stiprioji pusė yra dainavimas. Daug dirbu su atlikimu ir vokalu. Tai pastebėjo ir komisijos narė Sigutė Stonytė, labai džiaugiuosi dėl to. Per ateinantį pasirodymą stengsimės sujungti visus elementus – apšvietimą, projekcijas, kamerų judėjimą ir judesius scenoje – į vieną visumą. Nesprogdinsime scenos šou elementais. Sieksime vientiso ir kokybiško pasirodymo. Jeigu įveiksiu dar vieną etapą, tuomet galvosime apie ką nors daugiau.

– Ar anksčiau stebėjote „Euroviziją“? Kada sužinojote apie šį konkursą?

– Žinoma, konkursą stebėdavau ir anksčiau. Nebuvau pats ištikimiausias gerbėjas, tačiau jeigu draugai kviesdavo kartu pasižiūrėti „Eurovizijos“ transliaciją, visada mielai prisijungdavau. Nežinau, kada apie jį sužinojau, manau, tai buvo natūralus procesas, kaip kad sužinai, jog per Kalėdas dovanas perka tėvai (juokiasi – red. pastaba). Dabar geriausiai pamenu 2015 metų Švedijos konkurso nugalėtojo pasirodymą su interaktyviu ekranu. Man tai atrodė tikrai originalus ir gerai apgalvotas pasirodymas.

benas3
– Jūsų oficialiame „Youtube“ tinklo profilyje paminėta, jog esate kokybiškos muzikos atlikėjas. Kaip Jūs įsivaizduojate kokybišką muziką?

– Man kokybiška muzika yra, kai visi jos elementai skleidžia tą pačią emociją. Jeigu tekstas yra, pavyzdžiui, apie liūdną gyvenimo lūžio tašką, tai muzika, melodija, dainos spalva – viskas turi kurti tokią pačią emociją. Tuomet kūrinys tampa emocine bomba, kuri klausytojui išgirdus ją gali sprogti dar ir dar kartą. Manau, yra aukštas profesionalumo lygis sukurti tokį kūrinį.

– Kokių dainų pats klausotės? Į kurį dainininką norėtumėte lygiuotis?

– Man pačiam patinka įvairi muzika. Šiuo metu mano „Spotify“ grojaraštyje dažnai sukasi Beverley Knight „Soulsville“ albumas. Tačiau, manau, po savaitės ten laisvai gali atsidurti Ed Sheeran, „Disclosure“ ar dar koks nors atlikėjas. Konkretaus atlikėjo, į kurį lygiuočiausi, neturiu. Man patinka žmonės, kurie į šį darbą žiūri rimtai. Tai jaučiasi žiūrint į juos scenoje. Norėčiau būti būtent tokiu atlikėju.

– Kokią žinutę perduosite „Eurodiena.lt“ skaitytojams?

– Muziką myliu labiau nei ilgus rytinius gulinėjimus lovoje, tad noriu paprašyti palaikymo antrame nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos etape. Pasiklausykite mano kūrinio, jeigu patiks, būtinai balsuokite.

Dėkojame Benui už pokalbį ir kviečiame prisiminti jo pasirodymą pirmoje 2017 metų Lietuvos nacionalinės atrankos į „Eurovoziją“ laidoje.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus