Atrankos

„Golden monkeys“ lyderis Vilius Krivickas: „Dainuodamas savo dainą jaučiu mūsų protėvius ir dvasinę jėgą“

DSC_0274kkŠių metų Lietuvos nacionalinėje atrankoje dalyvaujantis Vilius Krivickas prisistato „Golden monkeys“ slapyvardžiu. Tačiau nepagalvokite, jog Vilius – scenos naujokas. Tikriausiai daug kas prisimena šį atlikėją iš muzikinio projekto „Kelias į žvaigždes“. Šiemet savo jėgas jis bando „Eurovizijos“ atrankoje su itin išskirtiniu, lietuvių kalba skambančiu kūriniu „7 dievai“.

– Labas, Viliau! Pirmiausia galbūt galėtum trumpai prisistatyti tiems, kas dar Tavęs nepažįsta? Kaip ir kada prasidėjo Tavo muzikinis kelias?

– Esu Vilius Krivickas – kompozitorius ir atlikėjas. Mano muzikinis kelias prasidėjo, matyt, vos gimus, nes būtent tada pradėjau dainuoti. O jeigu kalbant rimtai, pradėjau muzikuoti būdamas penkerių metų.

– „Eurovizijos“ atrankose dalyvauji pirmą kartą. Kaip subrendai šiam žingsniui?

– Patinka pats „Eurovizijos“ dainų konkurso formatas, taip pat turime stiprią dainą. Daugiausia tai ir lėmė apsisprendimą dalyvauti. Vien jau dalyvauti šiame konkurse yra garbė. Tikslas – atstovauti Lietuvai „Eurovizijos“ dainų konkurse. Mūsų daina geriausiai reprezentuoja mūsų šalį ir parodo mūsų unikalumą.

– „Eurovizijos“ atrankose prisistatai kaip „Golden Monkeys“. Ką reiškia šis slapyvardis?

– „Golden monkeys“ yra projektas, kurį sudaro didelė komanda. Aš esu tos komandos smaigalyje, tačiau visų žmonių darbas yra labai svarbus. Pažodžiui „Golden“ reiškia požiūrį į muziką, kurią mes atliekame, o „monkeys“ parodo, jog mes visi nesame tobuli ir nuolatos tobulėdami judame į priekį.

a6

– Papasakok daugiau apie savo konkursinę dainą. Kuo ji ypatinga?

– Ši daina ypatinga tuo, kad viskas joje nėra suvaidinta, viskas išjausta ir išgyventa. Daina turi dvasią. Tai yra kertinis ir esminis dalykas. Dainuodamas ją jaučiu mūsų protėvių ir dvasinę jėgą.

– Pasiryžai dainuoti lietuviškai. Kaip manai, ar dainuoti gimtąja kalba „Eurovizijoje“ yra privalumas?

– Labai priklauso nuo pačios dainos. Jeigu daina apie nieką, tada neišgelbės jokia kalba. Mūsų daina turi temą, paliečia lietuviškas tradicijas, kultūrą, istoriją, todėl jos negalime dainuoti kita kalba. Kitu atveju būtų tas pats, kaip šokti kepurinę, apsirengus burleskos drabužiais.

– Kokia atmosfera tvyro atrankos filmavimų užkulisiuose? Ar spėjai pajusti konkurencijos grėsmę?

– Konkurencijos nejaučiu visiškai. Tikrai visi labai draugiški ir bendraujantys.

vilius

Kokių turi pomėgių be muzikos?
– Be muzikos domiuosi daug kuo. Patinka skaityti, medituoti, keliauti, bendrauti su žmonėmis. Kolekcionuoju smuikus. Mano laisvalaikis ir yra muzikos kūrimas. Mėgstu buvimą gamtoje, todėl turiu sodybą netoli pušyno ir ežero, kurioje pasikraunu energijos darbams. Mėgstu krapštytis, statyti, lipdyti – taip aš ilsiuosi.

– Ko pasisėmei iš projekto „Kelias į žvaigždes“? Ar dabar sutiktum pakartoti šią muzikinio realybės šou kelionę?

– Pasisėmiau labai daug. Pamačiau visą pramogų pasaulio virtuvę, patobulėjau kaip atlikėjas. Vienaip atrodo kada sėdi ant sofos namuose, žiūri šou per televizorių, ir visai kitaip, kai viską patiri savo kailiu. Bet kokia patirtis yra labai gerai. Žemai lenkiu galvą prieš žmones, kurie organizuoja visus šou, su jais dirba, nes tik jų dėka atlikėjai gali greitai patekti į pramogų pasaulį, pelnyti pripažinimą. Kodėl gi ne? Jeigu patiktų pats šou formatas, norėčiau pakartoti.

– Kokią žinutę norėtum perduoti „Eurodiena.lt“ skaitytojams?

– Brangūs skaitytojai, visuomet darykite tai, ką liepia Jūsų širdis, daugiau laiko praleiskite pažindami save, gamtoje ir su sau artimais žmonėmis. Nepamirškite savo šaknų ir bent vieną savaitės dieną praleiskite be informacinių technologijų. Jeigu didžiuojatės būdami lietuviais, nebijote savo šaknų ir branginate savo kultūrą, palaikykite mus „Eurovizijos“ dainų konkurso atrankose. Dėkoju kiekvienam iš Jūsų ir visiem kartu.

.

Linkime Viliui sėkmės tolimesniuose nacionalinės atrankos etapuose ir kviečiame dar kartą išvysti jo pirmąjį pasirodymą su daina „7 dievai“.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus