Pirmasis nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos dalyvių dvyliktukas.
Atrankos

Susipažinkite: pirmieji nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos dalyviai

Pirmasis nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos dalyvių dvyliktukas.
Pirmasis nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos dalyvių dvyliktukas.

Nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos maratonas prasideda! Jau šįvakar paaiškės, kurie pirmieji šeši konkursantai toliau tęs kovą dėl teisės atstovauti Lietuvai. Bet prieš tai susipažinkime iš arčiau su visais dvylika pirmojo etapo dalyvių.

dsc_0646er

Vilniečių trio „Justin 3”. Šios grupės vokalistą ir dainų autorių Justiną Stanislovaitį ilgamečiai „Eurovizijos“ gerbėjai turėtų prisiminti dar iš 2012 m. nacionalinės atrankos. Tąkart Justinas dainavo grupės „Alive Way“ sudėtyje ir siekė patekti į didžiąją „Euroviziją“ Azerbaidžane su kūriniu Amazed By You. Visgi, vaikinams pritrūko žiūrovų ir komisijos balsų, todėl atrankos finale jie liko devinti. Šiemet naujasis Justino muzikinis projektas „Justin 3” turi visus šansus pagerinti pasiektą rezultatą. „Eurovizijos“ atrankai šis trio visus bandys papirkti nuoširdumu ir, žinoma, daina, įkvėpta Lietuvos sostinės – Streets Of Vilnius.

dsc_0109

„Eurovizijos“ atrankos scenoje dar nė karto nematyta Rūta Andruškevičiūtė į šalies muzikinę padangę įsiliejo sudalyvavusi „Lietuvos balso“ aklosiose perklausose.  Debiutavusi antrajame muzikinio šou sezone ir pasiekusi dvikovų etapą, Rūta turėjo pasitraukti iš muzikinės kovos, tačiau po metų jos balsą vėl išgirdome perklausose. Antrasis bandymas buvo sėkmingesnis – pasiektas pusfinalis. Šiais metais ne tik savo vokalą, bet ir saksofoną puikiai valdanti Rūta turi kitą tikslą – „Euroviziją“. Atrankoje ji atliks užsienių autorių sukurtą dainą „The Way To Your Heaven“.

dsc_0210

Jauniausiajai šių metų dalyvei Paulai Valentaitei – dar tik šešiolika, tačiau patyrę scenos vilkai merginos visai negąsdina. Debiutiniu kūriniu Let U Go prisistatanti jaunoji dainininkė sieks pavergti tiek komisijos, tiek ir televizijos žiūrovų simpatijas. Prie šios dainos atsiradimo prisidėjo ir atlikėjas, prodiuseris, sėkmingai bendradarbiaujantis su pernai metais Lietuvai „Eurovizijoje“ atstovavusiu Donatu Montvydu, Gytis Valickas-Echoes.

dsc_0355

Dar vieni debiutantai, grupė „Golden Monkeys“, į konkursą Kijeve bandys patekti su pagonybe alsuojančiu lietuvišku kūriniu „Septyni Dievai“. Vienas iš grupės narių yra kadaise populiarumo viršūnėje karaliavusio muzikinio realybės šou „Kelias į žvaigždes“ dalyvis Vilius Krivickas. Kartu su Edvinu Gurevičiumi konkursinę dainą parašęs Vilius neabejoja, kad didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje Lietuvos atstovams reikia būti unikaliems, todėl savo išskirtinumo turėtume ieškoti savo praeityje, ir, žinoma, kalboje.

dsc_0407

Augustei Vedrickaitei lietuviškosios „Eurovizijos“ scena tikrai gerai pažįstama. Realybės šou „Dangus“ išgarsėjusi atlikėja kelis metus iš eilės yra bandžiusi savo laimę nacionalinėje atrankoje. 2006 m. Augustė su kūriniu Make Me Wanna Lose You užėmė 10-ą vietą. Po metų daina Fate atnešė jau 4-ą vietą, ir tai kol kas geriausias jos bandymas atrankoje. Dar po vienerių – „Do Somethin’“ – 6-a vieta finale. Paskutinį kartą Augustę atrankoje matėme ir girdėjome 2009 m., tada ji atliko dainą Not The Best Time . Ir iš tiesų, tai nebuvo pats geriausias atlikėjos mėginimas – įveikti pirmojo „Dainų Dainos“ etapo jai tąkart nepavyko. Kelerius metus Augustė bandė savo jėgas kituose muzikiniuose projektuose, dainavo miuzikluose, o šiemet mes ją ir vėl matome nacionalinėje atrankoje su kūriniu „It’s Not Over (Not To Me)“.

dsc_0646song

Bene žymiausias vardas šiame etape priklauso 2009 m. Lietuvos atstovui Sashai Song, tačiau „Eurovizijos“ Maskvoje finale atitekęs pirmasis pasirodymo numeris ir dainos Loveįvertinimas 23-iaja vieta veikiausiai nebuvo toks, kurio atlikėjas tikėjosi. Tad jau po metų mes vėl jį pamatėme atrankoje su scenos partnere Nora Strolyte ir kūriniu Say Yes To Life. Vėliau sekė duetas su Donatu Montvydu, keli solo bandymai, o taip pat Sasha išbandė jėgas ne tik kaip atlikėjas, bet ir kaip dainos Baby Boy, kurią atliko Monika Linkytė, autorius. Visgi pakartoti 2009 m. sėkmės atrankoje Dimai taip ir nepavyko. Galbūt šįkart fortūna šypsosis plačiau ir kūrinys Never Felt Like This Before leis Sashai vėl išvykti į „Euroviziją“.

dsc_0646dagna

Muzikinio šou „Lietuvos balsas“ superfinalininkė Dagna jau spėjo suburti nemažą savo gerbėjų ratą. Aktyviai koncertuojanti vokalistė nacionalinėje atrankoje atliks dainą Feel It, prie kurios kūrimo prisidėjo ir ji pati. Dagnai tai pirmasis kartas lietuviškojoje „Eurovizijoje“, nors apie dalyvavimą atrankoje ji yra svarsčiusi ir anksčiau. Ar pirmasis kartas bus sėkmingas, priklausys tik nuo žiūrovų ir komisijos balsų.

dsc_0725

Dar vienas atrankos debiutantas Audrius Petrauskas savo žinomumo kelią pradėjo muzikiniame šou „X faktorius“, kurio superfinale liko trečias. Po metų jis sugrįžo į šou grupės „Original Copy“ sudėtyje. Pastarajai pavyko išsilaikyti aštuonias savaites, į likusius etapus praleidus penkis finalininkus. Šįkart Audrius scenoje vėl vienas ir su daina „Shine like gold“ bandys laimėti nacionalinę atranką. Du iš trijų šio kūrinio autorių yra britai David Sneddon ir Ashley Hicklin. Jie bendradarbiavo ir rašė dainas tokiems atlikėjams kaip Lana Del Rey, Amy Winehouse, Tiesto, Natasha Bedingfield, Nicole Scherzinger, Olly Murs, grupei „Hurts“ ir kitiems.

dsc_0866

Benas Malakauskas taip pat yra vienas šios atrankos naujokų. Dar tik ieškantis savo vietos Lietuvos muzikos scenoje vaikinas „Eurovizijos“ atrankoje atliks kūrinį apie atsinaujinimą – Rolling, kuriam muziką ir žodžius parašė Jonas Talandis su Kristupu Bubneliu. Kas žino, galbūt nacionalinė atranka jaunajam atlikėjui taps puikia muzikinės karjeros pradžia?

dsc_0060

Į muziką pasinėręs buvęs „Žuvėdros“ šokėjas Tadas Rimgaila šių metų atrankoje debiutuoja su latve Samanta Tina. Pagrindinis jų koziris – Stanislavo Stavickio-Stano parašyta lietuviškai skambėsianti daina Tavo oda. Samanta Tina mūsų scenoje nėra naujokė – ji dalyvavo trečiajame „Lietuvos balso“ sezone ir pateko į geriausiųjų aštuntuką, beje „Eurovizijos“ atrankų patirties Samanta turi taip pat nemažai. Ji 4 kartus bandė atstovauti Latvijai, tačiau vis pritrūkdavo kelių žingsnių iki pergalės. Ištikimieji nacionalinės atrankos gerbėjai turėtų atsiminti ir jos bandymą lietuviškoje atrankoje 2013 m. – poroje su Vudžiu ji atliko kūrinį „Hey Chiki Mama. Šįkart Samantos Tinos partneris – Tadas. Jo ir Samantos muzikiniai keliai susidūrė televizijos projekte „Žvaigždžių duetai“, kuriame judviejų pora užėmė 2-ą vietą. Kaip seksis šiam tarptautiniam duetui, pamatysime jau visai greitai.

dsc_0646otreya

Šiemet į atranką nusprendė sugrįžti ir slapyvardį pakeitusi Ugnė Kudlaitė, nuo šiol visiems prisistatanti kaip Otreya. Tai jau trečiasis Ugnės bandymas išvykti į didžiąją „Euroviziją“. Pernai jaunoji atlikėja savo jėgas išbandė ne tik individualiai kaip Ugnė Smile, bet ir kaip specialiai atrankai suburtos grupės „Behind the Moon“ vokalistė. Būtent su grupe atliktas kūrinys Did It All nacionalinėje atrankoje sulaukė didesnio komisijos ir žiūrovų dėmesio, tačiau konkurencinės kovos atlaikyti nepavyko. Šįkart Ugnė „Eurovizijai“ siūlo dar vieną autorinę dainą Last Two Weeks“.

dsc_0203

Edgaro Lubio (ex. Amberlife) kaip ir daugelio kitų „Eurovizijos“ senbuvių pristatinėti nereikia. Penki muzikiniai albumai, 3-ia vieta konkurse „Auksinis balsas“ ir 3 bandymai nacionalinėje atrankoje: 2004 m. su daina In Your Eyes užimta 4-a vieta, 2010 m. – su daina Material World pasiektas atrankos finalas, o 2015 m. su kitais dalyviais dalijęsis savo daina Not Perfect  Edgaras vėl liko ketvirtas. Galbūt kūrinys „Could It Be?“ šįsyk bus lemtingas?

Kaip seksis šiems pirmiesiems atrankos dalyviams stebėkite šiandien nuo 21 valandos per LRT televiziją ir LRT radiją. Tiesioginė transliacija internetu. 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

5 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Skaistusia
Skaistusia
prieš 7 metus

Man labiausiai įsiminė Edgaras Lubys, Sasha Song, Golden Monkeys ir Benas Malakauskas

Laurynas
Laurynas
prieš 7 metus

Sasha Song daina su emocija ir geru, isimintinu priedainiu, man patiko 🙂

I.
I.
prieš 7 metus

Amberlife’o daina superinė

Vita
Vita
prieš 7 metus

Paulos balsas geras, bet daina neidomi, nuobodi, be priedainio.
Justino daina apie Vilniu labiau patiko, kaip vilnietei.

Gma
Gma
prieš 7 metus

PAULA!!