Eurovision.tv nuotr.
Eurovizija 2017 (dalyviai)

Albanijos atstovė 2017 metų „Eurovizijoje“ – Lindita Halimi

Eurovision.tv nuotr.
Eurovision.tv nuotr.

55-tą kartą surengto Albanijos konkurso „Festivali i Këngës“ nugalėtoja ir šalies atstove kitų metų „Eurovizijoje“ tapo Lindita Halimi su kūriniu „Botë“. Iš 14-kos finale dalyvavusių atlikėjų nugalėtoją rinko 12 žmonių komisija ir internetu balsavę gyventojai. Lindita surinko 85 balus, tuo tarpu antroje vietoję likęs Genc Salihu – 54.

27-erių Lindita gimė Viti mieste, Kosove. Atlikėja išgarsėjo 2009 metais Albanijoje laimėjusi muzikos konkursą „Top Fest“. 2013 metais atlikėja persikėlė į Jungtines Amerikos Valstijas, kur iki šiol ir gyvena. Šiais metais Lindita dalyvavo „American Idol“ atrankoje ir pateko į „Top 51“ etapą, tačiau tuomet atlikėja nusileido amerikietei La’Porsha Renae. „Festivali i Këngës“ konkurse moteris šiemet pasirodė ne pirmą kartą – vos prieš du metus su kūriniu „S’të fal“ pavyko užimti net trečią vietą. 

Lindita pagarsėjo ir savo pasisakymais apie Enedos Tarifos kūrinį „Fairytale“, šįmet atstovavusį Albanijai Stokholmo „Eurovizijoje“. Pavasarį atlikėja teigė, jog žmonės yra pavargę nuo depresingų, dramatiškų dainų ir šaukiančių vokalų. Nenuostabu, jog Linditai laimėjus atranką, Eneda Tarifa turėjo ką pasakyti ir pasidalino įrašu, kuriuo pasiūlė Linditai prisiminti jos kovo mėnesio pasisakymus.

Jau aišku, kad Lindita Halimi Kijeve atliks anglišką kūrinio „Botë“ versiją, kuri turėtų būti pristatyta kovo mėnesį. Dėl vietos finale atlikėja kovos viename iš dviejų „Eurovizijos“ pusfinalių, vyksiančių gegužės 9-11 dienomis.

Lindita – „Botë“:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus