Eurovizija 2017 (dalyviai)

Makedonija 2017 metų „Eurovizijoje“ deda viltis į Janą Burčeską

Telegraf.mk nuotr.
Telegraf.mk nuotr.

Makedonų televizija MRT paskelbė, jog uždaru sprendimu į Kijevą ginti šalies garbę „Eurovizijoje 2017“ važiuos jauna atlikėja Jana Burčeska.

Oficialiame nacionalinės televizijos pranešime teigiama, jog bendradarbiaujant su Janos komanda transliuotojas tikisi pristatyti Europai šiuolaikinį, užvedantį kūrinį su tautiniais motyvais. Tiesa, kol kas nežinoma kada ir kokiu būdu bus išrinktas bei pristatytas makedonų konkursinis kūrinys.

Muzikinę karjerą Jana Burčeska pradėjo vietinėje televizijos laidoje „Idol“. 2011 metais atlikėja dalyvavo UNICEF projekte, nukreiptame prieš smurtą mokyklose, o jau po metų debiutavo „Skopje Fest“ su daina „Bi bila tvoja“. Antrąkart atlikėja pasirodė šio festivalio scenoje duetu su Mikiu Sekulovskiu, o 2015 metais solo atliko kūrinį „Jas i ti“. Vokalistė bendradarbiavo su daugeliu makedonų atlikėjų, pavyzdžiui, Viktoru Apostolovskiu ir kultine grupe „Mizar“, su kuria įrašė dainą „Nebo“.

Primename, jog šįmet Makedonijai „Eurovizijoje“ jau antrąjį kartą atstovavo šalyje garsi dainininkė Kaliopi. Dramatiškąją baladę pristačiusi atlikėja nesugebėjo įveikti pusfinalio barjero, finišavusi 11 vietoje.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus