Organizavimas

2017 metų „Eurovizija“ muzikos mylėtojus sukvies į Kijevą

Eurovision.tv nuotr.
Eurovision.tv nuotr.

Rugsėjo 9 dieną Europos Transliuotojų Sąjunga ir Ukrainos nacionalinis transliuotojas NTU paskelbė, jog 62-asis „Eurovizijos“ dainų konkursas vyks Kijeve.

Sostinė sugebėjo atlaikyti stiprią Odesos ir Dnepro konkurenciją, todėl jau kitąmet priims tūkstančius turistų ir muzikos mylėtojų iš viso pasaulio. Specialiai surengtos spaudos konferencijos metu Ukrainos nacionalinės televizijos vadovas Zurabas Alasanija atskleidė, jog sostinę palaikė dauguma balsavusiųjų:„ Balsavimo metu 19 komisijos narių balsavo už Kijevą. Tuo tarpu Odesai simpatizavo tik 2 balsavusieji. Vienas narys susilaikė“. Primename, jog dėl teisės rengti garsiausią pasaulyje muzikos konkursą kartu su Kijevu varžėsi 5 Ukrainos miestai: Chersonas, Charkovas, Dnipras, Lvovas ir Odesa.

Tarptautinis Parodų Centras Kijeve / NTU nuotr.
Tarptautinis parodų centras Kijeve / NTU nuotr.

Pagrindine 2017 metų arena taps Tarptautinis parodų centras Kijeve. Šis pastatas turi visus techninius ir logistinius išteklius, reikalingus užtikrinti kokybišką žurnalistų darbą ir sutalpinti beveik 11 tūkst. žiūrovų. Tiesa, silpnoji šios koncertų salės pusė yra bloga akustika, apie kurią užsiminė ir Ukrainos delegacijos vadovė Viktorija Romanova. Konkurso organizatoriai tikisi, jog iki balandį startuosiančių techninių repeticijų visi trūkumai bus pašalinti.

NTU taip pat patvirtino oficialias 2017 metų „Eurovizijos“ datas. Pusfinaliai vyks gegužės 9 ir 11 dienomis, o didysis konkurso finalas bus surengtas gegužės 13 dieną.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus