SVT nuotr.
Eurovizija 2016 (renginys)

Šiandien prasideda 61-asis „Eurovizijos“ dainų konkursas!

SVT nuotr.
SVT nuotr.

Šį vakarą 22.00 val. Stokholme prasidės jau 61-asis „Eurovizijos“ dainų konkursas. Žiūrovai Europoje, Australijoje ir kituose žemynuose stebės 18-os šalių pasirodymus. 10 dalyvių vakaro pabaigoje pateks į didįjį finalą, kuris vyks šeštadienį. Pirmojo pusfinalio dalyvių likimą spręs ne tik žiūrovai, bet ir profesionali komisija. Šiemet pasikeitus balsavimo sistemai, komisija ir žiūrovai išdalys atskirus balsų rinkinius. Kiekvienoje šalyje penki žiuri nariai dalyvius jau įvertino stebėdami vakarykštę generalinę repeticiją. Komisija visus šio vakaro dalyvių pasirodymus surikiavo nuo geriausio iki prasčiausio, o sudėjus visų narių balsus, paaiškės galutinis reitingas ir pirmajame dešimtuke atsidūrusios šalys gaus taškus nuo 12 iki 1. Tą patį šiandien padarys ir žiūrovai namuose – kiekvienoje šalyje daugiausia balsų sulaukęs dalyvių dešimtukas gaus balus.  Balsavimo teisę šį vakarą turi visos pusfinalyje dalyvaujančios šalys, taip pat Švedija, Ispanija ir Prancūzija. Lietuvos žiūrovai savo simpatijas galės išreikšti ketvirtadienį, antrojo pusfinalio metu, ir, žinoma, šeštadienio finale.

Renginį galėsite stebėti per televizorių, LRT kanalu, arba internetu, oficialioje „Eurovizijos“ svetainėje (būtina turėti specialų transliacijos įskiepį). Transliaciją taip pat galėsite žiūrėti „Youtube“ (nuorodą vėliau paskelbsime savo „Facebook“ puslapyje) ir LRT svetainėje. Renginio metu taip pat laukiame skaitytojų mūsų „Eurovizijos“ pokalbių „Skype“ kambaryje, kuriame galėsite diskutuoti kartu su kitais konkurso žiūrovais.

Visus skaitytojus tradiciškai kviečiame pabandyti laimėti puikų prizą – daugiausia du dalyviai, kurie prieš renginį arba renginio metu (iki pat balsavimo sustabdymo) mūsų „Facebook“ puslapyje, tam skirtoje vietoje komentuodami atspės visus dešimt finalistų, laimės „Eurovizijos“ ženkliuką. Esant didesniam teisingai atsakiusių dalyvių skaičiui, bus traukiami burtai. lentele2

VERTINIMO LENTELĖ: Kad stebėti „Euroviziją“ būtų įdomiau ir paprasčiau, kaip ir kasmet, siūlome atsisiųsti ir atsispausdinti specialiai „Eurodienos“ paruoštą pusfinalio vertinimo lentelę. Prieš savo akis turėsite visų dalyvių eilės numerius, galėsite rašyti savo įvertinimus, o paskui ir vietas. Lentelę galite atsisiųsti, paspaudę šią nuorodą. .


 

SVT nuotr.
SVT nuotr.

Pirmąjį pusfinalį pradės praėjusių metų „Eurovizijos“ nugalėtojas ir šiųmetinio konkurso vedėjas Måns Zelmerlöw, kartu su vaikų choru atliksiantis kūrinį „Heroes“. Vėliau prie jo prisijungs ir Petra Mede, o abiems vedėjams trumpai pristačius taisykles, scenoje pasirodys 18 šio vakaro dalyvių.

Pirmojo pusfinalio dalyviai:

Pasirodymo Nr. Šalis Atlikėjas Daina
01. Suomija Sandhja Sing It Away
02. Graikija Argo Utopian Land
03. Moldova Lidia Isac Falling Stars
04. Vengrija Freddie Pioneer
05. Kroatija Nina Kraljić Lighthouse
06. Nyderlandai Douwe Bob Slow Down
07. Armėnija Iveta Mukuchyan LoveWave
08. San Marinas Serhat I Didn’t Know
09. Rusija Sergey Lazarev You Are The Only One
10. Čekija Gabriela Gunčíková I Stand
11. Kipras Minus One Alter Ego
12. Austrija Zoë Loin D’ici
13. Estija Jüri Pootsmann Play
14. Azerbaidžanas Samra Rahimli Miracle
15. Juodkalnija Highway The Real Thing
16. Islandija Greta Salóme Hear Them Calling
17. Bosnija ir Hercegovina Dalal & Deen feat. Ana Rucner & Jala Ljubav Je
18. Malta Ira Losco Walk on Wate

Pertraukos:

  1. Tarp Kroatijos ir Nyderlandų pasirodymų;
  2. Tarp Azerbaidžano ir Juodkalnijos pasirodymų.

Po pasirodymų išvysime kelis visų kūrinių pakartojimus, kiek vėliau – įdomius vaizdo reportažus, pabėgėlių krizei skirtą šokį ir Ispanijos, Švedijos bei Prancūzijos pasirodymų vakar vykusioje generalinėje pusfinalio repeticijoje ištraukas.

SVT nuotr.
SVT nuotr.

Renginio pabaigoje ateis metas vakaro kulminacijai – vedėjai paskelbs rezultatus ir sužinosime, kurios dešimt dainų dar kartą nuskambės šeštadienio finale. Linkime įdomaus vakaro su „Eurovizijos“ konkursu!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
zigolo
zigolo
prieš 7 metus

yay