Eurovizija 2016 (renginys)

Sekmadienio repeticijas pradeda šeimininkė Švedija ir viena iš favoričių įvardijama Prancūzija

Iš Stokholmo praneša „Eurodienos“ reporteris Eimantas.

Andres Putting nuotr.
Andres Putting nuotr.

Antrajai repeticijai į sceną žengia Švedijos atstovas Frans su kūriniu „If I were sorry“. Kaip buvo minėjęs pats vaikinas, „Eurovizijos“ finalo metu sieks sukurti tą pačią nuotaiką, kuri buvo perteikiama „Melodifestivalen“ metu. Pasirodymas visiškai nesiskiria nuo to, kurį matėme nacionaliniame Švedijos finale. Scenoje vyrauja tos pačios vizualizacijos, identiškai organizuotas ir kamerų darbas. Atlikėjas nusprendė likti prie jau išbandyto aprangos derinio – Frans vilkėjo juodas kelnes, baltus marškinėlius ir rudą švarką. Vienintelis pasikeitimas – atlikėjo dėvimas baltas laikrodis ant kairės rankos. Svarbu paminėti tai, kad antrosios repeticijos metu vaikinui kiek trūko įsijautimo – atlikėjas vangiai bendravo su kameromis, nebuvo pernelyg susikaupęs, dažnai taisėsi ausines, atliko kitus nereikalingus veiksmus ir atrodė kiek nusiminęs. Vis dėlto, vargu, ar tokį Frans išvysime ir konkurso finalo metu. Atlikėjas dar turi savaitę netikslumams koreguoti ir sukurti jaukią nuotaiką „Globe“ arenoje.


 

Thomas Hanses nuotr.
Thomas Hanses nuotr.

Po Švedijos atstovo į sceną žengia prancūzas Amir. Pasirodymo vaizdas beveik nepakito – vaikinas vilki tą pačią mėlynai baltą aprangą, fone švyti planetų ir žvaigždžių vizualizacijos, o ant LED grindų, ant kurių stovi Amir, dažnai atsiranda mėnulio motyvai. Vaizdas gana įspūdingas, atlikėjas šiek tie pakoregavo choreografiją ir nusprendė atsisakyti Prancūzijos vėliavos, kurią regėjome pirmosios repeticijos pabaigoje. Šį kartą pavyko išvengti vokalinių netikslumų – atlikėjo balsas skambėjo puikiai, pats Amir jautėsi itin atsipalaidavęs ir savimi pasitikintis. Nepaisant to, prieš repeticijų maratoną viena iš dviejų pagrindinių lyderių laikyta Prancūzija daugelyje lažybų bendrovių užleidžia pozicijas repeticijose sužibėjusiai Ukrainos atstovei Jamalai. Patys prancūzų žurnalistai teigia, kad laimėti jie šiemet nesitiki. Pasak jų, Amir daina yra puiki, tačiau pasirodymo lygis nėra pakankamas pergalei. Panašiai buvo ir 2011 metais – lyderiu laikytas Amaury Vassili finale liko tik 15-oje vietoje. Kaip bus iš tikrųjų, pamatysime gegužės 14 dieną, po finalinių konkurso rezultatų paskelbimo.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Edita
Edita
prieš 7 metus

PRANCUZIJOS daina yra nuostabiai grazi ir nepakartojama. Tikiuosi cuzims gera vieta finale,nes siais metais Prancuzijos daina isties puiki ir isimenanti. MAN LABAI PATINKA DAINA IR PATS ATLIKEJAS.