Eurovizija 2016 (dalyviai)

„Eurovizijos 2016“ dalyvių pristatymas: Ispanija

spain_640Šalis: Ispanija;
Pasirodymo data: gegužės 14 d., finalas;
Atlikėja: Barei;
Daina: „Say Yay!“;
Dainos autoriai: Barei (m / ž), Ruben Villanueva (m / ž) ir Victor Pua (m / ž).


Phelia Barouh nuotr.
Phelia Barouh nuotr.

Apie atlikėją:

  • Ispanijos nacionalinės atrankos finale Barei, tapusi ekspertų ir žiūrovų favorite, įveikė 5 varžovus ir buvo išrinkta atstovauti šaliai „Eurovizijoje“.
  • Atlikėja Barei (Barbara Reisabal) gimė 1982 metais ir savo muzikinę karjerą sėkmingai tęsia jau 16 metų.
  • Dainininkė išleido du albumus – „Bilette para no volver“ ir „Throw the dice“. Po dalyvavimo renginyje „Festival de Benidorm“ išvyko į Majamį, kur pradėjo kurti autorines dainas. Sugrįžusi į gimtąjį Madridą, atlikėja pasirodė didžiausiose sostinės scenose ir festivalyje „Starlite“.
  • Dainų autorė, kurianti ir dainuojanti dažniausiai anglų kalba, savo kūrybinėje sąskaitoje sukaupė nemažai garso takelių bei kūrinių, paruoštų kitiems atlikėjams, pavyzdžiui, Malu, Edurne ir japonų dainininkei May J.
  • Barei buvo vienintelė šių metų ispanų nacionalinės atrankos dalyvė, nepasirašiusi sutarties su jokia įrašų studija.

Kiti faktai:

  • Ispanija „Eurovizijoje“ debiutavo 1961 metais, o iš viso konkurse dalyvauja 55-ąjį kartą.
  • Šaliai pavyko nugalėti du kartus iš eilės – 1968 ir 1969 metais. Tiesa, antra pergale Ispanija turėjo pasidalyti su Didžiąja Britanija, Nyderlandais ir Prancūzija, surinkusiais tokį patį taškų skaičių.
  • Ispanija nuo savo dalyvavimo pradžios nė karto nėra praleidusi „Eurovizijos“.
  • Per pastaruosius 10 metų ispanai tik du kartus (2012 ir 2014 metais) pasiekė geriausiųjų dešimtuką.
  • Daugiausia taškų Ispanija sulaukia iš Portugalijos, Šveicarijos ir Prancūzijos. O savo įvertinimų labiausiai negaili Vokietijai, Portugalijai ir Italijai.

Redaktoriu verdiktas

Andžej: Pozityvios energijos užtaisas Barei savo daina pasiruošusi susprogdinti „Globen“ areną. Būtent ji šįmet turėtų tapti „juoduoju arkliuku“, kuris nustebins visus žiūrovus ir pasieks savo šaliai aukštą rezultatą. Vienintelis dalykas, dėl kurio šiek tiek neramu, kad balsingos pritariančiosios vokalistės gali užgožti pačią solistę. Tiesa, bent jau šokiu ispanė tikrai turėtų įsiminti. 10/10
Deividas: Tai vienas iš tų kūrinių, kurį norisi klausyti ne vieną kartą. Už įsimenančią, nuotaikingą, trypti kojomis drauge su charizmatiškąja Barei skatinančią dainą turėtų balsuoti nemažai konkurso gerbėjų. 10/10
Evelina: Pozityvumo kupina daina. Viskas puikiai dera – balsas, emocija, vaizdas. Prognozuoju aukštą vietą. 10/10
Tautvydas: Puikią nuotaiką kurianti šiųmetinė Ispanijos daina „Say Yay“ negali pasigirti sudėtinga kompozicija, tačiau daina greitai įsimena ir įtraukia, tad jau po pirmojo priedainio norisi kartu šokti ir dainuoti. Žavesio prideda ir charizmatiška atlikėja bei „kojų šokis“, tad Stokholme turėtumėme tikėtis puikaus pasirodymo. 9/10

Bendras „Eurodienos“ komandos įvertinimas: 9.6

.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

7 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Rokas
Rokas
prieš 7 metus

Tokia gera! Norėčiau, kad Ispanija laimėtų, tiesiog matau, kaip visa arena šoka kartu su ja. Ispanai šaunuoliai šiemet

facepalm
facepalm
prieš 7 metus

„:D”, Tau kyla klausimas, kaip „tokie” zmones gali reiksti savo nuomone viesai? Tam nuomones ir yra, kad butu isreikstos, be to, cia ju puslapis. Skirtumas tas, kad redakcija zino ka raso, o tu tiesiog nuvaziavai i dausas berasydama(s).

agne
agne
prieš 7 metus

Geriausias ispanu oasirodymas buvo Ruth Lorenzo kuri cos vos pateko i 10. Siemet top15garantuotas, bet tikrai ne pirmajame 10. Daina nebloga, energinga, linksma, isjudins publika salei ir tiek.

Haurus
Haurus
prieš 7 metus

Sypsenele kaip visada ziauriai nusisneka, itariu, kad Eurodiena jam moka uz juoda piara. 😀 o siaip tai, Edurnes pasirodymas buvo apgailetinas, internete pilna „memu” su jos mosikavimais rankomis… Apsipazorino panike kaip reikiant. O Barei gerule ;))

Justė
Justė
prieš 7 metus

tamsta „:D” pats antipatiškas,vietoj to kad gražiai išreikštumėt savo nuomonę būtina peikt eurodienos komandą, manai visiški idiotai čia sėdi?
kodėl daina gera? visų pirma visiškai skiriasi nuo praeitų metų tuo kad yra angliška ir išjudinanti.
Kada paskutinį kartą laimėjo atlikėjo stiprumas? Kas čia per pasaka? Ne savo simpatijomis reikia vadovautis. Gal tau vaikiška,bet protingiau būtų pasakyti, kad lengva ir labai gerai sueina masei.
i dešimtuką turėtų įlipti.

:D
:D
prieš 7 metus

Labai antipatiska atlikeja, daina gali patikt nebent vaikams, na del skonio nesigincisim:)

Dabar apie vertintoju komentarus:D
Sako, kad daina gali uzimt auksta vieta:D Man kyla klausimas kaip tokie zmones gali reikst savo nuomone viesai, jie isvis Eurovizija bent keleta metu atgal yra mate? Ispanija turejo ne viena ypac stipru pasirodyma ir budavo finale zemiau uz Lietuva, tai apie ka mes kalbam? Jei pernai Ispanija su ypatingai stipria atlikeja ir stipria daina nieko nepasieke Eurovizijoj, tai kodel siemet su atlikeja, kuri nera stipri, daina isvis vaiku darzelis, kodel turetu uzimt auksta vieta?:D Del to koju sokio, kuris nera net originalus?:D Cia tas pats kas ploti rankomis pasirodymo metu ir sakyti, kad del plojimo rankomis laimes Eurovizija:D

Austėja
Austėja
prieš 7 metus

Nuostabi daina. Tokia catchy, ir tie kojų judesiai, ir charizma. 2 vieta mano tope. Super. Sėkmės Ispanijai! 🙂