Eurovizija 2016 (atrankos)

2016 metų „OGAE antrojo šanso“ konkurse Lietuvai atstovaus Erica Jennings!

EricaKaip ir kiekvienais metais, tarptautinis „Eurovizijos“ gerbėjų klubas (OGAE) organizuoja internetinį „Antrojo šanso“ konkursą („OGAE Second Chance“ contest), kuriame yra renkama geriausia nacionalinių atrankų daina, nepasiekusi didžiosios „Eurovizijos“ scenos. Susumavus Lietuvos OGAE klubo narių balsavimo rezultatus paaiškėjo, kad 2016 metų konkurse mūsų šaliai atstovaus Erica Jennings su balade „Leading Me Home“. Per plauką nuo antrosios galimybės liko atlikėja Catrinah su daina „Be free“, kuri pagal lietuvių „eurovizininkų“ balsavimą užėmė antrą vietą.

Praėjo kiek daugiau nei mėnuo po didžiojo Lietuvos nacionalinės atrankos į „Euroviziją“ finalo. Erica Jennings užbaigia įrašinėti savo albumą, kuris dienos šviesą turėtų išvysti gegužės pabaigoje, o jau poryt, balandžio 26 dieną, atlikėja surengs du solinius koncertus Vilniaus šv. Kotrynos bažnyčioje. Tiesa, iš pradžių buvo planuojamas tik vienas renginys, tačiau dėl greitai išpirktų bilietų Erica nusprendė tą pačią dieną surengti papildomą koncertą.

Erica„Man labai malonu. „Leading me home“ – tai kūrinys, rezonuojantis tarp įvairių žmonių, nepriklausomai nuo jų tautybės ar muzikinio skonio“, – džiugesio dėl dainai suteikto antrojo šanso neslėpė Erica ir pridūrė, kad tiek ši „eurovizinė“ paraiška, tiek jos naujausias singlas „Hanging by a thread“ jau skamba daugelyje Europos valstybių, Kanadoje ir JAV. „Apima fantastiškas jausmas kasdien sulaukiant laiškų, kad kuri nors radijo stotis įtraukė jas į savo grojaraščius“, – užplūstančias emocijas apibūdino atlikėja ir dainų autorė.

Paklausta, kuris pasirodymas nacionalinėje atrankoje turėtų būti pateiktas internetinio konkurso organizatoriams, Erica prisipažino, kad geriausią savo pasirodymą pademonstravo pusfinalyje. „Lietuvos atrankos pusfinalis neabejotinai galėjo tapti finaliniu etapu, tačiau prodiuseriai norėjo pasiekti kuo aukštesnius reitingus, todėl jiems buvo naudinga surengti dar vieną turą, kuriame pasirodė 6 stipriausi dalyviai. Šių metų atranka buvo žiūrimiausia per pastaruosius 7 metus. Aš esu įsitikinusi, kad aukštus reitingus lėmė daugelio populiarių dainininkų dalyvavimas, nes anksčiau atrankose pasirodydavo mažiau garsių šalies muzikantų“, – atviravo Erica.

Ericos Jennings pasirodymas 2016 metų Lietuvos atrankos pusfinalyje:

Atlikėja tikino, jog šių metų nacionalinės atrankos formatas buvo geras, nes leido žiūrovams artimai susipažinti su konkursiniais kūriniais, tačiau prodiuseriai turėtų dar kartą peržvelgti taisykles, o didžiojo „Eurovizijos“ dainų konkurso organizatoriai galėtų labiau atkreipti dėmesį į nacionalinių atrankų procesą.

„Nemanau, kad atlikėjai, kuriuos prodiusuoja atrankos rengėjai, turėtų sėdėti komisijos kėdėse. Taip pat nemanau, kad konkurso prodiuserių kuruojami atlikėjai apskritai turėtų dalyvauti atrankoje. Tokia situacija buvo susiklosčiusi šįmet ir tai nėra sąžiningo ir skaidraus konkurso požymis. Beje, aš tikrai sakyčiau tą patį, jeigu būčiau nugalėjusi. Šie pamąstymai niekaip nėra susiję su Donatu, kuris išties yra puikus atlikėjas. Aš linkiu jam viso ko geriausio šių metų „Eurovizijoje“, – savo nuomone pasidalijo šių metų nacionalinės atrankos antrosios vietos prizininkė.

Primename, kad „Antrojo šanso“ konkursą organizuoja tos šalies gerbėjų klubas, kurios daina nugalėjo. Pernai pergalę iškovojo italų grupė „Nek“ su daina „Fatti Avanti Amore“, kuri buvo laikoma viena iš pagrindinių „Sanremo 2015“ muzikos festivalio favoričių. Lietuvos atstovui Edgarui Lubiui su daina Not Perfect sėkmė nenusišypsojo – atlikėjas liko priešpaskutinis. Kaip vertinate Ericos Jennings šansus ir išreikštą nuomonę apie nacionalinės atrankos formatą? Kviečiame komentuoti!

2015 metų „OGAE antrojo šanso“ konkurso nugalėtojai:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

4 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
j
j
prieš 7 metus

man Erika lietuvių atrankoje buvo tarsi Jamala dabar Eurovizijoj. visi tik kritikuoja, o nedidelei auditorijos daliai labai patinka ir tai yra vienas is unikalesniu kuriniu. pagal stiliu speja pasivyti siuolaikines tendencijas, todel nedrisciau teigti, kad netinka konkursui. cia tik skonio klausimas, kas kam labiau patinka.

sakyciau, net labai tinka, kad issiskirtume is kitu.

Vilija
Vilija
prieš 7 metus

Nemanau, kad si daina tinkama nei antrajam nei treciajam sansui….tai nera eurovizine daina, mano nuomone, gospel tipo dainos tinkamos atitinkamai aplinkai, baznycioje, bet tikrai ne Eurovizijai, antra sansa tai reikejo suteikti Aistei….

Rokas
Rokas
prieš 7 metus

Į antro šanso konkursą turėjo keliauti Aistė, o išsakyta nuomonė visiškai teisinga ir sutinku su ja. P.S. o yra kokios nors galimybės tapti to OGAE nariu?