Eurovizija 2016 (dalyviai)

„Eurovizijos 2016“ dalyvių pristatymas: Albanija

AlbanijaŠalis: Albanija;
Pasirodymo data: gegužės 12 d., antrasis pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 17;
Atlikėja: Eneda Tarifa;
Daina: „Fairytale“;
Dainos autoriai: Olsa Toqi (m / ž).


Renuar Locaj nuotr.
Renuar Locaj nuotr.

Apie atlikėją:

  • Gruodžio mėnesį tradiciškai vykusiame Albanijos „Festivali i Këngës“ konkurse pergalę iškovojo 34-erių Eneda Tarifa su daina „Përrallë“, kuri „Eurovizijos“ konkursui buvo sutrumpinta ir išversta į anglų kalbą.
  • Albanijos sostinėje gimusi Eneda Tarifa yra įvairių muzikinių konkursų laureatė tiek gimtojoje šalyje, tiek ir kaimyninėse valstybėse. 
  • Šiuo metu moteris užsiima ne tik muzikine veikla – taip pat veda ir šalies televizijos laidą „Portokalli“.
  • Atlikėja jau anksčiau yra bandžiusi laimę nacionalinėje atrankoje (2004 ir 2008 metais), tačiau tik trečias kartas buvo sėkmingas.

Kiti faktai:

  • Albanija „Eurovizijoje“ debiutavo 2004 metais ir jau pasirodė 12 kartų. Finale šalies atlikėjai dainavo 7 kartus, o 5 sykius Albanija pusfinalio barjero neįveikė.
  • Geriausią šalies rezultatą 2012 metais su daina „Suus“ pasiekė iš Kosovo kilusi atlikėja Rona Nishliu – tuomet moteris rezultatų lentelėje užėmė 5 vietą.
  • Keturis kartus Albanijos atstovai „Eurovizijoje“ dainavo gimtaja kalba, šeši kūriniai skambėjo angliškai, o dar du buvo atlikti abejomis kalbomis.
  • Daugiausia taškų Albanijai konkurse skiria Graikijai, o sulaukia iš Makedonijos.

Redaktoriu verdiktas

Deividas: Blankokas kūrinys, kurį pasibaigus visoms pusfinalio dainoms bus sunku prisiminti, nors Eneda jį ir atliks priešpaskutinė. Po jo skambėsianti ritmiška Belgijos atstovės daina turėtų dar labiau pabloginti Albanijos šansus patekti į finalą, nepaisant gerų albanės vokalinių duomenų. 5/10
Andžej: Albanų šiųmetinei situacijai apibūdinti puikiausiai tinka posakis „Norisi kuo geriau, o gaunasi kaip visada“. Eneda taip stengėsi ištobulinti pirminę savo „eurovizinės“ dainos versiją, kad akivaizdžiai persistengė. Angliškame kūrinio variante išgaravo visas nuoširdumas ir emocijos, palikdamos klausytojui „klišinių“ žodžių apie meilę rinkinį, kuriam talkina senamadiška aranžuotė. 4/10
Justas: Ilgą laiką paskutinę vietą antrajame pusfinalyje prognozavau Šveicarijai, bet kai pasirodė atnaujinta Albanijos dainos versija, paskutinės vietos kėdė pradėjo klibėti. Daina visiškai nenešanti jokios emocijos, blanki ir neįdomi. Iš pusfinalio dugno šalį ištraukti gali nebent komisija. 2/10

Bendras „Eurodienos“ komandos įvertinimas: 4.6

.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

3 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Rokas
Rokas
prieš 7 metus

Nuobodu ir lėkšta, tikrai neturėtų praeiti ir manau liks pusfinalio dugne

adasesc (8==D)
adasesc (8==D)
prieš 7 metus

Atsimenu Albanija buvo mano top 20 kai buvo Albaniška versija. O dabar tiesiog sušiko daina 🙁

Austėja
Austėja
prieš 7 metus

Neįdomi daina. Man angliška versija atrodo kad tiesiog nevykusiai išversta, ir jokio nuoširdumo neliko, tekstas banalus. Albaniška versija daug geresnė buvo, nors ir ta man nepatiko. Tik balsas geras.