Eurovizija 2016 (dalyviai)

„Eurovizijos 2016“ dalyvių pristatymas: Ukraina

ukraine_640 (1)Šalis: Ukraina;
Pasirodymo data: gegužės 12 d., antrasis pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 15;
Atlikėja: Jamala;
Daina: „1944“;
Dainos autoriai: Jamala (m / ž).


Sasha Samsonova nuotr.
Sasha Samsonova nuotr.

Apie atlikėją:

  • Nors Ukrainos nacionalinės atrankos finale Jamala užėmė antrąją vietą pagal komisijos balsavimą, žiūrovai ją iškėlė į pirmąją vietą. Pagal konkurso taisykles prioritetas buvo suteiktas žiūrovų nuomonei.
  • 32 metų Krymo totorių kilmės Jamala (tikrasis vardas – Susana Jamaladynova) Ukrainoje išgarsėjo 2009 metais, kuomet dalyvavo „Naujosios Bangos“ festivalyje Latvijoje.
  • 2011 metais atlikėja, pristačiusi dainą „Smile“, bandė laimę Ukrainos nacionalinėje atrankoje, tačiau užėmė trečiąją vietą.
  • Vėliau atlikėja aktyviai koncertavo, išleido keturis studijinius albumus ir 12 muzikinių vaizdo klipų.
  • Jamala taip pat yra žinoma kaip aktorė – moteris nusifilmavo filmuose „Vedlys“ ir „Polina“.

Kiti faktai:

  • Ukraina „Eurovizijoje“ debiutavo 2003 metais, o iš viso konkurse pasirodė 12 kartų.
  • Geriausias pasiektas šalies rezultatas yra Ruslanos iškovota pergalė su daina „Wild dances“ 2004 metų konkurse.
  • 8 iš 12 kartų Ukraina patekdavo į geriausiųjų dešimtuką. Šalis nė karto nepraleido „Eurovizijos“ finalo (išskyrus 2015 metus, kuomet ukrainiečiai nedalyvavo konkurse).
  • Daugiausia taškų „Eurovizijoje“ ukrainiečiai skiria rusams, baltarusiams ir azerbaidžaniečiams, o daugiausia palaikymo sulaukia iš Baltarusijos, Moldovos ir Lietuvos.

Redaktoriu verdiktas

Kristina: Jamalos pasirodymas man sukelia lygiai tokius pačius jausmus, kaip ir 2007 metų laimėtojos Marijos Šerifović – kas kartą žiūrint šiuos pasirodymus kūnu eina šiurpuliukai. Jamalos pasirodymas yra visiškai paprastas, tačiau jį stiprų padaro skleidžiamos emocijos, kurios tiesiog apima ir žiūrovą. Jei Jamala ir didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje parodys tokias emocijas, labai nustebsiu, jei jos nebus finalo aukščiausiame penketuke. 10/10
Andžej: Jamala „Eurovizijai“ paruošė išties originalią ir išgyvenimų kupiną dainą. Man patinka tai, kad atlikėja dainuoja apie istorinius įvykius, kurie yra artimi jai ir jos šeimai. Dainininkei nereikia galvoti visokių nesąmoningų pasakojimų apie dainos prasmę. Susidarė įspūdis, kad daugelis šiųmetinių atlikėjų patys nežino, apie ką dainuoja. O Jamala tiksliai įsivaizduoja, kokią žinutę siekia perduoti visam pasauliui. Galbūt todėl jai puikiai pavyksta užmegzti kontaktą su savo klausytojais. 10/10
Justas: Nors šiemet „Eurovizijoje“ yra daug gerų dainų, tačiau „1944“ yra turbūt vienintelė, kurios klausantis užplūsta tiek daug emocijų. Nors lažybų bendrovės pergalę prognozuoja Rusijai, Prancūzijai ar Švedijai, aš renkuosi statyti už Ukrainą. 10/10
Tautvydas: Ukrainos kūrinys yra toks, kurių „Eurovizijoje“ pasitaiko ne itin daug – emocionalus, giliai sujaudinantis. Nuo pat pirmo pasirodymo nacionalinės atrankos pusfinalyje, kurį žiūrint ir klausant kūną užplūdo šiurpuliukai, man buvo aišku, jog tai kūrinys, kuris puikiai tiks „Eurovizijai“. Jamala yra puiki ir talentinga atlikėja, kuri savo kūno kalba ir dainavimo stiliumi sugeba papasakoti istoriją. Belieka tikėtis, jog kūrinys „1944“ bus įvertintas ir „Eurovizijos“ žiūrovų, ir komisijos. 10/10

Bendras „Eurodienos“ komandos įvertinimas: 9.3

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

7 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Daiva
Daiva
prieš 7 metus

Gerbiu Ukrainą, kad ji nepabijojo pasiųsti į Euroviziją visišką „neformatą” – palaimą mano ir panašių į mane ausims ir širdims. Nė neabejoju, kad ši daina nelaimės – šiame pasaulyje, kur madinga sintetinė muzika, sintetinis maistas ir sintetiniai jausmai, naivu būtų to tikėtis.
Bet man ji Nr.1. Ir ne tik šių metų Eurovizijos kontekste.

adasesc (8==D)
adasesc (8==D)
prieš 7 metus

Nereali daina ! <3 Mano tope nr.2 🙂
P.s. Tikriausiai pirmą sykį visiškai sutinku eurodienos redaktoriais :DDDDDDD

Rokas
Rokas
prieš 7 metus

Tiesiog nuostabi daina, perteikianti daug skausmo ir daug įvairių emocijų, ir tikrai gali tapti pretendente nugalėti

j
j
prieš 7 metus

Jamalos dainos is pat pradziu negalejau klausyti, bet visame popso surmulyje sita daina tikras perlas. Kartais nesitiki tokiu isgirsti Eurovizijoje, nes ne visi tokias dainas supranta ir patinka tik nedidelei auditorijos daliai. Nepasakyciau, kad ji dirbtinai naudojasi savo praeitimi, priesingai, perteikia tikrus isgyvenimus ir jausmus.

...
...
prieš 7 metus

Kiek beskaiciau komentaru, Tavo, nepyk, absoliuciai kvailiausias ir vaikiskiausias. Sako pasigailejimo maldavimas. Jeigu ka, ne visi dainuoja papais, yra kurie dainuoja is sirdies. Jamalos istorija yra tikra ir labai abejoju, kad ji pasinaudotu savo praeitimi vien tam, kad sulauktu kazkokio tai gailescio. Kaip sakiau, yra dainininku kurie nuosirdziai isreiskia emocijas per muzika ir Jamala tai daro nuostabiai. Beje, uztenka parasyti „zviegia”, „klykia” ir jau aisku, kad komentuoja kazkoks snargliukas, juolab kai to klykimo net nera. Na, o jeigu ir tarimo nesupranti tada tikrai patariu pasitikrinti ausis. Ir as nuosirdziai tikiuosi Tu cia kalbejai ne apie priedaini, kuris net ne angliskas…

nepiktai
nepiktai
prieš 7 metus

Siaubinga daina. Zviegia, klykia, spiegia net per ausys eina tas isteriskas klykimas. Slyksciausia siu metu Eurovizijos daina. Net angliskas tarimas prastas, kaip uzsienieciai supras ka ji ten baubia jei dainu tekstu niekas per Eurovizija neskaito. Pasigailejimo maldavimas ir bandymas ismaldaut balsu primenant kas kazkada buvo. Muzika irgi, kaip bleka per akmenis. Atrodo, kad tai ne daina, o irasas is kokios musulmonu sventiklos. Tikiuos, kad daina bus paciam gale. Nuo kada staugimas, bliovimas,stenejimas daina tapo.

Austėja
Austėja
prieš 7 metus

Nuostabi daina. Tai taip tikra, ir tiek emocijų. Jamala yra be galo talentinga, stiprus balsas bei sugebėjimas taip įsijausti į dainą. Visi judesiai ir dainavimo maniera…
Gal tik minusas kad melodija nėra labai isimintina. Ir kai pirmą kartą klausiau galvojau vps kas čia per s… Bet 2 kartą paklausiau… Tikrai gera daina. Ir kiek klausau tai vis labiau patinka.
Nu nerealu 🙂 Sėkmės Ukrainai 🙂