Eurovizija 2016 (dalyviai)

„Eurovizijos 2016“ dalyvių pristatymas: Slovėnija

slovenia_640 (1)Šalis: Slovėnija;
Pasirodymo data: gegužės 12 d., antrasis pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 11;
Atlikėja: ManuElla;
Daina: „Blue And Red“;
Dainos autoriai: Manuella Brechko (m), Marjan Hvala (m), Leon Oblak (ž).


Žiga Mihelčič nuotr.
Žiga Mihelčič nuotr.

Apie atlikėją:

  • Slovėnų atrankos „EMA 2016“ finale ManuElla (Manuella Brechko) įveikė 9 varžovus.
  • Nors atlikėja mokėsi skambinti fortepijonu, bosine gitara ir akordeonu, labiausiai ją visuomet žavėjo dainavimas.
  • 2005 metais ManuElla pasirodė projekte „Bitka talentov“, o 2010 metais pateko į vokiečių šou „Das supertalent“ geriausiųjų šimtuką. 2012 metais dainininkė pasiekė slovėnų nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos pusfinalį, o kiek vėliau pelnė 5-ąją vietą festivalyje „Slovenska Popevka“.
  • Pastarieji dveji metai atlikėjai buvo skaudūs – nuo sunkios ligos mirė ManuEllos tėvas. Po šios netekties atlikėja pradėjo kurti dainas, kuriose apdainuodavo norą gyventi.
  • Šiuo metu slovėnų atstovė ruošia savo debiutinį albumą.

Kiti faktai:

  • Slovėnija „Eurovizijoje“ debiutavo 1993 metais, o iš viso konkurse pasirodė 21 kartą.
  • Geriausias pasiektas šalies rezultatas yra 7 vieta, kurią 1995 metais iškovojo Darja Švajger, o 2001 metais – Nuša Derenda.
  • Nuo pusfinalio įvedimo slovėnai konkurso finale pasirodė 4 kartus – 2007, 2011, 2014 ir 2015 metais.
  • Per visą konkurso istoriją Slovėnija „euroviziniais“ taškais daugiausia apsikeičia su Kroatija bei Bosnija ir Hercegovina.

Redaktoriu verdiktas

Tautvydas: Pirmą kartą išgirdęs šį kūrinį, pagalvojau, jog jis yra labai neįdomus. Per kelias savaites šią dainą išklausiau dar kelis kartus, tačiau nuomonė nepasikeitė. Tiesa, manau, jog „Blue and Red“ turi gražią melodiją, tačiau trūksta didesnės ekspresijos ir ryškesnių motyvų, kurie galėtų padėti kūriniui išsiskirti.  6/10
Kristina: Tai yra viena iš šiųmetinių dainų, kurių tiesiog negaliu išklausyti iki galo. Dainos pradžioje atrodo, kad tai bus smagi, kabinanti daina, tačiau ji neturi nieko ypatingo – nenuostabu, kad žmonės labiau atkreipia dėmesį į atlikėjos panašumą į Taylor Swift, nei į pačią dainą.  3/10
Andžej: Kasmet „Eurovizijoje“ pasitaiko kelios dainos, kurios nesulaukia nei teigiamų reakcijų, nei neigiamų. Jos yra tiesiog jokios. Šiai rūšiai priskirčiau šių metų slovėnų „Blue and Red“. Stebėdamas ManuEllos pasirodymą nerandu už ko užsikabinti. Daina monotoniška, vokalas silpnas, atlikėja neįdomi. Tekstas net per daug „gilus“ – „Nes mėlyna yra mėlyna, o raudona yra raudona“. Galėjo bent jau dainuoti gimtąja kalba. Manau, jog ši daina pasmerkta pusfinalyje užimti paskutinę vietą. 2/10

Bendras „Eurodienos“ komandos įvertinimas: 4.6

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

2 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Rokas
Rokas
prieš 7 metus

Kad pasmerkta užimti paskutinę, tai gal nesutinku, tačiau išties lėkštas, nekabinantis ir nuobodus kūrinys

Austėja
Austėja
prieš 7 metus

Nesutinku su vertinimais. Man labai patinka. Taip, aš irgi pagalvojau kad ji į Taylor Swift panaši. Bet daina kabinanti, balsas geras. Slovėniją palaikau beveik kiekvienais metais, vis kažką gero siunčia tik daug kas to neįvertina. Pvz 2011 ta tobula daina ir atlikėja, Maja Keuc – No One, mano tope 1 vietoje buvo. O pernai ir užpernai 2 vieta mano tope. Ir šiaip dažniausiai bent top 10. Šiemet blogiau, gal 17 kokia, bet gera daina šiaip. Gaila, žinau, kad į finalą nepateks 90%.
Šiaip jau kuo didžiausios sėkmės Slovėnijai, jums jos prireiks 😀