Eurovizija 2016 (dalyviai)

„Eurovizijos 2016“ dalyvių pristatymas: Australija

australia_640Šalis: Australija;
Pasirodymo data: gegužės 12 d., antrasis pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 10;
Atlikėja: Dami Im;
Daina: „Sound of silence“;
Dainos autoriai: David Musumeci  (m / ž) ir Anthony Egizii (m / ž).


Peter Brew-Bevan
Peter Brew-Bevan

Apie atlikėją:

  • Kovo pradžioje Sidnėjaus operos teatre vyko Conchitos Wurst solinis koncertas „From Vienna with Love“. Būtent jo metu 59-osios „Eurovizijos“ nugalėtoja kartu su Guy Sebastian paskelbė apie Dami dalyvavimą „Eurovizijoje“.
  • Dami Im gimė 1988 metais Pietų Korėjoje. Kai mergaitei buvo vos devyneri, jos tėvai persikėlė gyventi į Brisbeną. Atlikėja muzika domisi nuo pat mažų dienų, moka groti pianinu ir įgijo klasikinio džiazo dainavimo diplomą.
  • Dami buvo niekam nežinoma iki 2013 metų, kol nenugalėjo Australijos „X Faktoriuje“. Vėliau atlikėja išleido 2 albumus – Dami Im“ ir Heart Beats“, kurie tapo labai populiarūs ne tik Australijoje, tačiau ir Pietų Korėjoje.
  • Australijos „eurovizinę“ dainą sukūrė autorių tandemas „DNA Songs“ (David Musumeci ir Anthony Egizii), kuris rašė dainas tokiems garsiems muzikantams kaip Ricky Martin, Jessica Mauboy, Nathaniel, Delta Goodrem, „Timomatic“ ir „The Veronicas“.

Kiti faktai:

  • Pirmą kartą „Eurovizijoje“ pernai pasirodžiusi Australija konkurse turėjo pasirodydi svečio teisėmis ir tik kartą. Visgi EBU, sulaukusi daugybės pozityvių reakcijų iš žiūrovų, spaudos ir transliuotojų, nusprendė, kad šalis konkurse dalyvaus ir šiemet, tiesa, turės įveikti pusfinalio barjerą.
  • Guy Sebastian Vienoje vykusioje „Eurovizijoje“ pasirodė iškart finale, surinko 196 taškus ir užėmė 5-ąją vietą.
  • Pati Australija konkurse labiausiai palaikė Švediją, o du kartus po 12 balų susilaukė iš Austrijos iš Švedijos.

Redaktoriu verdiktas

Justas: Puiki atlikėja ir stipri daina, atrodo, ko daugiau reikia geriam pasirodymui konkurse. Ir pasirodymas bus tikrai geras, tačiau tikrai ne geriausias ir, mano nuomone, į pergalę net nepretenduoja. Dainai trūksta išskirtiniumo, o Dami – charizmos. Bent jau toks jausmas susidaro pažiūrėjus dainos klipą, kur atlikėjos mimika praktiškai nesiskiria visą dainą, o tai palieka gan slogų įspūdį. Visgi bendrą vaizdą gerina stiprus atlikėjos vokalas. 8/10
Kristina: Itin aukštos kokybės kūrinys ir talentinga atlikėja – nieko prasčiau iš Australijos ir nebuvo galima tikėtis. Daina tikrai gera, tačiau ji neturi nieko išskirtinio, tai yra stipri popbaladė, ir tiek. Žinoma, niekas net neabejoja tuo, jog Australija bus puikiai įvertinta, pateks į finalą ir bus kairėje rezultatų lentelės pusėje. 7/10

Bendras „Eurodienos“ komandos įvertinimas: 7.8

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

3 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Rokas
Rokas
prieš 7 metus

Šiaip vertinimai per grižti, nes į pergalę, tiesa, nespretenduoja, bet aukštai tikrai bus. Atlikėjai man atrodo įdomi, o daina labai stipri, ir šioks toks minusas Lietuvai, kad dainuos po mūsų

Austėja
Austėja
prieš 7 metus

Neblogas vokalas, daina stipri. Bet sutinku, dainai tikrai trūksta išskirtinumo. Nebūtų tai Australija tai nelabai kam įstrigtų ši daina turbūt.
Bet sėkmės 🙂

:)
:)
prieš 7 metus

Video tikrai stipriai atrodo jos vokalas, deja gyvai nera taip viskas grazu ir toks vaizdas, kad jai dainavimas reikalauja milzinisku pastangu ir ji visiskai nejaucia dainos, o susikoncentravusi tik i tai kaip isdainuot, nesuprantu australu ir matyt nesuprasiu ka jie tokio ypatingo mato sioje atlikejoje