Eurovizija 2016 (dalyviai)

„Eurovizijos 2016“ dalyvių pristatymas: Makedonija

MakedonijaŠalis: Makedonija;
Pasirodymo data: gegužės 12 d., antrasis pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 8;
Atlikėja: Kaliopi;
Daina: „Dona“;
Dainos autoriai: Kaliopi (ž), Romeo Grill (m).


Kristijan Teodorov nuotr.
Kristijan Teodorov nuotr.

Apie atlikėją:

  • Kaliopi Bukle šiemet uždaru būdu buvo išrinkta dar sykį atstovauti Makedonijai „Eurovizijos“ dainų konkurse.
  • 48-erių metų atlikėja savo muzikinį kelią pradėjo būdama vos dešimties ir iki šiol yra viena žinomiausių ir populiariausių dainininkių ne tik gimtojoje Makedonijoje, bet ir visame Balkanų pusiasalyje. Daugiau nei per trisdešimt metų muzikos pasaulyje Kaliopi išleido dešimt solinių albumų. 
  • Atlikėja buvo išrinkta atstovauti Makedonijai dar 1996 metais vykusioje „Eurovizijoje“, bet jai taip ir nepavyko užlipti ant konkurso scenos. Tais metais dainų konkurse norą dalyvauti pareiškė 30 Europos valstybių, nors galimas dalyvių skaičius buvo tik 23, todėl surengtas papildomas atrankos etapas, kurio Makedonija neįveikė. 
  • 2012 metais atlikėja pasirodė „Eurovizijoje“ Azerbaidžane ir pateko į finalą, kuriame užėmė 13 vietą.

Kiti faktai:

  • 1998 metais oficialiai konkurse debiutavusi Makedonija aukščiausiai kilo 2006 metais, kuomet Elena Risteska užėmė 12 vietą.
  • 2004–2007 metų laikotarpiu šalis kasmet dalyvavo „Eurovizijos“ finale, tačiau nuo 2008 metų vienintelį kartą Makedonija į finalą pateko 2012 metais.
  • Daugiausia taškų šalis konkurse skiria Albanijai, o sulaukia iš Bosnijos ir Hercegovinos.

Redaktoriu verdiktas

TautvydasNors „Dona“ ir neprilygsta 2012 metais Kaliopi atliktam kūriniui „Crno I Belo“, tačiau neabejoju, jog atlikėja pusfinalio metu pademonstruos puikų ir užtikrintą vokalą, o kūrinys gražiai išsiskirs iš kitų dainų. Žinoma, „Dona“ labiau pretenduos į vyresnio amžiaus žmonių balsus tiek tarp komisijos narių, tiek ir tarp žiūrovų. Neaišku, ar balsų pakaks bilietui į finalą, tačiau kol kas Makedonijos šansų tikrai nenurašyčiau. 7/10
JustasNors daina yra senamadiška, tačiau stiprioji pasirodymo pusė bus pati Kaliopi. Atlikėja yra labai charizmatiška ir turi nuostabų balsą. 2012 niekas per daug prieš konkursą nesižavėjo „Crno I Belo“, tačiau viskas pasikeitė po gyvo pasirodymo. Ar taip bus šiemet, pamatysime jau mažiau nei už mėnesio. 7/10
Andžej1997 metai – rusų Pugačiova dainuoja apie Primadoną. 2016 metai – makedonų Kaliopi atlieka kūrinį apie Doną. Šių baladžių stilistika labai panaši. Nežinodamas, tikriausiai sunkiai atspėčiau, kuri iš jų buvo parašyta prieš 20 metų, o kuri – šiemet. Aišku, Kaliopi balsas yra įspūdingas ir bent šiek tiek turėtų pagerinti bendrą įspūdį. Be to, neabejoju, jog pensijinio amžiaus komisijos nariai mielai savo balsus skirs šiai dainai. 4/10

Bendras „Eurodienos“ komandos įvertinimas: 6.0

.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

2 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Rokas
Rokas
prieš 8 metus

Tikrai norėčiau, kad Makedonija patektų, daina gera, stiprus vokalas

Austėja
Austėja
prieš 8 metus

Balsas jos tikrai įspūdingas, tuo įsitikinau 2012 metais. Tada ir daina buvo labai gera, bet ši daina man nelabai patinka. Senamadiška. Nors dėl vokalo beveik neabejoju, kad problemų nekils. Stiprus pusfinalis vis dėlto, manau šansų patekti į finalą nėra daug.