Eurovizija 2016 (dalyviai)

„Eurovizijos 2016“ dalyvių pristatymas: Izraelis

israel_640Šalis: Izraelis;
Pasirodymo data: gegužės 12 d., antrasis pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 4;
Atlikėjas: Hovi Star;
Daina: „Made of Stars“;
Dainos autorius: Doron Medalie (m / ž).


Ronen Akerman nuotr.
Ronen Akerman nuotr.

Apie atlikėją:

  • Hovi vos per plauką išplėšė pergalę Izraelio nacionalinėje atrankoje „HaKokhav HaBa L’Eirovizion“, surinkdamas tik vienu procentu daugiau žiūrovų simpatijų nei antroje vietoje likusi Nofar.
  • Hovi Star nėra muzikos naujokas, vaikinas 2009 metais dalyvavo šalies muzikos projekte „Kokhav Nolad“, kuriame užėmė septintą vietą.
  • Dainos „Made of Stars“ aranžuotė buvo keista net 4 kartus! Po pergalės Izraelio nacionalinėje atrankoje Hovi Star buvo nepatenkintas savo kūriniu, todėl pareiškė norą „Eurovizijoje“ atlikti dainą, atrankoje užėmusią 3 vietą. Deja, toks atlikėjo noras nebuvo išpildytas, tačiau pats Hovi teigia, jog yra patenkintas galutine kūrinio versija.
  • Hovi laisvalaikiu domisi mada ir yra profesionalus kirpėjas.

Kiti faktai:

  • Nuo 1973 metų konkurse dalyvaujantis Izraelis per dalyvavimo istoriją yra iškovojęs net tris pergales, tačiau konkursas šalyje vyko tik du kartus. Po 1979 metais iškovotos antros pergalės iš eilės šalies televizija atsisakė dar kartą rengti konkursą ir ši teisė atiteko Nyderlandams.
  • Nuo pusfinalių atsiradimo 2004 metais, Izraelis į „Eurovizijos“ finalą yra patekęs 6 kartus. Nesėkmingiausias laikotarpis šaliai buvo 2010–2014 metai, kuomet Izraelis net 4 kartus iš eilės nepateko į finalą. Šaliai vėl pasisekė 2015 metais, kuomet šalies atstovas Nadav Guedj finale užėmė 9 vietą.
  • Per dalyvavimo istoriją šalis daugiausia taškų yra skyrusi Rumunijai ir Švedijai, o sulaukusi iš Prancūzijos.

Redaktoriu verdiktas

Justas: Pirmosios šios dainos versijos net negalėjau klausytis ir mano geriausiųjų reitinge ji užėmė vieną iš paskutinių vietų. Tačiau naujoji versija labai patinka ir net atsidūrė geriausiųjų dešimtuke. Hovi yra labai geras atlikėjas, kurio vokaliniais sugebėjimais neabejoju, o „Made of stars“ yra labai graži, jausminga ir labai stipriai dainos kulminacijoje „sprogstanti“ baladė. 10/10
Andžej: Džiaugiuosi, kad Izraelis nepakeitė dainos, o tik atnaujino pirminę versiją. Nuo pat pirmo perklausymo mane pakerėjo Hovi nuoširdumas, malonus vokalas ir įsijautimas į atliekamą kūrinį. Galbūt kažkam nepatinka dainininko įvaizdis, tačiau tai ir yra vienas iš pagrindinių „cinkelių“, kuris išskirs Izraelio atstovą iš kitų konkurso vyrukų. Tiesa, Hovi pasirodys programos pradžioje, dėl ko jo RnB baladė paprasčiausiai gali būti pamiršta. 8/10
Deividas: Izraelis šįkart į „Euroviziją“ siunčia baladę „Made of Stars“, kurią puikiai atlieka Hovi Star. Patobulintas dainos skambesys teikia nemažai vilčių, kad Hovi tikrai išvysime konkurso finale. 8/10

Bendras „Eurodienos“ komandos įvertinimas: 7.4

 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

3 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
j
j
prieš 8 metus

buvo daug stipresnis variantas sios dainos siaip. gaila kad atsisake jo.
https://www.youtube.com/watch?v=MbzbEvKHQ5Q

Rokas
Rokas
prieš 8 metus

Silpnokai, jeigu pateks, tai ant ribos

Austėja
Austėja
prieš 8 metus

Meh… jokių emocijų…