Eurovizija 2016 (dalyviai)

„Eurovizijos 2016“ dalyvių pristatymas: Lenkija

poland_640Šalis: Lenkija;
Pasirodymo data: gegužės 12 d., antrasis pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 2;
Atlikėjai: Michał Szpak;
Daina: „Color Of Your Life“;
Dainos autoriai: Andy Palmer (m), Kamil Varen (ž).


Zija ir Jacek Pioro nuotr.
Zija ir Jacek Pioro nuotr.

Apie atlikėją

  • Michał Szpak Lenkijos nacionalinės atrankos finale įveikė 8 atlikėjus, tarp jų – pirmąją šalies atstovę Edytą Górniak ir favorite laikytą dainininkę Margaret.
  • 25-erių atlikėjas ilgai priklausė sunkiojo roko grupei „Whiplash“, vėliau pradėjo solinę karjerą.
  • 2011 metais dalyvavo lenkiškoje muzikinio šou „X faktorius“ versijoje ir užėmė 2 vietą.
  • 2013 metais rusų dainų festivalyje Žaliajame Kalne Michał laimėjo pagrindinį prizą – „Auksinio samovaro“ statulėlę.
  • 2015 metais atlikėjas pristatė albumą, pavadinimu „Svarbiausia būti savimi“, kurį sudarė 12 dainų. Šiame rinkinyje atsidūrė ir Lenkijos „eurovizinė“ paraiška „Color of your life“.
  • Praėjusiais metais vykusiame Lenkijos muzikos festivalyje „Opole 2015“ Michał pelnė statulėlę „Super premjeros“ nominacijoje.

Kiti faktai:

  • Lenkija „Eurovizijoje“ debiutavo 1994 metais ir konkurse iš viso pasirodė 18 kartų.
  • Geriausias šalies rezultatas buvo pasiektas debiuto metais, kuomet pirmoji lenkų atstovė Edyta Górniak pelnė gimtinei antrąją vietą. Vėliau šaliai nė karto nepavyko patekti bent į geriausiųjų penketą.
  • 2012 metais šalis nepasirodė „Eurovizijoje“, nes Lenkijos transliuotojas kartu su Ukraina rengė „Europos futbolo čempionatą“, o vėliau pertrauką nuo „Eurovizijos“ TVP nusprendė pratęsti ir 2013 metais.
  • Daugiausia taškų „Eurovizijoje“ lenkai skiria Norvegijai, Ukrainai ir Švedijai, o daugiausia simpatijų sulaukia iš Vokietijos, Airijos ir Lietuvos.

Redaktoriu verdiktas

Berta: „Colour of your life“ skamba kaip senas hitas. Balsas geras, tačiau klausytis nuobodu, „nekabina“. Be to, ryškūs kontrastai – dainos stilius ir atlikėjo išvaizda nedera tarpusavyje.  Manau, jog jam labiau tiktų trumpi plaukai ir kitokie rūbai, nes dabar Michał  panašus į rokerį, kuris dainuoja lyriką. Nors aš pati lyrikė, tačiau man nepatiko. 7/10
Andžej: Lenkų Samsono jėgos šaltinis slypi ne tik ilguose plaukuose, bet ir užtikrintame vokale. Ši baladė skamba senamadiškai, nors turiu pripažinti, kad priedainis yra pakankamai stiprus ir įsimenantis. Manau, kad tokio stiliaus daina turėtų patikti vyresnio amžiaus žiūrovams ir komisijos nariams, todėl greičiausiai išvysime lenkų atstovą ir finale. Nebent jam pakištų koją prietarais pagarsėjęs antrasis pasirodymo numeris. 6/10 
Justas: Didžiąją dalį „Eurovizijos“ gerbėjų nustebino Lenkijos pasirinkimas į konkursą siųsti ne Margaret, o Michał Szpak, tarp jų ir mane. Nenuostabu, kad po „Colour of Your Life“ triumfo nacionaliniame finale krito Lenkijos pozicijos pagal lažybų bendrovių prognozes, nes ši daina neturi nieko, kas ją išskirtų iš didelio būrio spalvotų „Eurovizijos“ dainų.  5/10

Bendras „Eurodienos“ komandos įvertinimas: 7.0

.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

5 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
as
as
prieš 8 metus

o man daina numeris 1, turbut as pelesiais apaugusi pensininke

Austėja
Austėja
prieš 8 metus

Misteri šypsena, kartoju 100 pirmą kartą. Justs turi puikų balsą. Michał irgi balsas geras, bet Justsui neprilygsta. Agne, pritariu 100%.
O jei apie Lenkijos dainą kalbėti, tai pasenusio stiliaus daina, bet nėra bloga. Puikus priedainis. Sėkmės lenkams 🙂
P.S. misteri šypsena, Šveicarijos daina ir ypač atlikėja daug blogesnė.

agne
agne
prieš 8 metus

Jus ka baikit, nes misteris sypsena tuoj jus visus purvais apmetys, kad skonio niekas neturit ir beabejones pazymes, jog latvia neturi balso 😀 juokas pro asaras

Hronie
Hronie
prieš 8 metus

O as sutinku, kad tai lyg sugrizimas i Jeronimo laikus. Man geda butu prisipazinti kam nors, kad labiausiai megstu sita pelesiais apaugusia daina.

:)
:)
prieš 8 metus

Ir vel nesamons raso. Daina gera, vokaliai vienas stipriausiu is visu Eurovizijos dalyviu, latvi justa lenkia visa galva, turetu eiti i finala, nors ir pasirodymo numeris labai blogas, nes po jo pasirodys dar geresne daina ir jis siek tiek nublanks