Eurovizija 2016 (dalyviai)

„Eurovizijos 2016“ dalyvių pristatymas: Nyderlandai

netherlands_640Šalis: Nyderlandai;
Pasirodymo data: gegužės 10 d., pirmasis pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 1–9;
Atlikėjas: Douwe Bob;
Daina: „Slow Down“;
Dainos autoriai: Douwe Bob (m / ž), Jan Peter Hoekstra (m / ž), Jeroen Overman (m / ž), Matthijs van Duijvenbode (m / ž).


Marc de Groot nuotr.
Marc de Groot nuotr.

Apie atlikėją:

  • Nyderlandų nacionalinis transliuotojas AVROTROS dar rugsėjo mėnesį paskelbė, jog šaliai atstovaus kylanti šalies muzikos žvaigždė Douwe Bob.
  • Douwe Bob Posthuma gimė 1992 metais Amsterdame. Vaikinas išgarsėjo laimėjęs Nyderlandų talentų šou „The Best Singer-Songwriter in the Netherlands“.
  • 2013 metais pasirodė pirmasis vaikino albumas „Born in A Storm“, tačiau didesnio populiarumo sulaukė 2015 metų gegužę pasirodęs antrasis dainų rinkinys „Pass it On“, kuris užėmė 1 vietą perkamiausių šalies albumų sąraše. Vienas iš kūrinių – „Hold Me“ – buvo įrašytas kartu su buvusia Nyderlandų „Eurovizijos“ atstove Anouk.
  • Douwe Bob dažniausiai atlieka kantri ir folkmuzikos kūrinius.

Kiti faktai:

  • Nuo pat 1956 metų „Eurovizijoje“ dalyvaujantys Nyderlandai pergalę konkurse iškovojo 4 kartus (1957, 1959, 1969 ir 1975 metais).
  • Nuo pusfinalių įvedimo 2005–2012 metais šalis net aštuonis kartus iš eilės nepateko į „Eurovizijos“ finalą. 2013 metais viena iš garsiausių šalies atlikėjų Anouk iškovojo ne tik bilietą į finalą, tačiau ir  9 vietą. Tiesa, jau po metų „The Common Linnets“ dar labiau sužavėjo europiečius ir duetas liko antroje vietoje. Deja, pernai Trijntje Oosterhuis į finalą nepateko.
  • Tradiciškai šalis daugiausia balų konkurse apsikeičia su kaimynine Belgija.

Redaktoriu verdiktas

Tautvydas: Vidutinio tempo kantri stiliaus kūrinys „Slow Down“ tarp visų kūrinių tikrai išsiskirs, tačiau reikia tikėtis, jog nacionalinis transliuotojas pasimokys iš pernykščio pasirodymo pastatymo klaidų ir Douwe, skirtingai nei Trijntje, žiūrovus prie ekrano pritrauks teigiama prasme. Kalbant apie kūrinį, jis nėra sudėtingas, lengvai ir greitai įsimena, o scenoje galime tikėtis ir puikaus vokalo. Pabaigsiu tuo, kuo pradėjau – itin sudėtingame pirmajame pusfinalyje reikia pasirodymo, kuris paliestų kiekvieną žiūrintį, nes vien kokybiško ir profesionaliai skambančio kantri stiliaus kūrinio, deja, gali nepakakti, nors daina, mažų mažiausiai finalo, yra tikrai verta. 9/10
Andžej: Šabloninės „eurovizinės“ dainos labai greitai atsibosta, o ši paprasta, tačiau puiki kantri dainelė gali ilgam pasilikti mano grojaraštyje. Nemanau, kad Douwe turėtų ruošti itin įmantrų pasirodymą. Paprastumas gali tapti pagrindiniu Nyderlandų ginklu ir išskirti valstybę iš kitų, blizgučiais pasidabinusių šalių. Kokybiška muzika, švarus vokalas ir charizmatiškas atlikėjas – ko daugiau reikia dainų konkursui? 9/10
Justas: Paprastai, bet ne prastai – taip būtų galimą apibūdinti šių metų Nyderlandų kūrinį „Slow down“. Sunku pasakyti, ar daina sulauks tokio pat pasisekimo kaip 2014 metų atstovai „The Common Linnets“, bet savo klausytoją tikrai atras. 8/10

Bendras „Eurodienos“ komandos įvertinimas: 8.3

.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

3 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Rokas
Rokas
prieš 8 metus

Nors nėra įspūdinga, bet tikrai kažkuo traukianti ir žavinti daina

Austėja
Austėja
prieš 8 metus

Manęs pernelyg nesužavėjo. Tai nėra bloga daina, ir manau, kad tikrai pagrindinis ginklas galėtų būti paprastumas. Tiesiog man toks retro stilius nėra labai prie širdies. 6/10

cyza
cyza
prieš 8 metus

slow down bro 🙂