Eurovizija 2016 (dalyviai)

„Eurovizijos 2016“ dalyvių pristatymas: Moldova

moldova_glossy_square_icon_3d_256Šalis: Moldova;
Pasirodymo data: gegužės 10 d., pirmasis pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 1–9;
Atlikėja: Lidia Isac;
Daina: „Falling Stars;
Dainos autoriai: Gabriel Alares (m / ž), Sebastian Lestapier (m / ž), Ellen Berg (m / ž), Leonid Gutkin (m / ž).


Alexander Ustin nuotr.
Alexander Ustin nuotr.

Apie atlikėją:

  • Šių metų Moldovos nacionaliame finale pergalę iškovojo 23-ejų Lidia Isac, įveikusi net 15 konkurentų.
  • Merginai nacionalinę atranką laimėti pavyko tik iš ketvirto karto – anksčiau laimę atlikėja yra bandžiusi 2013 m. (12 vieta), 2014 m. (nepateko į finalą) ir 2015 m. (14 vieta). Tiesa, anksčiau ji dalyvavo kartu su merginų grupe „Glam Girls“ ir tik šiemet pasirodė kaip solo atlikėja.
  • Lidia nuo trylikos metų mokėsi dainuoti, o 2008 metais baigė muzikos mokyklą, kur mokėsi groti pianinu.
  • 2014 metais mergina dalyvavo garsiajame „New Wave“ festivalyje Jūrmaloje.

Kiti faktai:

  • 2005 metais „Eurovizijoje“ debiutavusi Moldova per 11 dalyvavimo metų finale pasirodė 8 kartus.
  • Aukščiausia užimta šalies vieta – debiuto metu pasiekta šešta pozicija, o prasčiausiai prieš dvejus metus sekėsi Cristinai Scarlat, kuri pusfinalyje liko paskutinė.
  • Net tris kartus (2007 m., 2010 m., 2011 m.) Moldovos atstovai į finalą pateko vos per plauką, pusfinalyje užimdami 10 vietą ir tik keliais taškais atsiplėšę nuo 11 vietoje likusios šalies.
  • Daugiausia taškų konkurse šalis apsikeičia su kaimynine Rumunija.


Redaktoriu verdiktas

Andžej: Neatkreipiau į Lidią dėmesio, kuomet dainavo „Glam girls“ kolektyve. Manau, tas pakiš jai koją ir dainuojant solo „Eurovizijoje“. Ji visiškai neturi savitumo, kaip ir pati šabloninė daina, kurią parašė, kaip bebūtų keista, keli iš „A mllion voices“ autorių. Šiam atvejui puikiai tiktų Andrejaus Danilko citata:„Tai yra tas pat, kaip vežtis į Japoniją sušį ir bandyti kažką juo nustebinti.“ 5/10
Justas: Banalu, nuobodu ir kičas – pirmi trys žodžiai paklausius Moldovos dainą. Tiesa, kartais tai būna raktas į sėkmę „Eurovzijoje“, tačiau tokią dainą turi lydėti mažų mažiausiai įspūdingas atlikėjos vokalas ir ne mažiau puikus pasirodymas. Nieko panašaus Moldovos nacionalinėje atrankoje nepamatėme, todėl panašu, kad tarp dešimties laimingųjų, patenkančių į „Eurovizijos“ finalą, Moldovos vardo neišvysime. 2/10
Tomas: Nors daina yra ir greito tempo, ją klausyti yra labai nuobodu. Seniai esu girdėjęs tokią „eurovizišką“ dainą. Kadaise reguliari finalo dalyvė Moldova, turbūt praleis jį trečius metus iš eilės. 2/10

Bendras „Eurodienos“ komandos įvertinimas: 3.6

.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

4 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Rokas
Rokas
prieš 8 metus

Nėra labai bloga, tiesiog nuobodu. Be stipraus vokalo ir gero šou scenoje šansų prasimušti į finalą labai mažai

Giedrius
Giedrius
prieš 8 metus

Moldovai siunčia pigų popsą. Nustebinsiu pasakydamas, kad kartais tai nėra labai blogai. Vienam kartui galima paklausyti šią dainą ir duoti visai neblogą balą(5-6), bet čia ir bėda, kad to neužtenka. Geriau, kai daina, arba patinka, arba ne, tada bent jau būna balsuojančių, o čia greičiausiai bus kam nepatiks, bus kam sakys „vidutinė daina”, tačiau tokių kur balsuotų bus LABAI mažai. Finalas šiemet Moldovai nepasiekiamas ir su tuo jiems reiktų susitaikyti. Visgi ši daina mano nuomone nėra tarp 5 blogiausių dainų. 4/10.

m
m
prieš 8 metus

Tai kad nera taip jau blogai kaip cia vertintojai paisto, siu metu eurovizijoj daug panasios stilistikos dainu kaip si, net ir ta pati Australija ar Norvegija. Tikrai gali patekt Moldova i finala su sia daina, jei bus daug sviesu ir spec efektu, zodziu viskas Moldovos atlikejos ir jos komandos rankose.

Austėja
Austėja
prieš 8 metus

Pati atlikėja be charizmos ir neturi labai gero balso, bet daina man tikrai kabinanti bent man. Abejoju ar pateks į finalą, nes vertinama prastai. Bet kuriuo atveju sėkmės.