Eurovizija 2016 (dalyviai)

„Eurovizijos 2016“ dalyvių pristatymas: Rusija

russia_glossy_square_icon_3d_256Šalis: Rusija;
Pasirodymo data: gegužės 10 d., pirmasis pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 1–9;
Atlikėjas: Sergey Lazarev;
Daina: „You Are The Only One“;
Dainos autoriai: Philip Kirkorov (m / ž), Dimitris Kontopoulos (m / ž), John Ballard (m / ž), Ralph Charlie (m / ž).


SergeyRusija

Apie atlikėją:

  • Šių metų „Eurovizijoje“ Rusijai atstovaus vienas populiariausių šalies atlikėjų Sergey Lazarev, kurio vardas jau kelerius metus skambėjo tarp pretendentų vykti į dainų konkursą.
  • Savo karjerą Sergey Lazarev pradėjo dainuodamas duete „Smash!!“ kartu su dainininku Vladu Topalovu, tačiau 2004 metais vaikinų keliai išsiskyrė. Netrukus Sergey sėkmingai pradėjo solinę karjerą, taip pat vedė įvairius televizijos projektus („Maidans“, „Operos fantomas“, „Šok!“), mielai sėdo į komisijos nario kėdę („Ukrainos balsas“, „Noriu pas Meladzę“, „Nustebink mane“), vaidino kine ir įgarsino įvairių animacinių filmų veikėjus.
  • 2008 metais Sergey dalyvavo atrankoje į „Euroviziją“, tačiau jo kūrinys „Flyer“ užėmė tik ketvirtąją vietą.
  • Šįmet savo muzikinės veiklos dešimtmetį švenčiantis atlikėjas išleido specialų albumą „The best of“, kuriame puikuojasi jo geriausi tiek rusiški, tiek angliški kūriniai.
  • Prie dainos „You Are The Only One“ kūrybos prisidėjo autoriai, anksčiau „Eurovizijai“ sukūrę tokius kūrinius kaip „Shady Lady“ (Ukraina 2008 m.), „Hold Me“ (Azerbaidžanas 2013 m.) ar „Shine“ (Rusija 2014 m.).

Kiti faktai:

  • Nuo 1994 „Eurovizijoje“ dalyvaujanti Rusija gali pasigirti puikiais rezultatais – net septynis kartus šalies atstovai atsidūrė geriausiųjų trejetuke, tarp kurių – 2008 metais Dimos Bilano iškovota pergalė.
  • Iki šiol prasčiausią rezultatą Rusija pasiekė 1995 metais, kuomet 17 vietą užėmė vienas iš šių metų šalies „eurovizinio“ kūrinio autorių Filipas Kirkorovas.
  • Per balsavimo istoriją Rusija daugiausia taškų skiria Armėnijai, o sulaukia iš Estijos.
  • Šiuo metu Sergey Lazarev lažybininkų yra laikomas pagrindiniu pretendentu iškovoti pergalę Švedijoje.


Redaktoriu verdiktas

Eimantas: Puikiai sukomponuotas popstiliaus kūrinys, puikiai atitinkantis „eurovizinius“ standartus, profesionalus, patyręs atlikėjas bei didelis visam pasiruošimui biudžetas, vien itin aukšto lygio vaizdo klipe – trys komponentai, kurie šiemet ir vėl užtikrins Rusijai vietą finaliniame TOP5. 10/10
Tautvydas: Jau vien pamačius šio kūrinio autorius buvo galima tikėtis pagal visus popstandartus sudėliotos dainos. Ir išties rezultatas nenustebino, tačiau jokiu būdu jis nėra blogas – daina yra įdomi, lengvai įsimenanti, turi stiprų priedainį, ją atliks patyręs ir charizmatiškas atlikėjas. Nieko nuostabaus, jog Rusija šiuo metu yra lažybininkų favoritė – vieta tarp geriausiųjų šiai šaliai šiemet garantuota. 8/10
Tomas: Daina tikrai puiki, atlikėjas ne ką prastesnis. Pirmą kartą išgirdus šį kūrinį palengvėjo, nes pagaliau Rusija nesiunčia jokių žinučių ir atrodo, kad išvengsime didelio antplūdžio diskusijų apie tai, kaip šalis naudojasi konkursu siųsti propagandines žinutes. Nors Sergėjus Lazarevas tikrai vienas iš tų, kurie bus įvardijami kaip favoritai dieną prieš konkurso finalą, ši daina, mano nuomone, yra pervertinama. 7/10

Bendras „Eurodienos“ komandos įvertinimas: 8.3

.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

5 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Giedrius
Giedrius
prieš 8 metus

Paklausius dainą iškart aišku kodėl ši daina favoritė lažybų punktuose. Daina netik atitinka visus standartus, bet sakyčiau pernelyg atitinka. Šou neabejoju bus paruošta tobulai, atlikėjo balsas manau irgi nebus problema, tad kodėl aš vistiek galvoju, kad ši daina nelaimės? Viena iš minčių, kad Rusija tiesiog perlenkia lazdą su tuo bandymu „visiems” įtikt(ir žmonės tą matys). Galiausiai man ši daina bus tik eilinė gera Eurovizinio standarto daina(kurių reik kiekvienais metais) tarp likusių dainų, tačiau ji nėra išskirtinė. O Euroviziją laimi išskirtinės dainos. Vienintelė Rusų viltis, kad šiemet taip ir neatsiras kažko išskirtinio, bet taip būna labai retai(paskutinį kart taip buvo su Azerbaidžano pergale). 7/10.

adasesc (8==D)
adasesc (8==D)
prieš 8 metus

Pritariu daina yra labai pervertinama
Visai nebloga dainos pradžia, bet priedainis skamba prastai.

Austėja
Austėja
prieš 8 metus

Tikrai visai nenorėčiau kad Rusija laimėtų. Ir šiaip Rusijos negaliu palaikyti dėl politinių priežasčių, o daina gan silpna manau. Klipas superinis, gražus vyras, bet daina tai visiškai eilinė, vidutinybė sakyčiau šių metų Eurovizijoje. Gali nors antri likti, bet nelaimėti.

Rokas
Rokas
prieš 8 metus

Stipru ir profesionalu. Nenustebčiau jei kitąmet konkursas vyktų Rusijoje

taigi taigi
taigi taigi
prieš 8 metus

Priedainis tai labai silpnas ir visiskai neoriginalus, jeigu ir laimes tai tik del padaryto sou ir del atlikejo charizmos