Eurovizija 2016 (atrankos)

Devynių laidų rezultatų analizė: žiūrovų lyderė – Rūta Ščiogolevaitė, o komisijos – Donny Montell

Ruta SciogolevaiteMūsų draugai iš Lenkijos „Dziennik Eurowizyjny“ nusprendė suskaičiuoti, kas iš Lietuvos nacionalinės atrankos finalininkų per šias 9 savaites surinko daugiausia žiūrovų ir komisijos balsų. Žiūrovų balsavimas labiausiai nusisekė Rūtai Ščiogolevaitei, kuri visų laidų metu surinko 10 446 balsus, kas sudaro 21,83 % balsų, atiduotų už visus finalininkus. Antrą vietą užima Donny Montell su 9266 balsais (19,36 %), o trečioji – Aistė Pilvelytė, surinkusi 8819 balsų (18,43 %). Verta paminėti, jog pusfinalyje atranką palikę Catrinah ir Valdas Lacko po 9 laidų savo sąskaitoje iš viso turi atitinkamai 5642 ir 5596 balsus, tad šioje statistikoje lenkia finalininkus Ruslaną (5513) ir Ievą (5037).

Žiūrovų balsavimo rezultatai
Žiūrovų balsavimo rezultatai

O daugiausia komisijos taškų surinko Donny Montell (iš viso 56 taškai – 3×12 ir 2×10), Aistė Pilvelytė (53 taškai – 3×12, 1×10, 1×7) ir Erica Jennings (52 taškai – 2×12, 2×10 ir 1×8).

Komisijos balsavimo rezultatai
Komisijos balsavimo rezultatai

Jeigu šiuos duomenis paverstume „euroviziniais“ taškais ir susumuotume pagal 50/50 balsavimo sistemą, statistiškai nugalėtų Donny Montell, antroje vietoje palikdamas Rūtą, o trečioje – Aistę. Nors Erica Jennings šioje analizėje figūruoja kaip ketvirtos vietos prizininkė, atlikėja laimėjo praėjusį šeštadienį vykusį pusfinalį, todėl užsienio internetiniai portalai ją laiko atrankos finalo „juoduoju arkliuku“. Daugelis „eurovizinių“ tinklalapių Ruslanui Kirilkinui ir Ievai Zasimauskaitei pranašauja 5–6 vietas, tačiau šįvakar jų varžovams kortas gali sumaišyti balsuosiančios užsienio komisijos nariai.

Kaip manote, kiek žiūrovų balsų šiandien surinks nugalėtojas? Ar planuojate balsuoti? Kviečiame komentuoti!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Sandra
Sandra
prieš 8 metus

…Rūta ir buvo geriausia, balsas stipriausias, net ir nuobodžiaujantiems jos daina privertė galva pakelt i telika…Daina kaip himnas, jos napamirši…
Dabar belieka pasakyti, kad Montvydas žūt būt pabegtų nuo Bieberio ivaizdžio ir surastų savaji Monteliska…nes dabar atrodo kaip žinomo dainininko pusbrolio kopija…atidengti jo kūną gal, juk jis gražus, su ta striuke atrodo kaip žiemą ant kalno, ka tik slides nusiemes…viena apranga buvo nebloga: juoda su odos motyvais…be to bus gegužę…
Seip jis labai talentingas jaunas žmogus, nepaneigsi ir charizmatiskas, bet vokalas skambejo per toli, dominavo muzika, o kur padejote Donato balsą…jis buvo kažkur toli, cia matyt operatorių darbas, momentais vokalas girdejosi silpnai, ir dar kai daro šuolį svarbu, kad nebutu slidu, mes su seima net surikom, jis kažkaip kriptelejo nepatogiai nusokes, panašu, kad paslido…aciu situacijai jis sveikas, bet atrode, kad nepatogumų buvo. Daina kažkokia be pabaIgos, gal bent jau per kamera parodytų tuo metu jo akis arti kai nutruksta muzika, kažkaip lyg baigiasi nepasibaigusi daina, ar kokius kelis akordus pridet muzikinius…kažko, kad būtų aisku, jog daina nutrūko ne netiketai…o taip turi būti. Tobulėti yra laiko. Tai tokie pastebėjimai, juk sirgsim už Lietuvą ir mums ne tas pats kaip Lietuva atrodys bendrame kontekste. Sėkmės atlikėjui ir jį lydinciai komandai.