Eurovizija 2016 (atrankos)

Erica Jennings: sėkmingiausi sumanymai realizuojami tik visos komandos pastangomis

Erica Jennings2001 metais Lietuvai „Eurovizijoje“ atstovavo grupė „Skamp“, kurioje dainavo Erica Jennings, šiųmetinėje atrankoje pasirodanti kaip solo atlikėja. Neseniai dainininkė pristatė Lietuvoje ekstremaliomis sąlygomis filmuotą jautrų ir kupiną nuostabių kraštovaizdžių dainos „Leading me home“ vaizdo klipą, o praėjusį šeštadienį tapo atrankos favorite. Likus kelioms dienoms iki didžiojo nacionalinės atrankos finalo nusprendėme pakalbinti šią žavią, nuoširdumu spindinčią atlikėją.

– Ilgai dainavote kolektyve „Skamp“, o vėliau kartu su savo vyru duetu „The Ball and Chain“. Kaip apsisprendėte sugrįžti į „Eurovizijos“ sceną?

– Mano sprendimas dalyvauti šių metų nacionalinėje atrankoje grindžiamas išskirtinai mano daina „Leading me home“. Vos tik sukūriau ją, pajutau, jog ji puikiai tiktų „Eurovizijos“ scenai. Visuomet sakiau, jog į „Euroviziją“ nuspręsiu sugrįžti tik turėdama tinkamą dainą. Dabar aš ją turiu (šypsosi – red. pastaba).

– 2001 metais pelnėte Lietuvai 13 vietą „Eurovizijoje“. Tai iki šiol yra vienas iš didžiausių šalies pasiekimų šiame konkurse. Kokie išliko prisiminimai apie dalyvavimą tokio masto renginyje?

– Tuomet mes pristatėme savo kūrybos dainą „You Got Style“. Aš parašiau anglišką tekstą, Vilius – repo partiją, o Vee buvo atsakingas už muziką. Iš tiesų, ši daina sulaukė sėkmės. Labiausiai įsiminė be galo energingi gerbėjai, milžiniškas Kopenhagos stadionas, talpinantis daugiau nei 34 tūkst. lankytojų, ir profesionaliai surengtos repeticijos, garso patikrinimai. Viskas buvo smulkiai ir nuodugniai organizuota.

Erica Jennings– Į Stokholmą siekiate keliauti su savo kūrybos daina „Leading me home“. Kas Jus įkvėpė sukurti šią nuostabią baladę?

– „Leading me home“ buvo įkvėpta mano asmeninio ir kūrybinio augimo. Aš gan ilgai ieškojau muzikinės krypties, kuria galėčiau judėti kaip solo atlikėja. Man atrodo, jog mokytis ir tobulėti galime tik ieškodami ir bandydami. Iš tiesų, mano dainoje žodis „namai“ gali reikšti daugelį dalykų – sugrįžimą į save, į savo tikrąją esybę, arba iš anksto nulemtais keliais pas tuos, kurie nuoširdžiai mus myli. Aišku, ta kelionė gali būti ilga ir sunki. Dainos melodiją įgrojau klavišais savo namų studijoje. Jutau, jog ji tarsi ilgai gyveno manyje ir buvo pasiruoši išvysti dienos šviesą (šypsosi – red. pastaba). Labai nudžiugau ją įrašiusi ir esu įsitikinusi, jog mano solinis albumas bus labai nuoširdus ir kokybiškas.

– Praėjusį šeštadienį tapote atrankos favorite. Ar finale keisite savo pasirodymo koncepciją?

– Kiekvieną savaitę subtiliai tobulindavau savo pasirodymą. Supratau, jog geriausias būdas yra tikrinti, kokie sprendimai suveikia, o ko reiktų atsisakyti. Vadovaudamasi šiuo požiūriu ruošiuosi ir artėjančiam finalui. Nors ir pakilau į pirmąją poziciją pusfinalio rezultatų lentelėje, tai jokiais būdais neužtikrina mano pergalės galutinėje kovoje, todėl įtemptai repetuoju, siekdama pristatyti žiūrovams geriausią savo pasirodymą.

– Ar Jums patiko šių metų „Eurovizijos“ scenos maketas? Kaip manote, ar nuo scenos išvaizdos bent kažkiek priklauso atlikėjo pasirodymo sėkmė?

– Taip! Scena atrodo įspūdingai (šypsosi – red. pastaba). Manau, jog mūsų „Leading me home“ vizualizacijos Stokholme atrodytų stulbinančiai. Pritariu, jog scena ir vaizdas yra svarbūs, kai kalbama apie „Euroviziją“. Vis dėlto kiekvienas, kažkada laimėjęs šį konkursą, pasižymėjo geru dainavimu arba įsimintina daina. Aišku, kai kuriems nugalėtojams buvo būdingos abi savybės.

Erica Jennings– Jūsų vyras Jurgis Didžiulis savo kailiu jau patyrė, ką reiškia dalyvauti tiek atrankoje, tiek didžiojoje „Eurovizijoje“. Ar konsultuojatės su juo „euroviziniais“ klausimais?

– Jurgis lydi kiekvieną mano žingsnį šiame „euroviziniame“ kelyje ir aš tikrai įsiklausau į jo patarimus. Jis neabejotinai yra mano komandos dalis ir, patikėkite, sėkmingiausi sumanymai realizuojami tik visos komandos pastangomis.

– Ką norėtumėte perduoti „Eurodienos“ skaitytojams, kurie nekantriai laukia Jūsų pasirodymų ir tiki „Leading me home“ pergale?

– Šį šeštadienį padarysiu viską, kad pasirodyčiau geriausiai, o jeigu nugalėsiu, visiems gerbėjams pažadu nenuvilti jų ir Stokholme (šypsosi – red. pastaba). Norėčiau padėkoti visiems už tai, jog palaiko mane ir tiki mano daina.

Dėkojame Ericai už nuoširdžius atsakymus ir linkime sėkmės finale, kuriame atlikėja pasirodys ketvirtoji. Kaip manote, ar Ericai pavyks sužavėti tiek žiūrovus, tiek komisijos narius ir iškovoti bilietą į 2016 metų „Euroviziją“? Viskas paaiškės jau šį šeštadienį 21.00 val. per LRT televiziją. 

„Leading me home“ vaizdo klipas:

Ericos Jennings pasirodymas nacionalinės atrankos pusfinalyje:

Sekti Ericos Jennings muzikinį kelią galite atlikėjos „Facebook“ paskyroje.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus