TVR nuotr.
Eurovizija 2016 (dalyviai)

Rumunijai atstovaus 5 kartą atrankoje dalyvavęs Ovidiu Anton

TVR nuotr.
TVR nuotr.

Nacionalinių atrankų sezonui artėjant į pabaigą savo atstovą „Eurovizijoje“ pagaliau pasirinko ir Rumunija – šį vakarą, nacionalinio finalo metu, rumunai nusprendė, kad šalies vardą Stokholme ginti turi Ovidiu Anton su daina „Moment of silence“.

Finalo rezultatai:

  1. Ovidiu Anton (6585)
  2. Vanotek feat. The Code & Georgian (4702)
  3. Florena (3491)
  4. Dream Walkers (2332)
  5. M I H A I (2142)
  6. Doru Todorut feat. Irina Baiant (1235)

Ovidiu Anton yra roko muzikos atlikėjas, kuris nuo pat mažų dienų dalyvauja muzikiniuose konkursuose ir dainuoja kartu su įvairiomis roko grupėmis. Ovidiu ir anksčiau mėgino savo laimę Rumunijos atrankoje – šiemet tai buvo jau 5 bandymas. Pirmąjį kartą – 2010 metais – konkurso organizatoriai Ovidiu paraišką atmetė, tačiau 2012, 2013 ir 2015 metais jis pasirodė nacionaliniame finale, užimdamas atitinkamai 5, 11 ir 3 vietas.

Finalas prasidėjo rumunų liaudies dainomis ir šokiais. Po jų scenoje pasirodė viena iš 2010 ir 2014 metų Rumunijos atstovių – Paula Seling, kuri atliko savo „eurovizinių“ kūrinių – „Playing with fire“ ir „Miracle“ – ištraukas. Balsavimo metu auditorija ir televizijos žiūrovai stebėjo renginio vedėjų ir komisijos narių pasirodymus. Į sceną lipo Horia Moculescu, Randi,  Uddi, „Zoli TOTH Project“, taip pat ir 2013 metų Rumunijos atstovas Cezar, atlikęs dainą, su kuria 2014 metais „Eurovizijoje“ triumfavo Conchita Wurst – kūriniui „Rise like a phoenix“ atlikėjas suteikė kiek kitokį skambesį. Pasibaigus balsavimui ir paskelbus atlikėjus, kurie užėmė 3–6 vietas, dainą „Falling stars“ atliko Lidia Isac, kuri praėjusią savaitę nugalėjo Moldovos nacionalinėje atrankoje.

Rumunija yra viena iš šalių, kuri niekada nepraleido „Eurovizijos“ finalo nuo pat pusfinalių atsiradimo. Tai, ar šaliai pavyks ir šiemet pratęsti šią tradiciją, sužinosime gegužės 12 dieną, antrojo pusfinalio metu.

Ovidiu Anton pasirodymas finale:

Kviečiame įvertinti Rumunijos pasirinkimą:

[starrater tpl=10]

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

5 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
velyvis
velyvis
prieš 7 metus

Skamba neblogai, tik dainininkas sunkia ištraukia viršutines natas, trūksta jėgos ir per daug žaislų su kardais.

VirmA*
VirmA*
prieš 8 metus

Tipinė rumunų daina. Nėra jau tokia tragiška, bet šiek tiek pasenęs toks stilius Eurovizijos konkurse.. 🙂 Seniau gal ir būtų visai nieko, o šiais laikais, tai jau – seniena.

j
j
prieš 8 metus

neklausyciau kasdien. suprantu, noreta parodyti kokybiska roko operos varianta, bet dabar atrodo tarsi atskiras fragmentas istrauktas is visos operos, kuris joje nera pats ryskiausias.

pliusas uz nebijojima parodyti kito stiliaus, bet ne uz daina.

Skaistusia
Skaistusia
prieš 8 metus

puse velnio klausyti galima, bet ar į finalą pateks abejoju 😀

.1X1.
.1X1.
prieš 8 metus

PATHENIC. NO FINAL. FAT WORRIOR. NICE JOKE. IRONIC. RUMUNAI PRALEIS FINAL NUVILIANTYS SALIU ATRANKU PASIRINKIMAI IS DANU SUOMIU BEI LENKU DABR PRISIDEJO RUMUNAI DAR KAS CIA GALI GRAIKAI SHIT PASIUST IR NEPATEKT I FINALA IKI PILNOS LAIMES. ONE OF THE WORST ESC EVER.