YLE nuotr.
Eurovizija 2016 (dalyviai)

Suomių atstovė „Eurovizijoje“ – Sandhja!

YLE nuotr.
YLE nuotr.

Ką tik pasibaigusios suomių nacionalinės atrankos „Uuden Musiikin Kilpailu 2016“ finalo metu paaiškėjo, kad Suomijai „Eurovizijoje“ atstovaus Sandhja su daina „Sing it away“! Nugalėjusi dar 8 finalo dalyvius, Sandhja jau gegužę gins Suomijos garbę Stokholme. Laimėtojas šiandien buvo išrinktas bendru žiūrovų ir komisijos balsavimu. Įdomu tai, jog komisiją šiandien sudarė net 10 skirtingų komisijų, kurios buvo sudarytos iš įvairių suomių visuomenės atstovų, tokių kaip žurnalistai, vaikai, muzikantai, kelių tiesėjai, LGBT, vyriausybės nariai ir kiti.

Sandhja finale netikėtai aplenkė atrankos lyderiais laikytus Saarą Aalto ir Mikael Saari. Atlikėjai atitinkamai užėmė antrą ir trečią vietas. Svarbu tai, jog tiek Saara, tiek Mikael suomių atrankoje šiemet dalyvavo antrą kartą ir abu anksčiau užėmė antrąsias vietas, Saara – 2011 metais, o Mikael – 2013 metais.

Sadhja yra jauna suomių atlikėja, turinti indiško ir gajanietiško kraujo. Muzikinę karjerą mergina pradėjo 2013 metais, išleidusi pirmąjį singlą „Hold me“, kuris dažnai grodavo suomių radijo stotyse. Po metų Sandhja išleido debiutinį albumą „Gold“.

Šį vakarą „Uuden Musiikin Kilpailu 2016“ finalas prasidėjo prieš 10 metų „Euroviziją“ laimėjusių Suomijos atstovų – grupės Lordi – pasirodymu. Balsavimo metu buvo pristatytas choreografinis pasirodymas, skirtas atlikėjams, nepatekusiems į finalą. Balsavimui pasibaigus pasirodė praėjusių metų atstovai, grupė Pertti Kurikan Nimipäivät ir renginio vedėja bei Suomijos atstovė 2013 metais Krista Siegfrids.

Sandhja – „Sing it away“ (pasirodymas finale):

Įvertinkite suomių pasirinkimą:

[starrater tpl=10]

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

7 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
velyvis
velyvis
prieš 8 metus

Man ji atrodo primityvoka. Kažin ar verta finalo.

Austėja
Austėja
prieš 8 metus

Pritariu Vycka 🙂

Vycka
Vycka
prieš 8 metus

nu jo, pas mus nac atrankoje tokia daina i top 10 nepatekus butu…

VirmA*
VirmA*
prieš 8 metus

mhm..

...
...
prieš 8 metus

Meh..mums tik i nauda.

Austėja
Austėja
prieš 8 metus

KKĄĄĄĄ????????????????????????????? Nu tikrai idiotai tie suomiai. Turejo kruva daug geresniu dainų. Net Mikael Saari būtų geriau, kurio daina manes pernelyg nežavi. Geriausia buvo Annica & Kimmo – Good Enough. Ten tai daina, kuri jaudina ir skamba kaip viena pretendenčių laimėti ne tik atranką, bet ir Eurovizija.
Buvo tik viena blogesnė už Sing It Away. Tai – Ain’t Got Time For Boys.

.1X1.
.1X1.
prieš 8 metus

PATHENIC. NO FINAL. FINLAND TOKIE PATYS IDIOTAI KAIP DANAI TEGU ISSIBLAIVO IR BALSUOJA IS NAUJO NES CIA PATYCIOS PASTARUJU METU SIUNTINIAI.