www.musikmarkt.de nuotr.
Eurovizija 2016 (dalyviai)

Vokietijos sprendimas – Jamie-Lee Kriewitz atstovaus šaliai 2016 metų „Eurovizijoje“

www.musikmarkt.de nuotr.
www.musikmarkt.de nuotr.

Ketvirtadienio vakarą Kelno mieste Vokietijoje surengtame nacionalinės atrankos Unser Lied für Stockholm“ finale šalies publika rinkosi savo 2016 metų „Eurovizijos“ atstovą. Scenoje dėl šios galimybės rungėsi 10 dalyvių, tačiau žiūrovų balsai lėmė, jog po dviejų balsavimo turų pergalė atiteko Jamie-Lee Kriewitz su daina „Ghost“. Mergina superfinale surinko 44,5 % balsų ir įveikė grupę „Avantasia“ ir Alex Diehl. Renginį vedė Barbara Schöneberger, o svečių teisėmis pasirodė vokiečių grupė „The BossHoss“ ir 2014 metų Nyderlandų atstovai „The Common Linnets“.

Gegužės 14 dieną „Eurovizijos“ finale dainuosianti Jamie-Lee Kriewitz gimė 1998 metais Hanoverio mieste. Dvylikos metų mergina įstojo į gospelo chorą „Joyful Noise“. 2015 metais mergina dalyvavo šalies muzikiniame projekte „The Voice of Germany“ ir išplėšė pergalę, o debiutinis atlikėjos singlas „Ghost“ pakilo iki 11 populiariausių šalies dainų sąrašo vietą. Jamie-Lee domisi japoniška mada, taip pat iš Pietų Korėjos kilusiu K-pop muzikos žanru.

Primename, jog Vokietija yra „didžiojo penketo“ narė, tad Jamie-Lee iš karto dalyvaus „Eurovizijos“ finale. Praėjusiais metais šaliai atstovavusi Ann Sophie nesulaukė nė vieno taško ir užėmė paskutinę vietą.

Jamie-Lee Kriewitz – „Ghost“:

YouTube player

Kviečiame įvertinti kūrinį:

[starrater tpl=10]

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Skaistusia
Skaistusia
prieš 8 metus

Man ši daina nelabai, labiau buvau už Avantasia 🙁