Eurovizija 2016 (atrankos)

Aštuntoje atrankos laidoje į sceną žengė visi konkurse likę dalyviai

EBU nuotr.
EBU nuotr.

Antradienio vakarą LRT didžiojoje studijoje buvo filmuojama jau 8-oji nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos laida. Šį kartą ginklus surėmė visas likusių dalyvių dešimtukas. Šeštadienį sudėjus komisijos ir žiūrovų balsus atranką paliks 2 dalyviai.

Lietuvos komisiją šį vakarą sudarė Ramūnas Zilnys, Darius Užkuraitis, Nomeda Kazlaus ir Justė Arlauskaitė-Jazzu.

DSC_0222 (Копировать)Pirmoji į sceną žengė Catrinah. Šį kartą atsisakiusi gladiatoriaus kostiumo ir savo erdvėlaivio „Greitasis brokolis“ ji į sceną žengė apsirengusi blizgantį kostiumą, prie kurio rankovės buvo pritvirtinti lazeriai. Justė Arlauskaitė teigė, kad su mielu noru leistų atlikėją į „Euroviziją“. Darius Užkuraitis liko sužavėtas: „Tai buvo vienareikšmiškai geriausias jūsų pasirodymas.“ Ramūnas Zilnys gyrė atlikėjos originalumą ir išskyrė gražią bei įdomią dainą.

Ruslanas Kirilkinas ir toliau lieka ištikimas sau – scenoje pasirodė vienas ir visą dėmesį sutelkė į dainos atlikimą. Tiesa, už atlikėjo esančiuose LED ekranuose buvo matomas pats Ruslanas, dainuojantis dainą „In my world“. Tai pakerėjo Nomedą Kazlaus, nors ji ir turėjo pastabų pačiai dainai. „Iš šios dainos galima išspausti dar daugiau. Linkiu dar pagalvoti iki kitų laidų“, – Nomedai antrino Ramūnas Zilnys. Jiems pritarė ir Jazzu, pridėjusi, kad dainai trūksta kulminacijos, o Darius Užkuraitis pasigedo dramatizmo.

Bene optimistiškiausią šių metų atrankos dainą „If tomorrow never comes“ dar kartą atliko Milda Martinkėnaitė. Ramūnas Zilnys pasiūlė į sceną atsitempti tikrą traktorių, o už jo vairo pasodinti Benediktą Vanagą. „Jūs labai patobulėjote, dainą kuo toliau tuo smagiau ne tik klausyti, bet ir žiūrėti“, – gerus žodžius žarstė Darius Užkuraitis. Dainos metu savame kailyje netvėrusi Jazzu gyrė dainą ir teigė, kad Milda yra labai stipriai nuvertinta, bet siūlė padirbėti su aranžuote.

DSC_0541 (Копировать)Romantiškoji Erica Jennings šį kartą atsisakė stovo ir pasiėmusi mikrofoną į ranką milžiniškų veidrodžių apsuptyje atliko dainą „Leading me home“. Justė Arlauskaitė, kuri anksčiau jau sakė, kad Ericą reiktų siųsti į „Euroviziją“, dar kartą pavadino šią atlikėją savo favorite. „Pabandykite į pritariančiuosius vokalistus pasikviesti vyrišką balsą, manau, kad tai pridėtų daug įdomių spalvų“, – siūlė Ramūnas Zilnys. Darius Užkuraitis svarstė, kuris pasirodymo variantas buvo geriausias ir linkėjo Ericai patekti į atrankos finalą.

Vakarui įpusėjus į sceną žengė Saulenė Chlevickaitė. Nuogus manekenus į sceną atsinešusi atlikėja komisijos ypatingai nesužavėjo. „Minties nepagavau. Stovi, guli tie manekenai ir ką? Jei jie pradėtų griūti, skilti į gabalus, tada būtų įdomu, dabar iš jų naudos buvo mažai“, – teigė Ramūnas Zilnys. Darius Užkuraitis pastebėjo, kad šį kartą Saulenė sudainavo turbūt geriausiai per visas laidas, gyrė atlikėjos kūrybiškumą, bet lygiai taip pat abejojo, ar toks pasirodymas geriausiai perteikia dainą „Strong“.

Šeštuoju numeriu pasirodė Aistė Pilvelytė. „Ėjo šiurpai“, – žodžių į vatą nevyniojo Nomeda Kazlaus. Nedaugžodžiavo ir Jazzu: „Nuostabu“. Darius Užkuraitis gyrė Aistės kovingumą ir pasirodymo minimalizmą: „Gal teatro ir nereikia, nes daina yra labai gera ir jos norisi klausytis dar ir dar kartą.“ Ramūnas Zilnys linkėjo Aistei nesiblaškyti, nekurti teatrališkų pasirodymų, o tiesiog susikaupti ir puikiai atlikti dainą, pasak jo, daugiau nieko ir nereikia.

Valdas LackoValdas Lacko jau ketvirtą kartą atrankoje atliko dainą „Stay tonight“. „Buvo daug problemų su intonavimu. Tokių dainų yra labai daug, bet sveikinu, kad dalį dainos atlikote ir lietuvių kalba“, – optimizmu netryško Justė Arlauskaitė. Darius Užkuraitis linkėjo atlikėjui atrasti savo stilių ir rinkti pilnas sales bent jau mažesniuose Lietuvos miesteliuose. Ramūnas Zilnys gyrė atlikėjo energiją bei laisvumą ir, cituodamas pačio Valdo dainos žodžius, linkėjo imti gerą nuotaiką ir nešti per Lietuvą.

Panašu, kad viena atrankos favoričių Rūta Ščiogolevaitė neketina nieko keisti savo pasirodyme. „Rūta yra puiki atlikėja ir tikrai manau, kad ji bus finale“, – teigė Darius Užkuraitis. Jazzu nuomone, Rūta yra profesionali atlikėja, bet daina jai nepaliko didesnio įspūdžio. Ramūnas Zilnys siūlė į pritariančiuosius vokalistus pasikviesti skirtingų rasių ir amžiaus žmonių, esą tai labai tiktų dainos temai.

DSC_0300 (Копировать)Priešpaskutinis į sceną žengė Donny Montell. Kaip jau tapo įprasta, mažai pasikeitęs pasirodymas komisijai padarė didelį įspūdį. „Užtikrinta, stabilu ir profesionalu. Klyks „Eurovizijoje“ mergaitės ir ne tik“, – susižavėjimo neslėpė Jazzu. Nomeda Kazlaus teigė, kad tai buvo geriausias atlikėjo pasirodymas. Darius Užkuraitis teigė, kad tiki daina, tačiau atrankoje mato didžiulę konkurenciją. „Daina yra pakankamai gera, kad išsiuntus į „Euroviziją“ būtų ramu, bet koją laimėti atrankoje gali pakišti pasirodymas“, – dar kartą pagalvoti apie dainos pateikimą siūlė Ramūnas Zilnys.

Paskutinė scenoje pasirodė Ieva Zasimauskaitė. „Ieva, didžiausi komplimentai Jums, esate labai gera mokinė. Dainą išgyvenote nuo iki, Lietuva jums yra per maža, galėtumėte būti gera Europos lygio vokalistė“, – komplimentus žarstė Nomeda Kazlaus. Jazzu pastebėjo Ievos pozityvumą ir gyrė dainos atlikimą: „Daug kas privertė susimąstyti, „Eurovizijai“ nereikia universalumo, čia reikia unikalumo. Tavo balsas būtent toks ir yra, jis prikausto nuo pirmų sekundžių.“

Po visų dalyvių pasirodymų Lietuvos komisija paskelbė savo įvertinimus.

Lietuvos komisijos balai:

12719251_1238395699521479_9004305600953246865_o

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

14 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Žiurovas
Žiurovas
prieš 8 metus

Tik mes žiūrovai dar galime kažką pakeisti!! Taip kad tikrai geriausias pasirodymas daina jos atlikimas ir gilios akys yra pas aiste! Jos vienintelis pasirodymas nuo kurio eina šiurpai , ne kiekvienas ištempia tokias natas , dar efektu padarys su ugnimi aš manau ji gali būti aukščiausiai finale ! 🙂

rip
rip
prieš 8 metus

Na taip pritariu j cia jau senos klaidos lt renkasi kapeikas kitaip idiotu nepavadinsi i gerja puse.

j
j
prieš 8 metus

kodel nedarom normalaus sou normalioj scenoj kaip visos normalios salys. ir kodel veteranam leidziama perfilmuoti kelis kartus, o maziau zinomiem reikia daugiau stengtis.

o galejo pilnai 3 laidu uztekti, du pusfinaliai ir finalas, ir vyksta tiesiogiai, o ne isankstiniais irasais.

Andžej
Administratorius
Andžej
prieš 8 metus

Pas Ruslaną vaizdas ekranuose vėlavo, o pas Ericą buvo blogai nufilmuoti atspindžiai veidrodžiuose. Lietuvos komisija vertino pirmus pasirodymus, o žiūrovai ir užsieniečiai matys tvarkingai nufilmuotus. Prie ko čia vokalas? 😉

kalba
kalba
prieš 8 metus

Buvau vasario 23 d. Eurovizijos nacionalinės atrankos laidos įrašinėjime. Buvo gėda dėl
” žvaigdžių ” jie kaip susitarė dainavo labai prastai ir turėjo perrašinėti pasirodymus , bet komisija vistiek girė , kaip gi kitaip gali būti ?! Jos visus paliko perrašinėti po pagrindinės laidos įrašymo . Ta diena geriausi buvo Catrinah ir Ieva Zasimauskaitė. Neblogai pasirodė Milda Martinkėnaitė . Čia jums tikra tiesa . Tai ką jus matote iš televizijos ekranų jau nebe visa tiesa ir dabar spręskite patys apie viską.

.1X1.
.1X1.
prieš 8 metus

PATHETIC.
SIAIP JEI IDOMU SU TAIS KOFICIANTAIS APIE KA CIA KALBAMA :
https://www.topsport.lt/odds/all/128/7/5015

zigolo
zigolo
prieš 8 metus

nieko asmenisko nepriimkit. tiesiog jo fanu tikrai daugiausiai finale balsuos o ir su komisija jau matome kad aiskeja viskas. na ka as galiu pasakyti nu man irgi patinka tiek aistes tiek rutos ale polinos gagarinos tiek catrinah dainos. nu bet kaip sakiau nieko asmenisko. pinigai daug ka daro. PINIGAI.

zigolo
zigolo
prieš 8 metus

xd jei pasakysiu (o ir pasakysiu) manau galit savo balsais uz ruta ar aiste situacija apsunkint. xd uz doni joa. idomu tai kad ten gera cof duoda 2.50 ir jis antras o ruta 1.85 pirma. na ir po to aistes 5.50 ericos 8 ir kitu 15-50 cof.

Nemo
Nemo
prieš 8 metus

Yra du variantai ant ko Zigolo pastatė ant Montvydo arba ant Catrinah 😀 bet greičiausiai ant Montvydo 😀

Skaistusia
Skaistusia
prieš 8 metus

Man keista, Montvydas nieko gero/ naujo neparodo, o visi jį giria. Žinote, nelabai man jis įdomus, nes jis ant senos vienas, neparodo nieko vizualiai, net jo tas suktukas 2012 buvo įdomesnis, o dabar… Man labiausiai patinka Erika, Aistė, Rūta ir Ruslanas. Jie bent kažką įdomaus ant scenos parodo kuriuos yra įdomiu stebėti, o Donatas nieko…. P.S netgi Catrinah geriau pasirodymus padaro, kurie kas kart yra įdomus 😛

Giedrius
Giedrius
prieš 8 metus

zigolo ir gal paskalebsi ant ko ?

zigolo
zigolo
prieš 8 metus

na as tai jau uzmeceu didele suma top sport ant nugaletojo lt esc. tai idomu tai jog ten raso nugaletojas ir data kovo 5.

xd
xd
prieš 8 metus

Ta agne saukykloj visiskai atsilupusi xddd gaila man jos.

effffffsa
effffffsa
prieš 8 metus

NA KA GALIU PASAKYT AISTE PILVE NERA MANO FAORITE BET DAINA IR VOKALAS GERI. (LABAI NEPRASTI)
TIK MAN KLIUVA TIE ZODZIAI NEREIKIA JOKIO TEATRO NEREIKIA NIEKO TIK DAINUOK. NU TAI SIAIP NUOBODO YRA STEBET.. REIKTU KAZKOKIO MINIMALAUS PASIRODYMO IR VIS IDOMIAU.
NA O SIAIP JAU SIEK TIEK IDOMIAU AKIVAIZDU 12 BALU NEGAVO PO 2 AR 3. CIA AISKU BALSAVIMU DIDELIU DAR NESITIKEKIT IKI FINALO JAU KAI SIUNTIMO VAKARAS BUS TADA PASIRODYS KAS TU FANU DAUGIAUSIA TURI. UZ DONI STATYCIAU JEI ATSIRAS PASIULA.