Eurovizija 2016 (atrankos)

Grupė „E.G.O.“ dalijasi „euroviziniais“ įspūdžiais: mums vis geriau sekasi prisijaukinti dainą

12736058_940597159310276_1330011437_nLietuvos nacionalinių atrankų debiutantai grupė „E.G.O.“ visas savo viltis sudėjo į kūrinį „Long way from home“. Šeštadienį kolektyvas susirungs su likusiais septyniais atlikėjais, kurie į „Euroviziją“ siekia išvykti su organizatorių pasiūlytais kūriniais. Pakalbinome šiuos nuotaikingus vyrukus ir sužinojome daugiau apie jų dalyvavimą atrankoje.

– Kada ir kaip susibūrė grupė „E.G.O.“?

– Grupė E.G.O. susibūrė prieš beveik vienerius metus, grupės prodiuserio bei dainų autoriaus Karolio Šliažo iniciatyva.

– Į konkursą atėjote su švedų kompozitorių daina. Kaip manote, ar savo kūrybos dainos atlikimas suteiktų Jums daugiau pasitikėjimo savimi?

– Kiekvienas atlikėjas sutiks, jog dainuoti savos kūrybos dainą visada maloniau ir lengviau nei kažkieno sukurtą. Ne išimtis ir šis atvejis. Turėjome ganėtinai mažai laiko susigyventi ir geriau pažinti savo „eurovizinę“ dainą, tačiau, sprendžiant iš pasirodymų, mums vis geriau sekasi prisijaukinti dainą.

EGOo– Koks buvo įspūdis, pirmą kartą išgirdus „Long way from home“?

– Savo „eurovizinę“ dainą rinkomės dar iš kelių mums pateiktų dainų. Tą dieną, kai gavome visas dainas, važiavome namo po koncerto ir klausydami kiekvienos iš jų bandėme įsivaizduoti, kaip su ja atrodysime scenoje, ką daina norima pasakyti, kokia jos nuotaika ir pan. Tačiau vos tik išgirdome pirmąjį „Long way from home“ priedainį, visi iškart supratome, jog tiek pati daina, tiek jos nuotaika puikiai atitinka mus pačius, todėl nė nedvejodami ją pasirinkome.

– Ar bendraujate su dainos autoriais? Galbūt jie duoda kokių nors pasirodymui ar atlikimui naudingų patarimų?

– Nuo pat pirmos dienos tiek dainos autoriai (kurių yra net 6), tiek mes itin aktyviai komunikuojame tarpusavyje. Dažnai sulaukiame jų žinučių su pagyromis ir klausimais, kaip mums sekasi, ką žadame dar tobulinti ar keisti. Toks jų nuoširdus palaikymas bei noras, kad pasirodytume geriau, stumia mus kaip atlikėjus į priekį dirbti ir tobulėti.

– Kaip planuojate stebinti žiūrovus ir komisiją savo trečiojo pasirodymo metu?

– Septintoje atrankos laidoje žiūrovai pamatys gerokai pakeistą mūsų pasirodymą. Po dviejų laidų išgirdome iš teisėjų nemažai kritikos, jog esame per daug vienodi ir nuspėjami, todėl šį kartą stengsimės dar labiau atsiskleisti ir parodyti, kokie dar galime būti tiek iš muzikinės, tiek iš scenografinės pusės.


EGO– Kuo šie metai turėtų būti išskirtiniai grupei „E.G.O.“ ir jos nariams? Kokius tikslus išsikėlėte be „Eurovizijos“?

– Labai tikimės, jog šie metai turės didžiulės įtakos mūsų muzikinei karjerai. Vien tik dalyvavimas „Eurovizijoje“ ir konkuravimas su tokiais Lietuvos muzikos grandais mums suteikia neįkainojamos patirties, kuri, mūsų manymu, ateityje bus itin naudinga. Kalbėdami apie tolimesnius grupės planus galime atskleisti tik tiek, jog jau labai greitai turėtų pasirodyti nauja autorinė daina ir vaizdo klipas.

– Ko norėtumėte palinkėti „Eurodienos“ skaitytojams, kurie nekantriai laukia didžiojo atrankos finalo, kuomet paaiškės nugalėtojas.

– „Eurodienos“ skaitytojams norėtume palinkėti, jog jie ir toliau išliktų tokie aktyvūs, domėtųsi „Eurovizija“ ir, nepaisant to, kad ir koks atlikėjas būtų išrinktas atstovauti Lietuvai, jį besąlygiškai palaikytų ir linkėtų tik paties geriausio.

Dėkojame grupei „E.G.O.“ už atsakymus ir linkime didžiausios sėkmės artėjančioje muzikinėje kovoje. Ar vyrukai pateks į tolimesnį turą, kuriame jų laukia akistata su pirmojo pogrupio dalyviais, sužinosime jau rytoj 21.00 val. per LRT televiziją.

Sekite „E.G.O.“ muzikinį kelią socialiniame tinkle „Facebook“.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus