Youtube nuotr.
Eurovizija 2016 (renginys)

Švedai žada didžiausią „Eurovizijos“ balsavimo pokytį nuo 1975 metų!

Youtube nuotr.
Youtube nuotr.

Jau anksčiau „Euroviziją 2016“ organizuojantys švedai buvo užsiminę, jog planuoja pakeisti populiariausio Europos dainų konkurso balsavimo tradicijas. Šiandien oficialiame renginio tinklalapyje buvo paskelbta žinia, jog tai nebuvo tušti žodžiai.

2016 metų „Eurovizijoje“ balsavimas bus visiškai pertvarkytas. Ankstesniais metais šalių komisijos ir žiūrovų taškai buvo kombinuojami ir tokiu būdu paaiškėdavo kiekvienos šalies favoritų dešimtukas. Nuo 2016 metų du atskirus taškų rinkinius išdalins tiek profesionalų komisija, tiek žiūrovai. Tai reiškia, jog po žiūrovų balsavimo telefonu, trumposiomis žinutėmis ar oficialia programėle, vedėjai po vieną kartą skambins į 43 konkurse dalyvaujančias šalis ir sužinos, kiek taškų (1–8, 10, 12) ir kam skyrė kiekvienos šalies profesionalų komisija. Po visų šalių komisijų įvertinimų paskelbimo, vedėjai praneš, kiek bendrai žiūrovų taškų surinko kiekviena šalis, pradedant nuo mažiausiai balų pelniusios ir baigiant žiūrovų favorite.

Pasak konkurso organizatorių, ši sistema turėtų užtikrinti įspūdingą renginio kulminaciją. „Konkurso nugalėtojas dažniausiai tampa aiškus likus 20 minučių iki balsavimo pabaigos, o naujas formatas išspręs šią problemą ir apdovanos žiūrovus neįtikėtinais įspūdžiais“, – teigė „Eurovizijos“ vykdomasis prodiuseris Martin Österdahl.

Verta paminėti, jog visi norėsiantys sužinoti, kaip balsavo kiekviena šalis, su išsamiais rezultatais galės susipažinti oficialiame konkurso puslapyje Eurovision.tv. Toliau pateiktame filmuke galite pamatyti, kaip atrodys atnaujintas rezultatų skelbimo procesas.

Ką manote apie balsavimo pokyčius 2016 metų „Eurovizijoje“? Ar jie pateisins organizatorių lūkesčius?

[starrater tpl=10]

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

11 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Giedrius
Giedrius
prieš 8 metus

Man tai viskas čia gerai skamba. Jei gerai įsivaizduoju tai bus viskas taippat, kaip Melodifestivalen finaluose. O ten sistema man ypač patinka. Žiūrovų balsavimas praeis gal 5x greičiau nei komisijos, jei ne dar greičiau. Nereiks nei skambint šalims, nei diktuot balus nuo 1-12. Iškart pridės kiekvienos šalies(nuo blogiausios) prie jau esamų bendrų balų gautų iš komisijos. Viskas easy ir dar intriga išliks. Beto komisijos ir žiūrovų balai visad itin skiriasi, tai bus tikrai intrigos manau ilgokai, nebent vėl turėtume Rybaką ar kokią Loreen.

Jajay
Jajay
prieš 8 metus

Kaip pasiskirstė balai ir kokią vietą užėmė šalis PUSFINALYJE bus paskelbta tik po Finalo, kaip ir anksčiau 🙂 Beje, man šis pasikeitimas ne itin patinka..

Austėja
Austėja
prieš 8 metus

O balsus atskleis pusfinalyje? Tragedija būtų…

Tautvydas
Administratorius
Tautvydas
prieš 8 metus

Pusfinaliuose balsavimas taip pat pasikeis, žiūrovų ir komisijos balai buvo sumuojami atskirai. 🙂

agne
agne
prieš 8 metus

As irgi manau, kad siokia tokia nesamone. Geriau maisytu kazkaip tas salys, kad daugmaz lygiai balsai sususkirstytu. Vedejai skelbs kas maziausiai balsu surinko is ziurovu, manau nejaukiai tai bus girdeti

Dėl pusfinalio
Dėl pusfinalio
prieš 8 metus

Pusfinalių balsavimai nesikeis! Bus kaip ir anksčiau viskas..

j
j
prieš 8 metus

sitaip balsavimas tikrai issites, bet matyt reikia intriga didesne sukelti, nes kai bendri komisijos ir ziurovu balai, tai labai daznai panasus top 3 susidaro.

ERJ
ERJ
prieš 8 metus

idiotai..

Ponas
Ponas
prieš 8 metus

Idomu kada pasibaigs gal kokia 4 ryto 😀

Darija
Darija
prieš 8 metus

O pusfinalio balsavimas irgi pasikeis?

zigolo
zigolo
prieš 8 metus

amazing ;0