Margaret ir Edyta Gorniak / jastrzabpost.lt
Eurovizija 2016 (atrankos)

Lenkai paskelbė atrankos dalyvių sąrašą [papildyta: išgirskite visus kūrinius]

Margaret ir Edyta Gorniak / jastrzabpost.lt
Margaret ir Edyta Gorniak / jastrzabpost.pl nuotr.

Po Lenkijos sugrįžimo į „Eurovizijos“ dainų konkursą 2014 metais, lenkai kasmet įvairiuose forumuose eina iš proto spėliodami, kas veš šalies vėliavą į populiariausią Europoje dainų konkursą. Tiesa, šiemet situacija yra kiek kitokia. Po triukšmingo skandalo pasikeitė Lenkijos nacionalinės televizijos TVP vadovybė, o iš pareigų buvo atleista didžioji dalis vedėjų ir komentatorių. Tarp jų – ir šalies delegacijos vadovas. Tam tikrą laiką užsienio portaluose mirgėjo antraštės, jog Europos transliuotojų sąjunga išbrauks Lenkiją iš šių metų „Eurovizijos“ dalyvių sąrašo, tačiau vėliau pati sąjunga šiuos gandus paneigė.

Sausio gale lenkai sulaukė dar vienos staigmenos –  TVP pareiškė, jog 19-asis šalies atstovas bus išrinktas ne uždaruoju būdu ir paskelbė atlikėjų paraiškų priėmimo pradžią. Po šios džiaugsmingos žinios mūsų kaimynai negalėjo nusėdėti vietoje ir pradėjo rašyti laiškus populiariems šalies atlikėjams, agituodami juos teikti paraiškas konkursui.

TVP televizijos laidos „Świat Się Kręci“ metu buvo paskelbti 9 atlikėjai, kurie kovo 5 dieną vyksiančiame finale kovos dėl teisės atstovauti Lenkijai „Eurovizijoje“:

  • Natalia Szroeder – „Lustra“ (liet. „Veidrodžiai“);
  • Edyta Górniak – „Grateful“;
  • „Taraka“ – „In the rain“;
  • Aleksandra Gintrowska – „Missing“;
  • Michał Szpak – „Color of your life“;
  • Margaret – „Cool me down“;
  • Kasia Moś – „Addiction“;
  • Dorota Osińska – „Universal“;
  • „Napoli“ – „My universe“.

Tarp kandidatų – pirmoji Lenkijos atstovė Edyta Górniak, kuri 1994 metų konkurse pasiekė antrąją vietą – geriausią rezultatą šalies istorijoje. Prie kovos taip pat prisijungs grupė „Napoli“, kuri su ta pačia daina baltarusių atrankoje nesugebėjo įveikti IVAN ir nusprendė išbandyti sėkmę kaimyninėje Lenkijoje. Verta paminėti, jog finale nugalėtoją išrinks žiūrovai.

Papildymas. Šiandien buvo paviešinta paskutinė Lenkijos nacionalinės atrankos daina. Tiek konkurso gerbėjai, tiek lenkų spauda tvirtina, jog daugiausia šansų nugalėti turi Edyta Górniak ir Margaret. Verta paminėti, jog vos tik pastaroji paviešino savo konkursinę dainą „Cool me down“, šalis pakilo į pirmąją vietą lažybų bendrovėse. Kviečiame išklausyti dainas ir pateikti savo nuomonę, kuri iš šių atlikėjų turėtų pasirodyti šių metų „Eurovizijoje“. O galbūt tarp likusių septynių dalyvių slepiasi „juodasis arkliukas“? 

Natalia Szroeder – „Lustra“:

YouTube player

Edyta Górniak – „Grateful“:

YouTube player

„Taraka“ – „In the rain“:

YouTube player

Aleksandra Gintrowska – „Missing“:

YouTube player

Michał Szpak – „Color of your life“:

YouTube player

Margaret – „Cool me down“:

YouTube player

Kasia Moś – „Addiction“:

YouTube player

Dorota Osińska – „Universal“:

YouTube player

„Napoli“ – „My universe“:

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

3 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
zigolo
zigolo
prieš 8 metus

taip del mentaliteto vardo ir 2 vietos 1994 esc,

Rytis už Aistę
Rytis už Aistę
prieš 8 metus

Margaret Cool me down gali laimėt euroviziją lengvai. Baisu tik, kad Gorniak neišrinktų

zigolo
zigolo
prieš 8 metus

siek tiek uzbegsiu ivykiam uz akiu ir pasakysiu jog del Margaret – „Cool me down“ Lenkija yra top 1 ESC betting odds faoritė laimėti 2016.