Eurovizija 2016 (atrankos)

Septintame nacionalinės atrankos filmavime netrūko netikėtų triukų, pagyrų ir konfliktų

vedejaiŠįvakar didžiojoje LRT studijoje buvo nufilmuota septinta Lietuvos nacionalinės atrankos į „Euroviziją“ laida. Jos metu trečiąjį kartą į sceną lipo 8 atlikėjai, kurie konkurse pasirinko dalyvauti su organizatorių pasiūlytais kūriniais. Du kūrinius svečio teisėmis atliko grupė „Brainstorm“, kuri 2000 metų „Eurovizijoje“ atstovavo Latvijai. Lietuvos komisijos gretose šįkart išvydome atrankos gerbėjams jau gerai žinomus veidus – muzikos apžvalgininką Ramūną Zilnį, LRT OPUS vadovą Darių Užkuraitį, operos solistę Nomedą Kazlaus ir laidos viešnią – režisierę Dalią Ibelhauptaitę. Tenka pripažinti, jog šio vakaro pasirodymai buvo panašūs į tuos, kuriuos regėjome penktoje laidoje, tačiau kiekvienas dalyvis bandė įtraukti tam tikrų naujovių ir bent minimaliai nustebinti publiką.

Programą pradėjo grupė „E.G.O.“, kuri šiek tiek pakeitė vokalinių partijų išsidėstymą, aktyviai mezgė kontaktą su publika, o vienas iš grupės narių atliko kvapą gniaužiantį salto. Žiūrovai salėje šiltai sutiko šį kvartetą, o komisija tradiciškai kalbėjo apie kiekvieno vokalisto individualumo išryškinimą. Ironiškos vyrukų šypsenos išdavė, jog trečią kartą išgirstos tos pačios pastabos jų jau nebestebina.

4roses„4 Roses“ merginos atrankoje vis labiau pražysta ir išgyvena pasirinktą konkursinę dainą. Salėje pasigirdo komentarų, jog jūros bangų ir rūko fone dainininkės atrodo kaip mistinės undinės. Susidarė įspūdis, jog lietuvių komisija jau nurašo šį kolektyvą, tačiau nenustebkite, jeigu pagal užsienio ekspertų balsavimą jos ir vėl pasieks gerą rezultatą.

Nuolat kuklumu spindinti Ieva Zasimauskaitė atsisakė savo nespalvoto atvaizdo ekranuose ir šį kartą naudojo dūmus. Atlikėjos pasirodymas turėtų papirkti publiką savo paprastumu ir nuoširdumu. Ievos balsas šįvakar skambėjo kaip niekad užtikrintai, tai pabrėžė ir komisija. Ramūnui Zilniui vokalistė priminė dainuojančią Disnėjaus filmukų princesę.

Aiste PilvelyteTuo tarpu viena iš atrankos favoričių Aistė Pilvelytė nusprendė pakeisti savo įvaizdį – užsidėjo peruką, ant veido nusipiešė juodas ašaras, o rankas išpuošė ornamentais. Pusę pasirodymo žiūrovai salėje buvo pasimetę ir negalėjo patikėti, jog dainininkė išdrįso nukirpti savo ilgus plaukus. Vis dėlto vieno iš priedainio metu Aistė nusimetė raudonąjį paltą, nusiplėšė peruką ir sukėlė tikrą emocijų sprogimą. Aišku, negalima nepaminėti konflikto, kuris kilo tarp konkurso dalyvės ir komisijos narės Dalios Ibelhauptaitės. Studijoje atrodė, jog netrukus moterys kibs viena kitai į plaukus. Įkaitusią atmosferą laiku nuramino atrankos vedėja Gerūta Griniūtė.

Toliau į sceną žengė Ruslanas Kirilkinas, kuris pasirodymą pradėjo atsistojęs nugara į publiką, o atlikėjo veidą stambiu planu stebėjome centriniame scenos ekrane. Šįsyk romantiškasis Ruslanas atsisakė veidrodėlio, o kūrinio kulminaciją paryškino sudaužydamas rankose laikytą stiklą, kurio šukėmis vėliau vaikščiojo lyg pūkais. Kol valytojai ruošė sceną kitam pasirodymui, vedėjai kartu su komisija juokais aptarinėjo, ar stiklas buvo tikras.

Milda MartinkenaiteŠeštoji pasirodė šių metų Lietuvos atrankos kantri muzikos karaliene tituluojama Milda Martinkėnaitė. Akivaizdu, jog atlikėja pasikliovė komisijos patarimais ir pakeitė tiek savo, tiek šokėjų aprangą. Tiesa, šįsyk jai talkino du vyrukai, todėl be abejo Milda išnaudojo šią patogią situaciją ir pasimėgavo jai skirtu dvigubu dėmesiu. Būtina paminėti, jog šio pasirodymo metu žiūrovai salėje tarsi pabudo iš transo būsenos, kurią sukėlė prieš tai skambėjusių baladžių gausybė. Publika lyg pašėlusi plojo ir trypė Mildos kūrinio ritmu.

Nelabai ką naujo galima papasakoti apie Neringos Šiaudikytės pasirodymą. Esminis pakeistas elementas šiuo atveju yra drabužiai. Tiesa, komisija vienbalsiai teigė, jog elegantiška juoda suknelė su gilia iškirpte ant nugaros varžė atlikėjos judesius.

Saulene ChlevickaitePaskutinioji į sceną žengė savo stiprybe užtikrinta Saulenė Chlevickaitė, kuri atsisakė praėjusį kartą jai talkinusio juodojo baubo ir pasikvietė du kovotojus, kurie demonstravo kapueiros elementus. Komisijai pasirodė, jog tiek pati Saulenė, tiek kovotojai galėtų būti aktyvesni šiame surengtame spektaklyje. Atlikėjos galvą puošė karūna iš šachmatų, o sugalvotą karalienės įvaizdį puikiai papildė dryžuota undinės silueto suknelė. 

Išvydusi visus aštuonis pasirodymus Lietuvos komisija paskelbė savo įvertinimus:

SeptintalaidaLT

Septintos laidos metu paaiškės likę penki atlikėjai, kurie keliaus į tolimesnį turą ir vasario 27 dieną susikaus su dalyviais, kurie išliko atrankoje po praėjusio šeštadienio kovos.

 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

10 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Deimante
Deimante
prieš 8 metus

Del dirbtiniu asaru Aistei rezisiere pasake teisingai, tik gal nereikejo taip grubiai. Kazkaip diplomatiskumo reikia mokytis. Bet tiesa, jei negali isjausti dainos, kuria atlieki, vadinasi tos dirbtines asaros nepades. As apsiverkiau klausydama sios dainos, o jai ja dainuociau, tikriausiai realiai apsiverkciau ant scenos, nes daina sujaudina savo istorija. As linkiu Aistrei si karta pasiekti finalo virsune ir keliauti i Europa. Sekmes ir visiems kitiems dalyviams. Su nekantrumu lauksiu finalo.

Vita
Vita
prieš 8 metus

Sikart pritariu Austejai. Nu labai jau grubiai pasnekejo ta Ibelhauptaite. Man Nomeda Kazlaus patinka – elegantiska ir korektiska, kritika diplomatiska be izeidimu. Tikiuos komisijoje daugiau tos rezisieres nebebus.

Austėja
Austėja
prieš 8 metus

Aš labai atsiprašau, galit užmėtyt mane akmenim, bet negaliu to neparašyti. Ta Ibelhauptaitė, jos elgesys transliacijos metu, komentarai apie pasirodymus yra yra tokio žemo lygio, kad negaliu… Ji tiesiog pasikėlusi boba, galvojanti, kad yra pasaulio bamba. Ji apie Euroviziją, matosi, nenusimano visiškai. Jau maniau, kad Zilnys nenusimano apie Euroviziją, nes dažnai nesąmones kalba, bet dabar matau, jis dar normalus. Tikiuosi tos bobos daugiau niekur, niekada nematyti ir negirdėti. Sunervino juodai. Nuotaiką sugadino.
Nu sorry, tikrai nemėgstu kritikuot, bet nesusilaikiau…

Vietine
Vietine
prieš 8 metus

O kas ta Ibelhauptaite? Ar ta , kur parašė knyga” Mūsiškiai”?

Domas
Domas
prieš 8 metus

Manau,kad iškristi teks E.G.O., Neringai bei Mildai,bet asmeniškai norėčiau kad iškristų Ruslanas vietoj Mildos 😉 Saulenę ir 4 Roses komisija kažkaip nuvertina,o Ruslaną ir Neringą pervertina,na bent jau mano nuomone. 🙂

j
j
prieš 8 metus

as irgi to tikiuosi, bet ziurovai ims ir nuspres nebalsuot uz saulene, atseit nusidainuoja jin :/

Ž
Ž
prieš 8 metus

Tikiuosi iškris EGO, Milda ir Neringa arba Ieva.

sar
sar
prieš 8 metus

ryza peruka uzsimete nu na..

Lukas
Lukas
prieš 8 metus

Kiiti komisijos nariai pasikelusia Ibelhauptaite nusodino ir nuleido ant zemes, nepaisydami jos nuomones ir skyre Aistei 12 balu.

GYVATE
GYVATE
prieš 8 metus

SUTINKU DU DALIA, SLEPTIS PO LAPAIS SU JOS SPEKTAKLIU, DAINA IR IVAIZDIU. PAIZIUREKIT LATVIUS, UKRAINA VIEN TIK KA MADINGA. ATSILIKELIAI JUS.