mautztastaton.com nuotr.
Eurovizija 2016 (dalyviai)

Šveicarai į „Euroviziją“ siunčia Rykka su daina „The Last of Our Kind“

mautztastaton.com nuotr.
mautztastaton.com nuotr.

Kiek anksčiau trys Šveicarijos transliuotojai SRF, RTS ir RSI išrinko 6 pretendentus atstovauti šaliai Stokholme vyksiančioje „Eurovizijoje“. Šiandien surengto „Die Entscheidungsshow 2016“ finalo metu paaiškėjo, jog Šveicarijos garbę dainų konkurse gins Rykka su kūriniu „The Last of Our Kind“.

Renginį vedė šveicarų „eurovizinis“ balsas Sven Epiney, kuris komentuoja „Eurovizijos“ transliacijas nuo 2008 metų. Finalas buvo padalytas į dvi dalis – pirmoje atlikėjai pristatė savo konkursinius kūrinius, o antroje pademonstravo vokalo galimybes, atlikdami pasaulinius hitus. Renginio metu taip pat pasirodė pergalę Austrijai iškovojusi Conchita Wurst kartu su dešimtmečiu šveicarų talentų šou nugalėtoju Flavio Rizzello. Susumavus komisijos narių ir televizijos žiūrovų balsavimo rezultatus, dar kartą atlikti nugalėtojo dainą į sceną buvo pakviesta Rykka.

Iš Kanados miesto Vankuverio kilusi, tačiau šveicariškų šaknų turinti Christina Maria Rieder, geriau žinoma Rykka pseudonimu, būdama penkiolikos pradėjo lankyti gitaros pamokas ir rengti pasirodymus vietiniuose festivaliuose. Tarp dviejų šalių nuolatos besiblaškanti atlikėja jau yra išleidusi keturis albumus, kurie prekyboje pasirodė tiek Kanadoje, tiek ir Šveicarijoje. Muzikinę įtaką, pasak pačios atlikėjos, jai darė grupės „Hearts“, „Blondie“, taip pat Madonna, Björk, Cyndi Lauper, Kate Bush ir Pat Benatar.

Primename, jog pernai šveicarams „Eurovizijoje“ atstovavo Mélanie René, kuri su savo daina „Time to shine“ nesugebėjo sužibėti ir įveikti pusfinalio barjero. Kaip manote, ar Rykka išgirsime gegužę vyksiančio dainų konkurso finale?

               Nugalėtojos pasirodymas „Die Entscheidungsshow 2016“ finale:

YouTube player

Kviečiame įvertinti kūrinį:

[starrater tpl=10]

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

4 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
velyvis
velyvis
prieš 8 metus

Šiek tiek dainą gelbsti tik priedainis, nors atlikėja nebloga.

Vycka
Vycka
prieš 8 metus

Sciogolevaites United primena..

na
na
prieš 8 metus

realiai cia ir yra geriausia ju daina ir nuo pradziu bukmekeriai maza kofa mete ant jos.

Austėja
Austėja
prieš 8 metus

Šiaip sau. Jų atrankoje buvo daug geresnių dainų, gal tik viena blogesnė Kaceo – Disque D’or ar kaip ten vadinasi… 🙂 Gal ir nieko, bet man geriausia buvo Bella C – Another World, kuri beje kiek primena mūsų Aistę.
Nors taip ir maniau kad Rykka laimes. Kaip bebūtų sveikinimai jai 🙂