ORF/Thomas Ramstorfer nuotr.
Eurovizija 2016 (dalyviai)

Austrijai 2016 metų konkurse atstovaus Zoë

ORF/Thomas Ramstorfer nuotr.
ORF/Thomas Ramstorfer nuotr.

Pernai metų „Euroviziją“ rengusi Austrija šį vakarą ieškojo atstovo šių metų konkursui. Nacionaliniame finale pasirodė 10 dalyvių, iš kurių du superfinalo dalyvius rinko komisija ir žiūrovai. Laimė nusišypsojo atlikėjoms Zoë ir Elly V. Galiausiai dar vieno balsavimo metu jau tik telefonu balsavę gyventojai nusprendė, jog į Stokholmą su prancūzų kalba atliekamu kūriniu „Loin D’ici“ vyks Zoë. Verta paminėti, jog komisijos balsavime nugalėtoja pasidalino 4-ąją vietą, tačiau didelis žiūrovų palaikymas padėjo Zoë pasiekti superfinalą. Renginyje taip pat pasirodė 2014 metu „Eurovizijos“ nugalėtoja Conchita Wurst, atlikusi kūrinį „That’s What I Am“, su kuriuo laimę bandė dar 2012 metų nacionalinėje atrankoje.

Devyniolikmetė atlikėja, dainų kūrėja ir aktorė Zoë Straub dar vaikystėje įrašė kūrinį kartu su tėvais, kurie tuo metu buvo susibūrę į muzikinį duetą „Papermoon“. Televizijoje mergina pirmą kartą pasirodė 2007 metais, dalyvaudama dainų konkurse „Kiddy Contest“. 2015 metais šalies gyventojai Zoë išvydo ne tik seriale „Vorstadweiber“, tačiau ir nacionalinėje atrankoje į „Euroviziją“. Merginos ir jos tėvo parašytas kūrinys „Quel Filou“ užėmė trečią vietą. Antrasis bandymas su „Loin D’ici“ atlikėjai buvo sėkmingas ir jau gegužę Zoë pasirodys didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje. 

Zoë – „Loin D’ici“:

Kviečiame įvertinti kūrinį:

[starrater tpl=10]

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

6 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Vycka
Vycka
prieš 8 metus

Tokia labiau gal vaiku eurovizijai tiktu, bet nera taip kad nebesinori klausytis..silta tokia…

Skaistusia
Skaistusia
prieš 8 metus

Na man tai daina nepatiko, kas mane labai nustebino, kad Austrija siunčia prancūzišką daina.

j
j
prieš 8 metus

kaip sake komisija, kazkoks Vanessa Paradis ir Eurodance misinys, neaisku, ar galetu atstovauti Austrijai siais metais, bet vis vien tai viena is geriausiu dainu ta vakara.

zigolo
zigolo
prieš 8 metus

laimejo kas ir turejo is tokios atrankos. sekmes bet manau neprireiks kad prasimustu i finala 😉

zigolo
zigolo
prieš 8 metus

laimejo kas ir turejo is tokios atrankos. nusimato austram finalas.

Austėja
Austėja
prieš 8 metus

Prancuzu kalbos skambesys manęs niekada nežavėjo. Bet ši daina tai nustebino… gražus balsas, melodija, ritmas, vizualizacijos (tikiuosi ir Stokholme kazka panasaus padarys)… Be to, net prancūzų kalba gražiai suskambėjo 🙂