Eurovizija 2016 (atrankos)

Kovoti su baimėmis skatinanti Saulenė Chlevickaitė: dainuodama savo kūrinį pasijutau labai drąsi

SauleneDžiaugiamės galėdami pakalbinti Lietuvos nacionalinės atrankos dalyvę Saulenę Chlevickaitę, kuri turi ką įdomaus papasakoti apie savo neseniai startavusią „eurovizinę“ kelionę. Atlikėja atėjo į konkursą be dainos, todėl pasirodo antrojo pogrupio laidose. Iš vadinamojo autorių dainų katilo Saulenė pasirinko atlikti dainą „Strong“, kurią parašė norvegas Fred Endresen ir švedas Aidan O’ Connor.

– Nesate naujokė šou verslo pasaulyje, kadangi dalyvavote projektuose „Lietuvos balsas“ ir „Žvaigždžių duetai“, organizavote renginius ir netgi spėjote paragauti modelio duonos. Kas Jus paskatino pasirodyti „Eurovizijos“ nacionalinėje atrankoje?

– Dalyvauti „Eurovizijos“ atrankoje buvo mano sena svajonė. Nuo vaikystės stebiu šį konkursą su pasimėgavimu ir visada sakiau, kad būtinai jame išbandysiu savo jėgas. Šie metai buvo tam labai palankūs, kadangi pasijutau subrendusi „eurovizinei“ kovai, įgijau patirties dirbdama su užsienio muzikos rinka, patobulėjau kaip atlikėja ir, aišku, buvau įkvėpta savo dainos „Strong“.

Saulene— Kodėl būtent Jūs turėtumėte atstovauti Lietuvai „Eurovizijoje“? Ką Jums suteiktų šis konkursas?

– Nacionalinės atrankos komisijos nariai, komentuodami mano pasirodymus, visada kalbą užbaigia fraze „esate įdomi“. Ne kartą mane taip apibūdino ir kiti žmonės, ypač užsienio atlikėjai, su kuriais teko garbė dirbti, pavyzdžiui, Stingo dainų bendraautoris Dominic Miller, garsiausias flamenko muzikantas Amerikoje ir Kanadoje Jessy Cook arba gitaristas Tommy Emmanuel. Išgirdę mano dainavimą, jie tvirtino, jog turiu visus scenai reikalingus duomenis ir liepė nesustoti. Pradėjau tuo tikėti ir pati. Viską darau žymiai drąsiau ir labiau atsipalaidavusi. Atsakomybė atstovauti mūsų šaliai būtų didelė, tad priimdama sprendimą dalyvauti atrankoje galvojau ne tik apie save, bet ir apie Lietuvos šansus laimėti „Euroviziją“ su daina „Strong“. Nuoširdžiai patikėjau, kad tai realu. Manau, jog asmeniškai man šis konkursas suteiktų neįkainojamos patirties ir leistų prisistatyti kaip dainininkei didesniam klausytojų būriui.

– Kokia buvo Jūsų reakcija, kai pirmą kartą išgirdote „Strong“? Kaip interpretuojate šį kūrinį?

– Man labai patiko! Vertinu kaip gerą ženklą tai, jog ją išgirdęs mano vyras jau kitą dieną niūniavo „Strong“ namie (šypsosi – red. pastaba). Ši daina nėra viena iš klasikinių „eurovizinių“ dainų. Jai būdingas savitas „stiliukas“, kuris patiks ir jaunam, ir galbūt sužavės vyresnį žmogų. Taip pat šios dainos žodžiai turi istoriją – jie įkvepia žmones vyti baimes šalin, įkvepiant drąsos ir pasitikėjimo gūsį, o tai svarbu kiekvienam. Manau, jog ši daina užsienyje sulauktų pasisekimo.

– Ar esate patenkinta savo antruoju pasirodymu? Ką kužda nuojauta apie šeštadienio rezultatus?

– Taip, esu laiminga, kad mano visai kitoks dainos pateikimas sudomino ne vieną. Gyvenime esu kuklesnis žmogus, bet dainuodama savo kūrinį pasijutau labai drąsi. Panašu, kad tuo įtikinau ir kitus, kas yra labai gerai (šypsosi – red. pastaba). Nuojauta kužda, kad viskas turėtų būti gerai.

Saulene– Kaip manote, kas yra Jūsų pagrindiniai varžovai „Eurovizijos“ mūšio lauke? Kokia atmosfera tvyro filmavimų užkulisiuose?

– Didžiausi konkurentai yra scenos veteranai (šypsosi – red. pastaba). Daug dalyvių „Eurovizijos“ atrankoje dalyvauja ne pirmus metus ir jau yra gerai pažįstami komisijos nariams bei publikai. Galbūt todėl žmonės lyg ir įpratę juos vertinti kaip pagrindinius pretendentus pasirodyti didžiojoje „Eurovizijoje“. Atmosfera užkulisiuose gera. Kartu draugiškai liūdime, jei komisija kažkam būna griežtesnė, ir paplojame tiems, kurie sulaukia pagyrų. Labai dėl to džiaugiuosi.

– Organizavote nemažai užsienio atlikėjų koncertų. Kuris renginys Jums buvo įsimintiniausias?

– Labiausiai turbūt įsiminiau tą dieną, kai Stingo dainų bendraautorį ir asmeninį gitaristą Dominic Miller iš koncerto Lietuvoje lydėjome į Latviją. Visą kelią dainavome įvairias dainas ir galiausiai jų koncerto metu Latvijoje buvau pakviesta į sceną kartu padainuoti garsiąją „Shape of my heart“. Buvo nuostabu koncertuoti su tokio lygio žvaigždėmis.

– Kokius tikslus išsikėlėte sau šiais metais be „Eurovizijos“?

– Tikiuosi, jog šįmet sukursiu daug gerų dainų ir pristatysiu jas visai Lietuvai.

– Ko galėtumėte palinkėti „Eurodienos“ skaitytojams, kurie nekantriai laukia Jūsų pasirodymų?

– Norėčiau palinkėti patirti gerų emocijų transliacijų metu, o išgirdus dainą, kuri jų manymu galėtų laimėti „Euroviziją“, agituoju būtinai už ją balsuoti (šypsosi – red. pastaba).

Dėkojame Saulenei už mums skirtą laiką ir linkime sulaukti didžiulės sėkmės tiek nacionalinėje atrankoje, tiek tolimesnėje karjeroje. Primename, jog rytojaus pasirodymo metu klastingoji baimė mėgins patraukti atlikėją savo pusėn, tad 21.00 val. būtinai įsijunkite LRT televiziją ir sužinokite, kaip atrankos dalyvei seksis šioje žutbūtinėje kovoje.

Pirmasis Saulenės pasirodymas nacionalinėje atrankoje:

YouTube player

Sekti Saulenės Chlevickaitės muzikinį kelią galite socialiniame tinkle Facebook.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus