Eurovizija 2016 (atrankos)

Nacionalinėje atrankoje kovą tęsianti Eglė Jakštytė: būkime vieningi, nes vienybė mus neša į pergalę

Eglė Jakštytė

Lietuvos nacionalinė „Eurovizijos“ atranka įgauna pagreitį. Šįsyk „Eurodiena“ pakalbino dainininkę Eglę Jakštytę, kuri sėkmingai įveikė pirmuosius du etapus ir toliau varžosi dėl galimybės atstovauti Lietuvai.

Dėl stipraus balso televizijos projekte „Muzikos akademija“ praminta „sienų drebintoja“ Eglė jau dalyvavo „Eurovizijos“ atrankoje 2011 ir 2013 metais. Abu kartai atlikėjai nebuvo sėkmingi, tačiau šiais metais ji grįžta su nauja jėga.

„Eurovizijos atrankoje dalyvauju jau trečią kartą. Padariau dvejų metų pertrauką ir šiemet tiesiog vėl nusprendžiau išmėginti savo jėgas. Tiesa, šį kartą su savo kūrybos daina „Leisk dar būti“, kuri jau pristatyta ir anglų kalba. Būtent mano daina ir paskatino mane dalyvauti (šypsosi), – savo apsisprendimą dalyvauti atrankoje grindžia Eglė. – Eurovizijos finalus žiūriu kiekvienais metais. Tai man tapo kaip maža tradicija. Visada stebėdama šou įsivaizduoju, kaip būtų nuostabu kada nors man atstovauti Lietuvai.“

Pirmajame etape konkursinį kūrinį atlikusi lietuvių kalba, mergina kitoje laidoje visiems atliko anglišką jo versiją pavadinimu „Let Me Show You“. Su pastarąja ir vyktų į „Euroviziją“ Stokholme.

„Kai tik pasirodė dainos angliška versija, sulaukiau daug gerų atsiliepimų, kad daina skamba kur kas geriau. Man asmeniškai patinka abi versijos, tiek lietuviška, tiek angliška. Atlikdama abi jas jaučiuosi vienodai užtikrintai. Apskritai daina yra apie mus supantį pasaulį, kuris yra toks, kokį mes patys kuriame. Mylėkime save, mus supančią aplinką ir neužsimerkime prieš abejingumą, pyktį ir blogį“, – apie savo kūrinį kalba Eglė.

Lietuvos komisija negaili gražių žodžių šiai žaviai atlikėjai. Užsienio muzikos ekspertai Eglės pasirodymus taip pat vertina palankiai, o pati mergina klauso komisijos patarimų, tačiau visų savo kozirių atskleisti dar neketina.

egle„Visada atsižvelgiu į komisijos išsakytus komentarus, todėl kitame etape ir pristačiau dainos anglišką versiją. Su kiekvienu pasirodymu tobulinu viską, nuo choreografijos iki sceninio įvaizdžio. Galutiniame pasirodyme gal net įtrauksiu šokėjų grupę, bet tegul tai lieka intriga“, – nori išlikti paslaptinga atrankos dalyvė.

Nors šiais metais atrankoje varžosi ir tokie patyrę scenos „vilkai“ kaip Rūta Ščiogolevaitė, Aistė Pilvelytė, Erica Jennings ar Donny Montell, Eglė Jakštytė nesibaimina konkurencijos tarp dalyvių.

„Baimės dėl konkurentų tikrai nejaučiu, nes, bijok nebijojus, laimės geriausias. O ir pati savęs nepavadinčiau nepatyrusia. Scenoje esu daugiau nei 6 metus, todėl turiu sceninės patirties ir, manau, galiu pilnavertiškai konkuruoti su kitais“, – šypsosi atlikėja.

Muziką dainai „Let Me Show You“ Eglė sukūrė kartu su Mariumi Matulevičiumi. O Lietuviškoje versijoje skamba pačios atlikėjos parašyti žodžiai. Merginos planuose ir dar vienas, jau trečiasis, dainininkės albumas, kuriame skambės ir Eglės kūryba.

„Man labai patinka kurti dainas, o vėliau jas pristatyti kitiems – tai neapsakomas malonumas! Tikrai nežadu sustoti, o netolimoje ateityje planuoju pristatyti ir savo autorinių dainų albumą“, – sako mergina.

Eglės palinkėjimas „Eurodienos“ skaitytojams:

„Būkime vieningi, nes vienybė mus neša į pergalę.“

O mes dėkojame Eglei už atsakymus ir linkime kuo geriau pasirodyti nacionalinėje atrankoje!

Eglės Jakštytės pasirodymas:

YouTube player

Sekite Eglės muzikinį kelią: Facebook | Youtube

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Aurimas
Aurimas
prieš 8 metus

Charizmatiška atlikėja, daina nebloga, tačiau manau, kad pirmas pasirodymas buvo geresnis už antrąjį. Bet kokiu atveju, turėtų nueiti toli.