EBU nuotr.
Eurovizija 2016 (atrankos)

Po antros laidos Lietuvos nacionalinę atranką palieka Jurgis Brūzga, Lawreigna ir Ugnė Smile

EBU nuotr.
EBU nuotr.

Ką tik pasibaigė antroji Lietuvos nacionalinės atrankos laida, kurioje pasirodė likusieji aštuoni atlikėjai, atėję į konkursą su savo kūriniais. Sėkmingiausias šis vakaras tapo Rūtai Ščiogolevaitei, kuri po galutinių rezultatų paskelbimo atsidūrė vertinimų lentelės viršuje. Atlikėja gavo didžiausią įvertinimą tiek iš lietuvių ir užsienio komisijų, tiek iš žiūrovų. Į kitą etapą taip pat pateko Ištvan ir Ellada, Catrinah, Valdas Lacko ir Eglė Jakštytė. Mažiausiai palaikymo sulaukę Jurgis Brūzga,Lawreigna ir Ugnė Smile turės atsisveikinti su viltimis pasirodyti Stokholme vyksiančioje 2016 metų „Eurovizijoje“.

Šį vakarą dalyvius vertinusios Lietuvos komisijos nariai – Darius Užkuraitis, Ramūnas Zilnys, Nomeda Kazlaus ir Vaidas Baumila. Užsienio ekspertų trejetą sudarė Peter Freudenthal, Syron ir Karl Friersonas.

Lietuvos nacionalinės atrankos antros laidos rezultatai:

rezultatai

Išsami rezultatų lentelė:

Nr. Atlikėjas Kūrinys  Komisijos taškai (Lietuvos + užsienio) Žiūrovų taškai (balsų sk.) Iš viso (vieta)
01. Jurgis Brūzga „Hold on“ 6 (8+4) 5 (506) 11 (6)
02. Ugnė Smile „You don’t know“ 5 (4+6) 3 (145) 8 (8)
03. Lawreigna „Falling“ 5 (5+5) 4 (153) 9 (7)
04. Ištvan ir Ellada „Please don’t cry“ 7 (7+6) 10 (1004) 17 (2)
05. Catrinah „Be free“ 10 (10+7) 7 (898) 17 (3)
06. Eglė Jakštytė „Leisk dar būti“ 8 (6+8) 6 (636) 14 (5)
07. Valdas Lacko „Stay tonight“ 7 (3+10) 8 (945) 15 (4)
08. Rūta Ščiogolevaitė „United“ 12 (12+12) 12 (2139) 24 (1)

Antros laidos pasirodymų ištraukos:

YouTube player

Vakaro nugalėtojos pasirodymas:

YouTube player

Kitą šeštadienį pasirodys atlikėjai, kurie pasirinko dainuoti autorių siūlomus kūrinius. Primename, jog paviešintas konkursines dainas, pasirodymų įrašus ir atrankos rezultatus galite rasti mūsų nuolat atnaujinamoje „Nacionalinė atranka 2016“ skiltyje.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

11 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Julia
Julia
prieš 8 metus

Už Donny! Manau jei papultų Donatas Montvydas beabejo užimtumėme vieną iš geriausių vietų. Praėjusį kartą jis mūsų nenuvylė, o šį kartą tikiu jog su tokia daina, įspūdingu pasirodymų su šviesom ir t.t. tikrai įmanoma net laimėti. Rūtos balsas tikrai gražūs ir stiprus, tačiau daina neuždega leipsnos, tokių pilna norisi kažko stipraus. Aišku daina kaip daina bet ir šou turi būti įspūdingas su daug šviesu, šokėjais. Kažkas stipraus. 🙂

LOLO
LOLO
prieš 8 metus

Kiek galit spankt su ta Catarinah…

pelikanas
pelikanas
prieš 8 metus

Alice Way žiūrovų balsų 343
Behind The Moon 357
Jurgis 506
yra vienam”divizione” o KAS LAIMĖJO???

wow
wow
prieš 8 metus

Kam dar Egles daina ties priedainiu primine „Don’t you worry child”?

agne
agne
prieš 8 metus

Kaxkokia tragedija ta uzsienio komisija, tokeris duoda didziausius balsus rokiskai muzikai(ugne) o maziausia catrinah? Wtf jis klause dainu is visu? Moteriske vienintele objektivi komisijoj buvo

ERJ
ERJ
prieš 8 metus

As uz EGLE! Nuvertinta ir neisgirsta! Geda Lietuvai kad nesupranta be Montvydu, Viliju, Miju nieko daugiau! Reikia pamatyti ir antraelius dainininkus kaip Egle. Man ji viskuo nuostabi, priedainis su beatu tokiu nerealiu, as duociau nors karta ir tokiems atlikejams sansa!

TacoBurito
TacoBurito
prieš 8 metus

Pritariu Austėjai dėl Catrinah. Jos daina ir man buvo žymiai stipresnė už kitas. Su tam tikrom korekcijom galima turėti labai rimtą pasirodymą. Rūtos daina – pigi Million Voices kopija. Ištvano daina – eurovizijos parodija, blogiausia to žodžio prasme. Valdo daina – garantuota paskutinė vieta ir gėdos jausmas. Lawreigna – Eurovizija 10 metų atgal. Eglė – Cascada. Dėl Ugnės – nors man patinka tai ką ji daro, bet jei reikėtų atsiskleisti kaip individualybei, o ne būti kažko kopija. Ji dar jauna ir neabejoju, kad dar pristatys tikrai stilprių dainų, nes yra tikrai talentinga. Nelabai mėgstu Jurgio balso, priedainis per silpnas, nors stilius man patiko ir būčiau palikęs jį konkurse.

Austėja
Austėja
prieš 8 metus

Nu Ištvan tai tragedija. Galėjo jis iškristi vietoj Lawreignos. Baisu… O Catrinah daina buvo galva aukščiau už kitus (tik įvaizdis prastas).

8==D
8==D
prieš 8 metus

Man asmeniškai ši laida buvo tragiška Ištvan 2 Lacko 4, o Eglė tik 6?! arba Catrinah tik 3 :/ suprantu už juos balsuoja žmonės, bet pavyzdžiui jeigu ne užsienio komisija, tai lacko, net nebūtų praėjęs. Pastebėjau, kad labai skiriasi užsienio ir Lietuvos komisijos balsai tai kažkoks nesusipratimas????????????
ypač dėl Brūzgos jam iš užsienio paskutinė vieta? O medžiui Lacko užsienis davė 2 vieta, nora vietinė komisija davė paskutine vieta wrf?

Zilva
Zilva
prieš 8 metus

Mano akimis antra laida buvo tikrai stipresnė už pirmą. Rūtos koziris – neribotos vokalinės galimybės, Ištvano stiprus charakteris, nors manau vienam gal būt sektųsi geriau, Eglė žaviausia dalyvė ir noriu išgirst anglišką versiją, o Catrinah turi didžiausias galimybes padaryt kažką tokio freaky ir įsimintino ant eurovizijos scenos. Gaila Jurgio, nes pasirodymas buvo įdomus, priešingai nei Valdo. Bet šiaip neblogas pusfinalis.

Skaistusia
Skaistusia
prieš 8 metus

Džiaugiuosi už Rūtą 🙂 Bet nesutinku, kad Ištvan ir Valdas nusipelnė likti atrankose jie turėjo kristi lauk. gaila, kad Jurgis ir Lawreigna iškrito 🙁