Eurovizija 2016 (atrankos)

Į muzikinę kovą stojo antrasis Lietuvos nacionalinės atrankos dalyvių aštuonetas

Atrankos vedėjai Gerūta Griniūtė ir Andrius Rožickas
Atrankos vedėjai Gerūta Griniūtė ir Andrius Rožickas
Komisijos nariai
Komisijos nariai

Sausio 6 dieną LRT didžiojoje studijoje įvyko Lietuvos nacionalinės atrankos į „Euroviziją“ antros laidos filmavimas. Filmavimo metu scenoje pasirodė likę 8 atlikėjai, atrankoje dalyvaujantys su savo kūriniais. Šį kartą Lietuvos komisijos narių kėdes užėmė Ramūnas Zilnys, Darius Užkuraitis, Nomeda Kazlaus ir Vaidas Baumila. Sausio 16 d. paaiškės žiūrovų ir užsienio komisijos įvertinimai. Pastarąją komisiją sudarys „Fools Garden“ vokalistas Peteris Freudenthaleris, britų atlikėja Syron ir „De Phazz“ narys Karlas Friersonas

Konkursinę programą pradėjo antrus metus iš eilės nacionalinėje atrankoje dalyvaujantis Jurgis Brūzga su kūriniu „GoOne“. Komisija atlikėjo pasirodymą įvertino teigiamai. Ramūnas Zilnys teigė, jog šis pasirodymas yra žymiai geresnis nei praėjusių metų, o Vaidas Baumila tikino, jog buvo maloniai nustebintas, gyrė profesionalią ir madingą dainos aranžuotę. Vis dėlto Nomeda Kazlaus pasirodyme pasigedo kulminacijos. Operos solistė taip pat pasiūlė pritariančiųjų vokalistų balsus paskirstyti taip, kad išryškėtų Jurgio vokalas.

Ugne
Ugnė Smile

Antroji savo dainą „You don‘t know“ atliko Ugnė Smile, kuri jau buvo pasirodžiusi pirmoje laidoje kartu su grupe „Behind The Moon“. Komisijos narių nuomonės apie Ugnės pasirodymą sutapo – atlikėja naudojo per daug nereikalingų vokalo ir judesio manieringumų, kurie Ugnei scenoje neleido atsipalaiduoti. Muzikos ekspertai taip pat teigė, jog pirmoji daina, atlikta kartu su grupe, jiems patiko labiau, nes būdama scenoje viena Ugnė atrodė tarsi suvaržyta.

Toliau į sceną žengė Lawreigna su daina „Falling“. Komisijai labiausiai užkliuvo tai, jog skambant šiam greito tempo kūriniui atlikėja scenoje beveik nejudėjo. Atsakydama į pastabą, Lawreigna pažadėjo, jog šoks iš džiaugsmo patekusi į tolimesnį turą. Nomeda Kazlaus ir Vaidas Baumila teigė, jog daina yra tikrai „eurovizinė“, tačiau per daug standartiška ir niekuo neišsiskirianti.

Ištvan Kvik ir Elada
Ištvan Kvik ir Elada

Ketvirtuoju numeriu pasirodė Ištvan Kvik kartu su dainininke Elada. Neseniai susibūręs duetas atliko dainą „Please don‘t cry“. Dueto pasirodymas išsiskyrė iš kitų tuo, jog scenoje triukus atliko oro akrobatai – toks netradicinis pasirodymo elementas komisijos buvo vertinamas palankiai. Nors Dariui Užkuraičiui daina priminė balkanišką baladę, jis teigė, jog tai buvo neblogas „eurovizinis“ pasirodymas. Be abejo, komisijai pro akis neprasmuko ir raiščiai ant atlikėjų akių. Pasak Ramūno Zilnio, daugeliui jie primins Donato Montvydo pasirodymą 2012 metų „Eurovizijoje“.

Catrinah
Catrinah

Abejingų komisijos narių nepaliko atlikėjos Catrinah pasirodymas. Darius Užkuraitis teigė, jog daina „Be free“ yra puikiai skambanti ir traukianti dėmesį. Nomeda Kazlaus atlikėjai siūlė paryškinti pasirodymo kulminaciją, o jai pritaręs Ramūnas Zilnys taip pat atkreipė dėmesį į atlikėjos aprangą – anot jo, didžiulis Catrinah sijonas „Eurovizijai“ netiktų, kadangi galėtų sukelti techninių nesklandumų. Garsūs plojimai salėje turėtų reikšti, jog Catrinah ir jos komandos pastangos nenuėjo veltui.

Trečią kartą „Eurovizijos“ atrankoje dalyvaujanti Eglė Jakštytė pasirodė su daina „Leisk dar būti“. Verta paminėti, jog tai buvo pirmoji lietuviška šių metų atrankos daina. Ramūnas Zilnys pareiškė, jog pasirodymas buvo tikrai stiprus, o Nomedą Kazlaus sužavėjo atlikėjos judesiai scenoje. Dariui Užkuraičiui atrodė, jog tokio tipo daina turėtų būti atlikta anglų kalba, o Vaidas Eglę įvardijo kaip vieną stipriausių popmuzikos vokalisčių Lietuvoje. Nors ir užsiminė, jog pasirodymo metu atlikėja neparodė viso savo potencialo.

Priešpaskutinis pasirodė Valdas Lacko su kūriniu „Stay tonight“. Vaidui Baumilai patiko malonus atlikėjo vokalas. Praėjusių metų Lietuvos atstovas teigė, jog tokios dainos patinka daugeliui klausytojų, tačiau likusi komisijos dalis jam paprieštaravo ir tikino, jog daina yra pernelyg standartinė ir paprasta, kad galėtų pasiekti aukštą rezultatą „Eurovizijoje“.

Rūta Ščiogolevaitė
Rūta Ščiogolevaitė

Paskutinė dalyvė – į „Eurovizijos“ atranką sugrįžusi Rūta Ščiogolevaitė. Pastaruoju metu dažna įvairių televizijos projektų komisijos narė atliko dainą „United“. Operos solistė Nomeda Kazlaus teigė, jog net neverta kalbėti apie Rūtos vokalinius sugebėjimus, o Ramūnas Zilnys gyrė pritariančiųjų vokalistų įnašą į dainos skambesį. Tiek Darius Užkuraitis, tiek Vaidas Baumila gyrė Rūtos pasitikėjimą savimi, kuris buvo labai aiškiai matomas, vos tik atlikėja žengė į sceną.

 

Lietuvos komisijos įvertinimai:

ltkomisijasausio16

Primename, jog sausio 16 dieną sužinosime, kurie trys iš šių aštuonių atlikėjų turės visiems laikams atsisveikinti su svajone pasirodyti „Eurovizijos“ dainų konkurse Stokholme.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

2 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Andžej
Administratorius
Andžej
prieš 8 metus

Šią laidą galėsite stebėti sausio 16 dieną.

Erika
Erika
prieš 8 metus

rode jau sita per tv? kur galima paziureti??