EBU nuotr.
Eurovizija 2016 (atrankos)

Nacionalinės atrankos senbuviai: bandys tol, kol laimės? (II dalis)

EBU nuotr.
EBU nuotr.

Tęsiame pažintį su jau anksčiau nacionalinėje Lietuvos atrankoje dalyvavusiais atlikėjais.

Ruslaną Kirilkiną 2010 metų atrankoje matėme su aiškią potekstę turinčiu kūriniu „I Love a Boy Who’s in Love with a Fairytale“. Sėkmingai įveikęs pusfinalio barjerą Ruslanas pateko į finalą, kuriame liko 7 vietoje.

Šiemet į atranką sugrįžtanti ne tik kaip solistė, bet ir grupės „Behind the Moon“ vokalistė Ugnė Kudlaitė (geriau žinoma kaip Ugne Smile), dar būdama penkiolikos metų savo kūrybos dainą „Call to Your Mum“ pateikė 2013 metų nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos rengėjams. LRT suteikė merginai šansą pasirodyti, tačiau į pusfinalį Ugnė taip ir nepateko.

Po ilgos pertraukos nacionalinėje atrankoje į „Euroviziją“ vėl matysime ir Rūtą Ščiogolevaitę. Paskutinį kartą atlikėja atrankoje dalyvavo 2011 metais, tuomet daina „Break Free“ užėmė 3 vietą. Moteris taip pat varžėsi 2009 ir 1999 metų atrankose. Arčiausiai pergalės Rūta buvo 2004 (daina „Over“ – 2 vieta) ir 2007 metais („If I Ever Make You Cry“ – taip pat 2 vieta).

Airių kilmės dainininkė Erica Jennings jau kartą atstovavo Lietuvai „Eurovizijoje“. 2001 metais Kopenhagoje ji su grupe „SKAMP“ atliko dainą „You Got Style“, kuri iškovojo 13-ą vietą. Ilgą laiką tai buvo aukščiausia lietuvių užimta vieta per visą dalyvavimo konkurse istoriją, kol šio rekordo nepagerino „LT United“.

Donatas Montvydas (Donny Montell) taip pat jau yra pasirodęs didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje. 2012 metais su kūriniu „Love Is Blind“ jis užėmė 14 vietą. Patekti į „Euroviziją“ dainuodamas duetu su Rosita Čivilyte ir Sasha Song bei savo jėgomis Donatas bandė nuo pat 2009 metų, kuomet su daina „I Remember Last Time (From the Distance)“ nusileido tik tam pačiam Sashai Song.

„Eurovizijos“ atrankų veterane galime drąsiai vadinti Aistę Pilvelytę. Jau dešimtąjį sykį nacionalinėje atrankoje dalyvausianti moteris vos neišvyko į konkursą 2008 metais su daina „Troy on Fire“ ir 2010 metais su „Melancolia“ – abu šiuos kartus Aistė liko antra. Atlikėja laimę atrankoje taip pat bandė 1999, 2002, 2004–2007 ir 2014 metais. Galbūt šis kartas bus lemtingas?

Ar dalyviai nepervertina savo galimybių, žūtbūt norėdami patekti į „Euroviziją“, paliekame spręsti Jums. Visgi derėtų prisiminti, kad ir Švedijos atstovė Sanna Nielsen 2001–2014 metų laikotarpiu net septynis kartus dalyvavo „Melodifestivalen“ konkurse, kol laimėjo su daina „Undo“ ir „Eurovizijoje“ iškovojo savo šaliai 3 vietą. O 2007 metais Maltai atstovavusi Olivia Lewis patekti į šį tarptautinį konkursą bandė kasmet nuo 1997 metų. Tiesa, ši atlikėja „Eurovizijos“ finale nepasirodė – pusfinalyje užėmė 25-ą vietą.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus