EBU nuotr.
Eurovizija 2016 (atrankos)

Nacionalinės atrankos senbuviai: bandys tol, kol laimės? (I dalis)

EBU nuotr.
EBU nuotr.

Netrukus prasidėsiančiame nacionalinių atrankų maratone yra nemažai dalyvių, kurie jau bandė patekti į didžiąją „Eurovizijos“ sceną. Vieniems iš jų kartą jau pavyko, kitiems vos per plauką neteko atstovauti Lietuvai, tačiau po kelių nesėkmingų bandymų juos ir vėl matysime besivaržančius dėl kelialapio į tarptautinį dainų konkursą.

Televizijos projekte „X Faktorius“ suburtos grupės „4 Roses“ narės Giedrė Girnytė ir Akvilė Matukaitė prieš keletą metų susibūrė į duetą „VIG Roses“. 2011 metais jos su daina „Freedom of Mind“, palaikomos komisijos ir žiūrovų, sėkmingai nukeliavo iki pat nacionalinės atrankos finalo, tačiau jame liko tik vienuoliktos. Po metų merginos ir vėl bandė laimę atrankoje – daina „Come back home“ joms atnešė 8 vietą. Pasikeitus atrankos formatui (2014 metais), jos dar kartą mėgino patekti į „Euroviziją“, tačiau finalo taip ir nepasiekė.

Latvė Baiba Skurstenė-Serdiukė nacionalinėje atrankoje dalyvaus trečiąjį kartą. 2013 metų atrankoje su daina „I’m on Fire“ ji liko per žingsnį nuo pusfinalio. Po metų kartu su grupės „Pop Ladies“ merginomis Baibai taip pat nepasisekė prasibrauti į tolimesnius atrankos etapus. Tiesa, didžiojoje „Eurovizijoje“ atlikėja visgi pasirodė – 2009 metų konkurse, vykusiame Maskvoje, Baiba buvo viena iš Sashos Song pritariančiųjų vokalistų.

Muzikinio šou „Lietuvos balsas“ finalininkė Berta Timinskaitė jau kartą bandė savo jėgas 2013 metų atrankoje, tačiau užsienio autorių parašyta daina „Missing You, Missing Me” nepadėjo Bertai patekti bent į pusfinalį.

Eglė Jakštytė nacionalinėje atrankoje debiutavo 2011 metais. Tąkart daina „Love is alive“ antrame pusfinalyje liko priešpaskutinė. Po poros metų televizijos projekto „Muzikos akademija“ nugalėtoją Eglę vėl išvydome atrankoje su daina „Give Me the Music“, tačiau ir šis kūrinys jos neatvedė iki finalo.

Dar viena „Lietuvos balso“ finalininkė Ieva Zasimauskaitė taip pat nėra naujokė „Eurovizijos“ atrankose. 2013 metais ji kartu su Gabrieliumi Vageliu atliko nuotaikingą dainą „I Fall in Love“ ir sėkmingai iškopė į finalą, kuriame užėmė 5 vietą. 2014 metų atrankoje Ieva nusprendė išbandyti savo jėgas viena. Kelias savaites iš eilės buvusi viena iš lyderių, Ieva visgi suklupo ir „eurovizinę“ kovą turėjo užleisti likusiems dalyviams.

Merginų grupės „Naujos pupytės“ narė Neringa Šiaudikytė 2013 metų atrankos pusfinalyje atliko dainą „Used to Be“ ir surinko tiek pat balų, kiek ir Elvina Milkauskaitė bei Andrius Pojavis, tačiau būtent vyrui komisija skyrė aukštesnius balus. Taip Andrius, užėmęs ketvirtąją vietą, pateko į finalą, o vėliau jį ir laimėjo. Po metų Neringa pasirodė 2014 metų atrankoje, tačiau nesėkmingai. Pernai merginai pavyko patekti į tolimesnius atrankos etapus, bet pritrūko komisijos ir žiūrovų simpatijų, kad ją išvystume finale.

Praėjusių metų atrankoje matėme ir Jurgį Brūzgą, kuriam visai nedaug pritrūko iki finalo. Šiais metais Jurgis grįžta su autoriniu kūriniu. Ar tai padės jam geriau pasirodyti atrankoje, sužinosime jau greitai.

Su antrąja dalimi atlikėjų, bandžiusių laimę nacionalinėje Lietuvos atrankoje, supažindinsime rytoj.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

2 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Andžej
Administratorius
Andžej
prieš 8 metus

„Su antrąja dalimi atlikėjų, bandžiusių laimę nacionalinėje Lietuvos atrankoje, supažindinsime rytoj.”

agne
agne
prieš 8 metus

Pamirsote aiste ir ruta.