festivali-rtsh.al nuotr.
Eurovizija 2016 (atrankos)

Paskelbti 54-ojo albanų konkurso „Festivali i Këngës“ kūriniai

festivali-rtsh.al nuotr.
festivali-rtsh.al nuotr.

54-ąjį kartą vyksiantis „Festivali i Këngës“ renginys vėl taps Albanijos nacionaline atranka į „Eurovizijos“ dainų konkursą. Kaip jau įprasta, festivalis vyks tris dienas – gruodžio 25, 26, ir 27-ą Tiranos Kongresų rūmuose. Renginį ves žurnalistas, režisierius ir 2005, 2007 ir 2008 metų Albanijos dainų „Eurovizijoje“ autorius Pandi Laco, Kosovo aktorė Gresa Pallaska ir RTSH televizijos vedėja Blerta Tafani. Pirmuosius du vakarus scenoje pasirodys po 15 atlikėjų, o galimybė dainuoti finale bus suteikta 9 geriausiems kiekvieno pusfinalio dalyviams. Pirmą kartą renginio istorijoje visų 30 dainų studijinės versijos paskelbtos festivalio internetiniame tinklalapyje: pirmojo pusfinalio dalyviai, antrojo pusfinalio dalyviaiPrimename, kad šio festivalio dalyviai konkursinius kūrinius atlieka tik albanų kalba.

Devyniolika šių metų festivalio dalyvių mažiausiai vieną kartą jau stovėjo „Festivali i Këngës“ scenoje (nuo 2003 metų, kai jis oficialiai tapo nacionaline atranka į „Euroviziją“). Entela Zhula ir Kozma Dushi nuo 2003 metų festivalyje pasirodė po penkis kartus. Flaka Krelani, Klaidi Musabelliu ir Evans Rama dalyvavo po keturis kartus. Muzikantų gretose savo sėkmę tikisi pakartoti Adrian Lulgjuraj (51-ojo „Festivali i Këngës“ nugalėtojas) ir Luiz Ejlli (laimėjo 44-ąjį festivalį). Kosove garsi albanų ir švedų kilmės atlikėja Besa Krasniqi taps pirmąja festivalyje dalyvaujančia švede.

Primename, jog 2015 metų „Eurovizijoje“ Albanijai atstovavo Elhaida Dani su kūriniu „I’m alive“. Atlikėja pateko į finalą ir užėmė jame 17-ą vietą.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Hideo
Hideo
prieš 8 metus

Buvo verta daug geresnės vietos; )