iš asmeninio atlikėjų albumo
Eurovizija 2016 (dalyviai)

Deen ir Dalal – Bosnijos ir Hercegovinos atstovai 2016 metų „Eurovizijoje“

iš asmeninio atlikėjų albumo
iš asmeninio atlikėjų albumo

Vakar apie savo grįžimą į „Euroviziją“ pranešęs Bosnijos ir Hercegovinos nacionalinis transliuotojas, šiandien surengė specialią spaudos konferenciją, per kurią buvo paskelbti šalies atstovai 2016 metų konkurse. Paaiškėjo, jog į Stokholmą vyks Fuad Backović-Deen ir Dalal Midhat Talakić. Prie dueto scenoje prisijungs ir žymi  violončelininkė iš Kroatijos Ana Rucner. „Eurovizinis“ kūrinys bus pristatytas vasario mėnesį.

Fuad Backović, geriau žinomas Deen pseudonimu, gimė 1982 metais Sarajeve. Pirmąjį savo kūrinį atlikėjas įrašė būdamas vos dvylikos metų. 1997 metais Deen tapo vaikinų grupės „Seven Up“ nariu. Jau po metų atlikėjas sulaukė pasiūlymo giedoti operos chore. 2004 metais vaikinas buvo išrinktas atstovauti Bosnijai ir Hercegovinai „Eurovizijoje“. Stambulo mieste rengtame konkurse Deen su kūriniu „In the Disco“ užėmė devintą vietą. Šiuo metu vyras gyvena ir studijuoja Italijoje.

Kartu su Deen kitų metų „Eurovizijoje“ pasirodysiančią Dalal Midhat Talakić taip pat galima pavadinti scenos senbuve. Atlikėja nuo pat 1999 metų dainuoja RnB dueto „Erato“ sudėtyje. Visgi, labiausiai duetas išgarsėjo 2008 metais, kuomet įrašė kūrinį kartu su kroatų atlikėju Jacques Houdek.

2012 metais paskutinį kartą „Eurovizijoje“ dalyvavusi Bosnija ir Hercegovina nė karto nėra likusi už finalo borto. Ar pavyks šią tradiciją pratęsti ir 2016 metų dainų konkurse, paaiškės gegužės 10–14 dienomis.

Deen pasirodymas 2004 metų „Eurovizijoje“:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus